Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd de kennismakingsclinic rolstoeltennis op 8 april afgelast. In overleg met de Esther Vergeer Foundation heeft de Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud een nieuwe datum afgesproken: woensdagmiddag 17 juni. Maar nu zal het een inlooples zijn voor kinderen met een fysieke beperking die van tevoren aangemeld zijn.

De inlooples wordt omgeven met verschillende RIVM-coronamaatregelen en protocol op het gebied van onder andere desinfectie, hygiëne en sociale afstand. Er zal geen grote toeloop van publiek zijn. Wel komen ouders van de deelnemende kinderen mee. Er was al belangstelling om op 8 april mee te doen en daarmee kan iets gedaan worden nu er voor het buiten sporten meer mogelijkheden zijn gekomen. Dus als leden mensen kennen met kinderen met een beperking, voor wie lekker buiten tennissen in een sportrolstoel een optie kan zijn, maak hen attent op deze inlooples. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor huisartsen, fysiotherapeuten en thuiszorg. Er zijn geen kosten aan verbonden aan deze inlooples. De kinderen kunnen op 17 juni dan eens zelf ervaren of deze sport iets voor hen is.

Met deze activiteit willen de stichting SRK en de Esther Vergeer Foundation aangeven dat het rolstoeltennis bij Keltenwoud ook voor kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar weer mogelijk is. De inlooples duurt van 13.30 tot 14.30 uur.

Schenking Rabobank en werving sponsors + donateurs.

Aansluitend (van 14.30-15.00 uur) vindt de officiële overdracht plaats van vier sportrolstoelen die het Coöperatiefonds van de Rabobank Vallei en Rijn aan Keltenwoud schenkt. Daarmee kunnen ook volwassenen rolstoeltennis in Bennekom komen spelen. In het ledenmagazine Rabo &Co publiceerde de Rabobank onlangs een artikel over Keltenwoud. Hier de link naar die publicatie: https://raboenco.rabobank.nl/vr/2020/1/.

De inlooples is voor SRK tevens een herstart van de activiteiten. Naast de sponsor Rabobank die de rolstoelen schenkt, zijn er bedrijven die de Stichting Rolstoeltennis financieel steunen zoals Heij en van Manen belastingadviseurs, Van Veen Advocaten en TVM Verzekeringen. Deze sponsoren krijgen een uitnodiging om de “aftrap” bij te wonen. Verder gaat SRK een fondsen-wervingsactie opstarten voor particuliere donateurs en bedrijven. De Stichting heeft de ANBI-status en een donatie kan dus fiscaal worden afgetrokken mits aan de spelregels is voldaan. Want hoe mooi ook allemaal voorgesteld, zonder fondsen ben je vleugellam. Hier geldt vele kleintjes maken groot. De link verwijst naar de wervingsbrief van de stichting SRK: https://keltenwoud.nl/donateur-worden-bij-stichting-rolstoeltennis/.

Wie meer informatie wil over de Esther Vergeer Foundation, de inlooples en het rolstoeltennis bij Keltenwoud Lorraine Gerards, en de stichting SRK: .

.
.
.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsflits!

En krijg steeds de laatste nieuwtjes en informatie over komende evenementen.

Ja ik schrijf mij in!