De commissie van het 50+ toernooi hoopt dat de deelnemers terugkijken op een geslaagd toernooi. Op een enkele bui na hadden we in die week eind juli-begin augustus fantastisch tennisweer en konden bijna alle partijen buiten gespeeld worden. Na de tennis- en padelwedstrijden bleef men nog lang napraten op het terras en namen velen deel aan de nevenactiviteiten ‘s avonds.

Voor het goede doel (Friends of Nyanje) werd in totaal € 1.500,- opgehaald. Dit geld is bij elkaar gebracht door mee te doen aan de welzijnsavond en de loterij. De stichting van dit doel is hier heel blij mee en bedankte bij monde van Karel Jagtenberg reeds bij de overhandiging van de cheque ieder voor zijn/haar bijdrage. Menig student in Zambia kan hierdoor een studiebeurs krijgen en studeren. Ook vorig jaar was bij het 50+-toernooi de opbrengst voor het goede doel 1500 euro; dat bedrag ging toen naar de Manege Zonder Drempels in Bennekom.

De hoofdprijs van de loterij, een ‘weekend weg’ ter waarde van €500,-, werd gesponsord door VPVA notarissen. Mede daarom verrichtte notaris Boerkamp de trekking. De winnaar van de loterij is Henk Dekker, sinds kort lid van Keltenwoud. Hij ontving de ‘cheque’ uit handen van commissievoorzitter Jan van Andel. Jan nam afscheid van Harmien Alkema en Trudie Schellekens die gestopt zijn als lid van de 50+-commissie. Bestuurslid Jack Laanen sprak namens de vereniging een dankwoord uit voor de organisatie.

Op zaterdagavond hebben we genoten van een heerlijk Turks buffet, bereid door Turgay en zijn familie. Na het eten zorgde dj Poortvliet voor leuke muziek en werd er volop gedanst.

Alle tips en feedback die de commissie ontvangen heeft nemen wij mee als verbeterpunten voor het volgende toernooi. Graag zien wij iedereen en andere vijftigers volgend jaar terug!

Winnende koppels:

Er deden 72 dubbels mee: 11 in 2 poules in het onderdeel padel en 61 in 6 tenniscategorieën.

De winnaars van het 50+-toernooi 2019 zijn:

Padel: poule A: Nico de Gouw / Marinus Sonneveld; poule B: Edward Jansen / Sonja Verlinden.

Tennis: HD sterkte 5 t/m 7 (deelname 6 dubbels): Nico van Laar / Jan Pesch.

DD 5 t/m 7, 2 poules: Marianne Mooij / Nicole Oosterveld en Ria van Dijk / Marianne Oldenbeuving.

GD 5 t/m 7, 3 poules: Rien Beukhof / Annemieke Kwant, Klaas Wagenaar / Marti Wagenaar en Harry Post / Ellen Smit.

HD 8 – 9, 2 poules: Cees Bastiaanse / Loek van Soest en Rien Busser / Geert Jansen.

DD 8 – 9, 2 poules: Joke van Rhee / Ina van de Water en Suzanne Masclé / Sissy Vreven.

GD 8 – 9, 3 poules: Dirk Roseboom / G. Kruijne, Ger Janssen / Liesbeth Teunissen en Sjerp Scholten / Irene Scholten. De uitslagen en eindstanden zijn te zien op www.toernooi.nl.