Nieuwsflits #03- 2021

nieuwsflits-banner-(002)
rabo

Rosalie neemt horecapacht clubhuis over

Rosalie neemt horecapacht clubhuis over
Rosalie Spaans is vanaf 1 maart uitbater van de horecagelegenheid van Keltenwoud. De Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud is met haar een overeenkomst aangegaan voor de huur van het clubhuis annex kantine met keukenfaciliteit en het terras van de tennishal. Zij ondertekende de huurovereenkomst op 17 februari samen met SBNK-voorzitter Gerard Monninkhof en -penningmeester Dick de Beij.

De Stichting SBNK heeft eerder dit jaar de overeenkomst beëindigd met Rote Sport & Horeca VOF waarmee Teun Boogaarts en Rosalie Spaans sinds 1 mei 2020 samen huurder waren. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van 5 jaar. Daarin zijn ook afspraken gemaakt over de schoonmaak van clubhuis, keuken, entreehal, toiletten, kleedkamers, jeugdhonk en vergaderkamer. Het stichtingsbestuur vertrouwt op een goede samenwerking. Rosalie met een 5-jarige horecaervaring gaat dit werk samen met Janine Bootsman en Jessica Oberink doen. Rosalie geeft desgevraagd een toelichting.

Waarom wil je dit werk graag gaan doen?

Mijn werk bij Keltenwoud is begonnen als een bijbaantje, maar al snel kwam ik erachter dat hier mijn passie lag. Als horeca-onderneemster moet je goed in kunnen spelen op de wensen van de gasten en probleemoplossend kunnen denken. Het geeft mij een goed gevoel om de leden een gezellige sfeer te laten beleven. Na een aantal jaar gewerkt te hebben op Keltenwoud is nu het moment dat ik het alleen ga runnen. Ik kijk hier erg naar uit.

Wat vind je de leukste aspecten/activiteiten?

Wat ik het leuke aan mijn vak vind, is de diversiteit in mijn werk. Het ene moment is het belangrijk om door te pakken en soms moet je de rust nemen om aandacht voor de leden te hebben. Ik vind het leuk om te organiseren en in de horeca kan mijn creativiteit goed tot uiting komen. Het meest enthousiast wordt ik van grote toernooien, zoals het 50+ toernooi en het eindejaarstoernooi.

Zijn er zaken die minder leuk kunnen zijn?

Ik denk dat je als ondernemer altijd bepaalde momenten hebt dat je tegen iets op ziet. Bijvoorbeeld bij een evenement, je wilt graag dat alles dan zo goed mogelijk verloopt en iedereen het naar de zin heeft.

Wat gaan Janine en Jessica doen?

Janine staat ongeveer 30 uur per week achter de bar en Jessica rond de 12 uur per week. Jullie zullen deze meiden dus zeker tegenkomen. Beide hebben ze een achtergrond in de horeca en kijken met veel enthousiasme uit om de leden straks te mogen verwelkomen. Als corona het toelaat lijkt het ons leuk om een opening te organiseren, zodat iedereen ons kan leren kennen. Het is afwachten hoe het allemaal verloopt, maar ik denk dat we met z’n allen positief moeten blijven en goed ons best moeten doen om het coronavirus geen kans te geven. We hopen iedereen snel weer te mogen ontvangen. Het liefste zou ik een groot feest organiseren op het moment dat we weer open mogen, maar dat is allemaal nog ver gedacht. We gaan vanaf 1 maart ieder geval druk aan de slag met ‘’verrassende veranderingen’’. Blijf gezond allemaal en hopelijk tot snel!

Wat zijn jullie doelen?

We zijn op het moment druk bezig met het interieur in het clubhuis, met een nieuwe kaart en nog veel verassende veranderingen. We gaan ons actief bezig houden met leuke evenementen en zijn begonnen met een Facebook en Instagram pagina “Clubhuis Keltenwoud” om iedereen hier straks van op de hoogte te houden.

Huur een binnenbaan in nieuwe winterseizoen

Huur een binnenbaan in nieuwe winterseizoen
De Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud heeft de huurders van de tennishal met een seizoencontract geïnformeerd over de periode 2021 - 2022. Dit nieuwe winterseizoen voor de huur van tennisbanen in de hal begint op maandag 6 september en loopt door tot en met zondag 17 april. De huidige contractanten hebben voorrang bij de indeling van voorkeururen als zij zich voor 1 april aanmelden. Uiteraard kunnen ook nieuwe belangstellenden inschrijven.

Uiteraard hoopt SBNK net als de tennisliefhebbers dat de coronamaatregelen een normaal winterseizoen mogelijk maken. Het stichtingsbestuur heeft in het lopende seizoen de helft van het huurtarief als compensatie van niet gespeelde contracturen teruggegeven. Voor het komende seizoen zijn de verhuurtarieven met circa 1% geïndexeerd vanwege gestegen prijzen en tegenvallende inkomsten. De contracthuur bedraagt volgend seizoen € 450 dagtarief (was 445 euro) en € 610 avondtarief (600). Het avondtarief geldt op doordeweekse avonden van 19.00 tot 23.00 uur en het dagtarief van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 19.00 uur, plus op zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur.

Keltenwoud hoopt dat weer veel huurders in het nieuwe seizoen 30 weken lang op een vaste tijd in de hal komen tennissen. Het contractseizoen kent een onderbreking vanwege het Keltenwoud Open Eindejaarstoernooi van zaterdag 18 t/m vrijdag 31 december. Rina Weijman zorgt voor meer informatie over en de afhandeling van de huurcontracten. E-mail: rina.weijman@chello.nl of tel. (0318) 416783.

Zodra dat weer toegestaan is, kun je de losse huur van tennisbanen in de tennishal zelf regelen via de website keltenwoud.nl of via de bar in het clubhuis, telefoon (0318) 430610. Het uurtarief van de losse verhuur bedraagt vanaf 1 april 2021 overdag tot 19.00 uur en in het weekeinde € 20 euro voor de binnenbanen en 15 euro voor de buitenbanen. 's Avonds (maandag t/m vrijdag) kun je een losse binnenbaan huren voor 30 euro.

Een introducé laten meespelen kost 5 euro per reservering.

Het tarief voor de losse huur van een padelbaan bedraagt vanaf 1 april 2021 € 25,- per uur op werkdagen tot 19.00 uur en in het weekeinde tot 18.00 uur.

Inschrijven voor tennislessen komende zomer

Inschrijven voor tennislessen komende zomer
Vanaf maandag 22 maart begint de nieuwe serie tennis-en padellessen weer. Op de websites van de Bennekomse Tennisopleiding BTO en de Padelopleiding Engelaar POE (www.btotennis.nl respectievelijk www.poengelaar.nl) staan de verschillende mogelijkheden om in te schrijven.

Inschrijven kan tot 10 maart maar BTO en POE hebben de formulieren graag zo snel mogelijk terug zodat Jack Engelaar, Sonja Datema en Ina van Lavieren een goede indeling kunnen maken. Daarmee wordt zo nodig rekening gehouden met geldende coronamaatregelen. In de voorjaars- en zomervakantie zijn er grotendeels geen lessen. De roosters van de diverse trainers komen vanaf 17 maart online te staan.

Het inschrijven kan via hun websites. Ook kun je het formulier downloaden, uitprinten en opsturen per post naar J. Engelaar, Aardbeivlinder 56, 4007 HB Tiel. Als je nog vragen hebt, kun je terecht bij Jack Engelaar, telefoon 06-20953491 of voor tennisles mailen naar jack@btotennis.nl en voor padelles naar info@poengelaar.nl.

Uitstel van ledenvergadering ALV naar april

Uitstel van ledenvergadering ALV naar april
Normaal gesproken houdt het bestuur van onze vereniging ieder jaar begin maart een Algemene Ledenvergadering (ALV). De belangrijkste bespreekpunten daarin zijn doorgaans de begrotingen van de Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud (SBNK) en de Tennisvereniging Keltenwoud (TVK). Soms staan ook de (her)benoeming van bestuursleden op de agenda en actuele onderwerpen. Dit jaar zal de ALV echter niet in maart plaatsvinden, maar waarschijnlijk medio april.

Het bestuur weet op dit moment namelijk niet welke coronamaatregelen na 2 maart van kracht zullen zijn en wil daarover wel enige zekerheid. Daarom wordt voor de zekerheid de ALV uitgesteld, maar TVK-voorzitter Chris Kluijtmans hoopt dat dit niet veel later dan medio april zal zijn.

Ook om nog een andere reden vindt ons bestuur het verstandig om de ALV uit te stellen. Beide penningmeesters stellen begrotingen op aan de hand van de financiële gegevens van het voorgaande boekjaar. Door de coronacrisis verwachten zij dat de huidige begroting, die van 1 april 2020 tot en met 31 maart 2021 loopt, op een aantal belangrijke posten fors zal afwijken van voorgaande jaren. Om in de huidige omstandigheden een zo getrouw mogelijk financieel beeld te kunnen geven voor het komend begrotingsjaar 2021-2022, willen de penningmeesters beschikken over de definitieve financiële gegevens van het huidige boekjaar. Dit hebben zij pas begin april. De leden kunnen de jaarrekening dan later in april in de ALV vaststellen.

Mocht iemand over het uitstellen van de ALV vragen hebben, dan kun je die aan het bestuur richten via secretaris Daan van der Sleen, emailadres: secretaris.keltenwoud@gmail.com.

Komende evenementen:

TOT NADER BERICHT:
De toss en alle interne competities afgelast.
HAL: gesloten tot nader bericht
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht.

Na slepen gewoon je handen ontsmetten.