Nieuwsflits #04 - 2021

nieuwsflits-banner-(002)
rabo

Dubbelen mag weer vanaf 16 maart

Dubbelen mag weer vanaf 16 maart
Bij de kleine verlichting van coronamaatregelen zit het weer mogen sporten met vier volwassen personen in de buitenlucht. Dit betekent dat ook de senioren met ingang van dinsdag 16 maart weer kunnen dubbelen op de tennis- en de padelbaan. Wel met inachtneming van de 1,5 meter afstand-regel.

In het afhangsysteem kunnen nu alle leden weer ‘boeken’ voor 4 spelers. Bij de jeugd kon dit al langer. Reserveren kan eenmaal in de zeven dagen en tot een week vooruit.

De landelijke maatregel van de avondklok is blijven bestaan; in elk geval tot en met 30 maart. Hierdoor gaat ons park om 20.45 uur op slot en kan er maar tot 20.30 uur gespeeld worden. Ons afhangsysteem werkt met hele speeluren, waardoor er soms vanaf 20.00 uur een half uur ‘overblijft’. Een eventuele tijdelijke aanpassing van het systeem naar halve uren zou andere knelpunten opleveren, zodat besloten is de afhangmogelijkheden in ieder geval tot eind maart te laten zoals ze nu zijn.

De afstand- en hygiënevoorschriften blijven onverkort van kracht. Als je coronagerelateerde klachten hebt, kom je dus niet naar ons park.

Onze tennishal en clubhuis blijven nog even op slot. Er is dus nog geen "to-go" mogelijkheid voor ons horeca-team. Dat mag nog niet omdat de huidige vergunning voor para-commerciële horeca op Keltenwoud niet toereikend is. Als de regels vanaf begin april verruimd worden, kan het terras misschien wel weer open. Vol spanning afwachten dus....

Competities verplaatst naar zomermaanden

Competities verplaatst naar zomermaanden
De KNLTB heeft de tennis-voorjaarscompetitie voorlopig naar de zomerperiode verplaatst. In afwachting of de coronamaatregelen dan versoepelen en veilig en verantwoord sporten mogelijk is. Over de daadwerkelijke start van de competitie wil de bond uiterlijk een maand tevoren een besluit nemen. Ook hierbij is het dus nog even afwachten…

De KNLTB heeft verschillende scenario’s bekeken. De start van de competitie in april zoals we gewend zijn, is gezien de coronamaatregelen niet realistisch. Georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. We hopen dat de huidige coronamaatregelen effect hebben en versoepelingen straks weer mogelijk zijn, en dan ook wedstrijden spelen. De intentie is nu om te starten in mei, zodat misschien nog een volledige competitie gespeeld kan worden. Er zijn vanaf begin mei voorlopige speeldata voor de Voorjaarscompetitie, de Tenniskids competitie en de Triple Double padelcompetitie opgesteld. Deze voorlopige data zijn in de weekenden van 2, 9, 16, 23 en 30 mei, met als inhaaldag 6 juni. De data op 5 speelronden voor de Voorjaarscompetitie Padel (in juni en juli) blijven voorlopig ongewijzigd. Als je zin hebt om mee te doen aan deze padelcompetitie, kun tot en met 12 maart aanmelden via het inschrijfformulier op de website van Keltenwoud. Hier vind je ook informatie over speeldagen, niveaus en competitiedata.

50+ toernooi neemt optie op 2-5 augustus

50+ toernooi neemt optie op 2-5 augustus
De 50+ commissie kijkt met vertrouwen uit naar de komende zomer in de hoop en verwachting dat dan meer buitensport mogelijk wordt. De commissie is daarom gestart met het organiseren van het gezelligste toernooi van Keltenwoud, het 50+toernooi. De geplande data zijn maandag 2 tot en met vrijdag 6 augustus. Noteer deze week alvast in jullie agenda’s!

Dit jaar bestaat de commissie uit Piet Boonekamp, Peter Cuppen, Thea Douma,

Doret Klunder, Ludwien Marijnissen en Ad Plaizier. Ook in deze editie willen zij graag weer een loterij organiseren voor een goed doel in de regio Bennekom. Binnen Keltenwoud zijn er ongetwijfeld leden die een organisatie ondersteunen of kennen. De 50+commissie zou graag één van deze organisaties tijdens het toernooi in het zonnetje willen zetten en ondersteunen met de opbrengst van een loterij.

Heb je een idee welk doel we dit jaar kunnen ondersteunen, zet het in een mail. Laat ons dan ook weten waar de opbrengst voor gebruikt zal worden.

Je bericht kun je versturen naar: keltenwoud50plus@gmail.com. Graag voor 27 maart.

Ook recreatiecommissie denkt aan activiteiten

Teamtennis bij Keltenwoud
Normaal gesproken maken bestuur en recreatiecommissie in januari plannen voor activiteiten in het voorjaar en de zomer. Dat is nu nog niet gebeurd vanwege de onzekerheden rondom coronabeperkingen. Maar er is wel een en ander ‘in potloodlijntjes’ in de activiteitenkalender gezet.

Zoals enkele gezelligheidstoernooitjes, het familietoernooi en het teamtennis. Uiteraard is het doorgaan hiervan volledig afhankelijk van de coronamaatregelen. De komende data onder voorbehoud waren/zijn:

Grote frieten-toernooi: 13 maart (is dus vervallen!).

Teamtennis: donderdagavonden 20 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni en 17 juni.

Familietoernooi: 24 mei (2e pinksterdag).

Nationale Rolstoelevenementen bij Keltenwoud

Nationale Rolstoelevenementen bij Keltenwoud
De Esther Vergeer Foundation (EVF) gaat samen met SRK (Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud) een nationaal jeugdkamp organiseren op Keltenwoud. Dit is gepland in het eerste weekeinde van juli: vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juli. SRK biedt via Keltenwoud de faciliteiten aan, treedt op als gastheer en bereidt het rolstoeltenniskamp samen met EVF voor.

Er komen zo'n 40 à 50 jongeren plus een 20-tal begeleiders. Daarnaast zijn er telkens groepjes van zes verzorgers voor de rolstoelkinderen aanwezig. Voor het jeugdkamp is een flink aantal buitenbanen nodig, evenals de tennishal, waarin wordt geslapen. Sonja Datema is tijdens het nationale rolstoelevenement een van de trainers.

Een maand eerder, op zaterdagochtend 5 juni, is een clinic rolstoeltennis gepland voor kinderen met Cerebrale Parese (CP). Voor dit evenement is SRK Keltenwoud benaderd door CP Nederland. Als de corona maatregelen het dan toelaten gaat het om een clinic van 10:30 tot 12:00 uur, gevolgd door een afsluitende lunch. CP Nederland verwacht dat er 20 tot 30 aanmeldingen zullen komen, die dan op maximaal 4 buitenbanen gaan spelen.

Het motto is telkens “Ieder kind de kans om ‘gewoon’ te sporten”.

Stembureau in clubhuis op 17 maart

Stembureau in clubhuis op 17 maart
De jeugdhonkzaal van het clubhuis doet op woensdag 17 maart dienst als stembureau bij de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Tussen half 8 ’s morgens en 9 uur ’s avonds kunnen kiesgerechtigden uit de gemeente Ede bij Keltenwoud terecht om te stemmen.

Om 21.00 uur sluit het stembureau maar blijven de deuren open zodat belangstellenden het controleren en tellen van de stembiljetten kunnen volgen. Voor deze bijzondere situatie geldt een uitzondering op de avondklok. De gemeente Ede zorgt voor de inrichting en bewegwijzering van het stembureau.

Inschrijven Voorjaarscompetitie Padel 2021

Inschrijven Voorjaarscompetitie Padel 2021
De KNLTB biedt padelliefhebbers drie competities aan in 2021: de Triple Double Competitie (april-mei), de Voorjaarscompetitie (juni-juli) en de Najaarscompetitie (september-oktober).

Helaas heeft de bond vanwege covid-19-maatregelen de start van de Triple Double Competitie moeten uitstellen naar mei. Maar voorlopig gaat de voorbereiding van de Voorjaarscompetitie Padel gewoon door. Deze competitie wordt in de maanden juni en juli in vijf speelronden gespeeld. Heb je zin om mee te doen, meld je aan via het inschrijfformulier op de website van Keltenwoud. Hier vind je ook informatie over speeldagen, niveaus en competitiedata. Inschrijven kan tot en met 12 maart 2021.

Komende evenementen:

TOT NADER BERICHT:
De toss en alle interne competities afgelast.
HAL: gesloten tot nader bericht
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht.

Na slepen gewoon je handen ontsmetten.