Nieuwsflits #10 - 2021

nieuwsflits-banner-(002)
rabo

Tennishal weer open; langere terrastijd

Tennishal weer open; langere terrastijd
Met ingang van woensdag 19 mei gelden enkele versoepelde coronamaatregelen. Zo mag de hal weer open om binnen te tennissen en is het terras doordeweeks open van 9 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avond. In het weekeinde is de openingstijd van 9.00-18.00 uur.

Om in de tennishal te spelen, dien je vooraf online te reserveren. Dit kan ook een baanhuur zijn. De lampen gaan dan automatisch aan en na de gereserveerde tijd weer uit. Natuurlijk wordt ook verwacht dat je coronaklachtenvrij bent, handen desinfecteert, binnen een mondkapje draagt dat pas afgaat bij het spelen en de 1,5 meter afstandsregel aanhoudt. De kleedkamers blijven gesloten; wel zijn de dames- en herentoiletten open. Alle leden van Keltenwoud mogen in principe in de ‘zomerperiode’ (begin april tot begin september) binnen tennissen. Wel doen clubbestuur en stichting Beheer Nieuw Keltenwoud een moreel beroep op de leden om uit kostenoverwegingen (de energiekosten van de verlichting), duurzaamheid en gezondheid (een beetje zonlicht schijnt vitamine D aan te maken) toch vooral buiten te spelen als dat kan. Het park is op werkdagen tot 23.00 uur open.

Rosalie Spaans en collega Janine Bootsman vinden het fijn dat zij het terras langer open mogen houden. Wel blijven regels van kracht zoals een maximum van 2 personen per tafel, de onderlinge afstand en een totaal van 50 bezoekers. Het clubhuis blijft gesloten dus drankjes en hapjes kun je bij de terrasdeur bestellen. Het sportcafé Proost werkt met een tijdelijke lunchplank. Vanaf volgende week is het weer mogelijk om te dineren. De wijnen betrekt Proost vanaf de Mitra in Bennekom.

Voor wat betreft de algemene ledenvergadering lijkt het er op dat deze fysiek bijeen mag komen op 16 juni. Ongetwijfeld gelden ook dan nog afstandsregels en een maximum aantal bezoekers, maar daarover is waarschijnlijk begin juni meer te melden.

Voorlopig zullen er nog geen interne toernooien of recreatieve activiteiten mogelijk zijn. De recreatiecommissie heeft wel een aantal toernooitjes in de planning, maar wacht af totdat het clubhuis weer open mag. Blijf de Nieuwsflits dus in de gaten houden.

De voorjaarscompetitie is volledig verschoven naar het najaar. Zo zijn de speeldata van de padelcompetitie gepland tussen 17 september en 31 oktober.

KNLTB-pas voor nieuwe leden

KNLTB-pas voor nieuwe leden
Iedereen die in de periode december tot en met 30 april lid is geworden en nog geen ledenpas heeft ontvangen, kan deze ophalen bij het clubhuis tijdens de openingsuren. Degene die vanaf 1 mei lid is geworden of zich binnenkort aanmeldt, ontvangt een mailbericht van de ledenadministratie wanneer zijn/haar ledenpas afgehaald kan worden.

In de afgelopen weken hebben al veel nieuwe leden hun pas opgehaald. De openingstijden van het clubhuis zijn op zaterdag en zondag van 9.00 - 18.00 uur en op werkdagen ook ’s avonds tot 20.00 uur. In totaal gaat het om zo’n 70 à 80 passen. Iemand die al langer lid is, is al in het bezit van een KNLTB-pas. Die blijft gewoon geldig. De kans bestaat dat er volgend jaar geen nieuwe passen meer komen en alles digitaal gaat.

Panoramafoto sponsorborden

Panoramafoto sponsorborden
De sponsorcommissie heeft samen met leden van het stichtingsbestuur en enkele vrijwilligers op 14 mei de nieuwe sponsordoeken en reclameborden op de tennisbanen 1 en 2 op hun plaats bevestigd. Het resultaat mag er zijn: zie de panoramafoto.

Binnenkort worden nog drie andere sponsordoeken opgehangen. Zoals eerder bericht zijn de nieuwe sponsoruitingen groter en hebben een mooie donkere groene kleur. Dit geeft een hele chique en professionele uitstraling in een kleurstelling die volgens de ontwerpers het beste in de omgeving van Keltenwoud past waar veel bomen rond het park staan.

Inlooples rolstoeltennis met 5 deelnemers

Inlooples rolstoeltennis met 5 deelnemers  
Voor de inlooples rolstoeltennis op woensdagmiddag 19 mei hebben zich 5 deelnemers aangemeld. Deze kennismakingsclinic van de Esther Vergeer Foundation en de Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud op ons tennispark begint om 16.00 uur en duurt een uur.

De succesvolle en wereldbekende rolstoeltennisster Esther Vergeer zal er bij aanwezig zijn, net als projectmanager Robin van Asten van de Esther Vergeer Foundation. In juni vorig jaar was op Keltenwoud de eerste geslaagde kennismakingsclinic rolstoeltennis. Nu organiseren EVF en de Bennekomse SRK gezamenlijk een tweede clinic, waaraan kinderen en jongvolwassenen tussen 6 en 21 jaar met een lichamelijke beperking, wel of niet rolstoelgebonden, gratis kunnen deelnemen.

Komende evenementen:

TOT NADER BERICHT:
De toss en alle interne competities afgelast.
TERRAS: 09:00 - 20:00 open
HAL: weer geopend behalve kleedkamers
TOILET: toegankelijk
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht.

Na slepen gewoon je handen ontsmetten.