Nieuwsflits #11 - 2021

nieuwsflits-banner-(002)
rabo

Tossen, groepsles en naar clubhuis mag weer

Tossen, groepsles en naar clubhuis mag weer
Door de versoepeling van coronamaatregelen mag er meer op ons tennis- en padelpark. Zo kan er weer getosst worden en heropent op zaterdag 5 juni het clubhuis. Ook de kleedkamers en douches gaan dan weer open. Op het terras en in het clubhuis mag je vanaf 7 juni tot 10 uur ’s avonds vertoeven; in het weekeinde tot 18.00 uur. Wel dienen sporters en kantinemedewerkers zich aan allerlei voorwaarden te houden.

Zo geldt de 1,5 meter afstand nog steeds en zijn maximaal 50 personen toegestaan. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht. Zitten aan de bar mag niet. Een reservering, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk aan een tafel worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden. Het personeel in de horecasector wordt geadviseerd om twee keer per week een zelftest af te nemen. De voorwaarden voor het buitenterras blijven gelden, zoals maximaal 50 personen met een zitplaats. In verband met de verruimde openingstijden gaan de oude openingstijden weer in. Dit wil zeggen dat clubhuis en terras vanaf 5 juni open zijn op maandag van 9.00-22.00 uur, op dinsdag van 9.00-12.30 en 14.00-22.00 uur, op woensdag van 9.00-22.00 uur, op donderdag van 9.00-12.30 en 14.00-22.00 uur, op vrijdag van 9.00-12.30 en 14.00-22.00 uur, op zaterdag van 9.00-18.00 uur en op zondag van 9.00-18.00 uur.

Het is verplicht om in de tennishal een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor de kleedkamers, toiletten en kantine. Tijdens het sporten binnen mag het mondkapje af. De mondkapjesplicht geldt vanaf 13 jaar.

Onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club is toegestaan, maar niet tegen een andere vereniging. Indien we met vrije inloop werken, dan zijn reserveren, registreren van bezoekers en een gezondheidscheck verplicht. Dit geldt dus ook voor het tossen op een padelbaan en enkele tennisbanen op maandagmiddag vanaf 13.30 uur en op donderdagmorgen vanaf 10.00 uur. Op die banen mogen maximaal 4 personen tegelijk spelen.

Groepslessen en trainen mag vanaf 5 juni weer wel in grotere groepen (maximaal 50 personen) zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. Ook zijn weer jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar mogelijk. Publiek is bij trainingen en wedstrijden niet toegestaan.

Kom naar Algemene Ledenvergadering op 16 juni

Kom naar Algemene Ledenvergadering op 16 juni
Het belooft interessant te worden, dus meld je ook eens aan voor de algemene ledenvergadering op woensdag 16 juni. Het gaat over de begrotingen en de contributie-vaststelling maar het bestuur geeft ook informatie over het onderzoek naar de uitbreiding van de padelbanen.

Onze padelcapaciteit is al eerder besproken, maar nu presenteren de voorzitters van club en stichting SBNK een voortgangsrapportage. Er zijn in het laatste jaar allerlei ontwikkelingen die om nader onderzoek vragen. Daar horen de feitelijke aantallen tennissers, padellers én combi-sporters (tennis én padel) in de vereniging bij, een analyse van verschillende contributievormen maar ook de laatste kostendoorrekeningen van de geselecteerde opties en eventuele noodzakelijke vergunningen. Voor deze informatie verwachten zij nog 3 à 4 maanden nodig te hebben, zodat de ledenvergadering in oktober een keuze kan maken. Het bestuur overweegt nog om voor de uiteindelijke presentatie en stemming een Buitengewone ALV uit te schrijven. Op 16 juni zal dus nog geen besluit genomen worden over de eventuele uitbreiding van padelbanen.

De ALV is in het clubhuis en begint om 20.00 uur. In de vergadering zal ook informatie worden gegeven over onze financiën (jaarrekening en begroting), de Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud en de uitvoering van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Ook staat de herbenoeming van de bestuursleden Gerrit Jacobs en Jacques Laanen op de agenda.

De volledige agenda en bijlagen liggen ter inzage in de hal van het clubhuis. Voorafgaand aan de vergadering, van 19.30 tot 20.00 uur, kun je over de financiële stukken vragen stellen aan de penningmeester. Als je de ALV wilt bijwonen, kun je dat per email melden bij TVK-secretaris Daan van der Sleen: secretaris@keltenwoud.nl. Vanaf 30 belangstellenden wordt een reservelijst aangelegd.

Aanmelden voor competities in najaar

Aanmelden voor competities in najaar
Als de coronamaatregelen het toelaten, organiseert de KNLTB in het najaar weer competities voor tennissers en padellers. Zowel voor de senioren als de jeugd. In de planning staan speeldata van halverwege september tot eind oktober met eventuele inhaaldata in november. Als je mee wil spelen, moet je snel inschrijven.

De padelcompetitie heeft zeven speelrondes, met uitzondering van de topklasse en de hoofdklasse op zondag (5 speeldagen). Er wordt ook gespeeld op vrijdagavond en zaterdag (in 4 klassen). Meld je individueel aan of per team. Geef aan op welke dag je wilt spelen en in welke klasse. Als team inschrijven kan ook. Als je nog niet ingeschreven hebt, kan dat alsnog via het inschrijfformulier op de website van Keltenwoud (https://keltenwoud.nl/padelcompetitie-najaar-2021/). Hier vind je ook informatie over speeldagen, niveaus en competitiedata. Inschrijven kan tot en met 11 juni 2021.

Ook voor jeugdspelers wordt zowel een tennis- als padelcompetitie aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag. Jeugd t/m 17 jaar kan zich inschrijven in de open padelklasse op zondag. Meer informatie over de Tenniskids competitie, de Junioren competitie, de Junioren Padel competitie en de link om je in te schrijven, vind je op de website. Aanmelden kan tot en met 6 juni. Bij vragen over de jeugdcompetities kun je terecht bij Neske Pels (pelsweg@kpnmail.nl) Thera Vos (therav@msn.com), de trainers, de jeugdcommissie van Keltenwoud of stuur een e-mail naar padelcommissie@gmail.com.

Nieuw: Sportcafé Proost toernooi

Nieuw: Sportcafé Proost toernooi
Namens Sportcafé Proost organiseren Rosalie, Jordy en de toernooicommissie op vrijdagavond 25 en zaterdag 26 juni een intern dubbel toernooi; zowel voor tennis als padel leden. Meedoen met padel kan in de 1e, 2e en 3e klasse; bij tennis wordt gespeeld op niveau 8, 7, 6 en 5.

Voor tennis en padel zijn er de categorieën HD, DD en GD. Per wedstrijd is er een uur speeltijd. Dit jaar halen we het vakantieland Griekenland naar ons toe! Het inschrijfgeld is 15 euro inclusief een prijsuitreiking, Grieks eten en mocht corona het toelaten een DJ op de zaterdag. Inschrijven kan tot en met 19 juni via www.toernooi.nl. Wees er snel bij want VOL=VOL!

Inschrijving Winter Mixcompetitie is geopend

Inschrijving Winter Mixcompetitie is geopend
Je kunt je weer inschrijven voor de Winter Mixcompetitie 2021-2022. Deze interne tenniscompetitie wordt vanaf eind september tot begin april op dinsdag- en vrijdagavond gespeeld. Deelname staat open voor alle jaar- en winterleden van Keltenwoud.

De deelnemers tennissen in poules van gelijke sterkte. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen is het streven dat er 7 of 8 keer wedstrijden gespeeld worden. De eerste wedstrijden zijn op dinsdag 28 september vanaf 19.30 uur. Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets. Komend seizoen is er weer een volledige 3e set bij een 1-1 stand na 2 sets (in onderling overleg is een super tie-break ook mogelijk).

Vanwege de verwachting dat er een heel groot aantal deelnemers komt, plannen de organisatoren Karen Vermeulen-Oonk en Rianne Bogers ook een tweede avond waarop de Winter Mixcompetitie gespeeld gaat worden. Dat is naast de dinsdagavond de vrijdagavond. Bij inschrijving kun je de beschikbaarheid opgeven.

Iedereen van elke sterkte kan met deze gezellige interne competitie meedoen. Er wordt gespeeld met eigen ballen. Inschrijven bij voorkeur met een partner maar individueel opgeven kan ook. Inschrijven kan via www.toernooi.nl tot en met 8 september met vermelding van eventuele verhinderingen. Aan het eind van het seizoen is er per poule een gezellige afsluitende avond met de laatste wedstrijden en de prijsuitreiking voor de poulewinnaars. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro en zal door middel van een Tikkie in het najaar betaald kunnen worden.

Kick off Vitaal training op 15 juni in sportstudio Joshua van Driel

Kick off Vitaal training op 15 juni in sportstudio Joshua van Driel
Zoals de meeste leden van Keltenwoud ondertussen weten, heeft Joshua van Driel achterop het tennispark een sport- en vitaliteitstudio. Naast de kracht- en conditietrainingen gaat hij op 15 juni zijn lesaanbod uitbreiden met een Vitaal training. Deze training is geschikt voor ouderen die naast het tennissen extra aandacht willen besteden aan spierkracht, uithoudingsvermogen, mobiliteit, coördinatie en balans.

Volgens Joshua van Driel heeft de training een lagere intensiteit dan zijn reguliere groepslessen en is daardoor uitermate geschikt wanneer je senior bent, maar ook wanneer je last hebt van fysieke klachten of herstellende bent van een blessure.

Vitaal training kenmerkt zich door de extra aandacht en begeleiding die je krijgt. Het verschil tussen bewegen en trainen is dat we progressief werken. Dit betekent dat ons doel is om daadwerkelijk sterker, fitter en mobieler te worden. Dit zal je merken in het dagelijks leven. Krachttraining is met name belangrijk om fysieke klachten te voorkomen en voor de oudere doelgroep om spierafbraak tegen te gaan en de gewrichten gezond te houden. Een goede mobiliteit verbetert onder andere ook de houding van de rug en kan klachten in deze regio voorkomen en/of wegnemen.

Op dinsdag 15 juni om 10:00 uur is er in de sportstudio een gratis en vrijblijvende kick-off van Vitaal. Deze training zal iedere dinsdagochtend worden aangeboden om 10:00 uur. Wil je meer weten over deze training of wil je jezelf opgeven voor de kick-off? Neem dan contact op, via telefoon 0617049904 of per email: info@joshuavandriel.nl.

Cadeaubon voor nieuwe leden

Cadeaubon voor nieuwe leden
Clubsponsor Tennis Store biedt nieuwe leden van Keltenwoud een cadeaubon aan met een waarde van 20 euro.

Volgens de sportzaak krijgt men die korting als men in de winkel iets koopt, de cadeaubon toont en daar je naam en adres opgeeft.

Oorbel gevonden

oorbel
Wie o wie heeft deze oorbel verloren op de tennisbaan?
Bij vertoon van de andere oorbel kan deze opgehaald worden bij Rosalie aan de bar.

Komende evenementen:

TOSSEN:
ma: 13:30
do: 10:00
TERRAS: 09:00 - 22:00 open (vanaf 5 juni)
HAL: weer geheel geopend (vanaf 5 juni)
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht.

Na slepen gewoon je handen ontsmetten.