Nieuwsflits #13 - 2021

nieuwsflits-banner-(002)
rabo

Coronamaatregelen per 26 juni bij Keltenwoud

Coronamaatregelen per 26 juni bij Keltenwoud
Met ingang van zaterdag 26 juni vervallen bij Keltenwoud de meeste coronamaatregelen. Ons tennis- en padelpark is weer voor iedereen toegankelijk en publiek bij trainingen en wedstrijden is welkom. De algemene basisregels blijven nog steeds van kracht en voor alle duidelijkheid, dit zijn ze: -Houd 1,5 meter afstand tot elkaar; -Was of desinfecteer handen; -Nies of hoest in de elleboog; -Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

Voor de horeca geldt een registratieplicht en een checkgesprek. De sluitingstijd gaat terug naar de situatie zoals die was voor corona. Ook moeten volwassen bezoekers nog steeds 1,5 meter uit elkaar zitten tenzij je tot hetzelfde huishouden behoort.

Mondkapjesplicht vervalt, ook in het gebouw en er mogen maximaal 100 personen in een ruimte verblijven mits de ruimte groot genoeg is om de 1,5m aan te houden. Kleedruimtes en toiletten waren al opengesteld. Douches mogen ook weer gebruikt worden. Maximaal 4 personen tegelijk in de kleedruimtes om de 1,5m zo goed mogelijk te kunnen naleven.

Entertainment in welke vorm dan ook is toegestaan. Bijvoorbeeld gezamenlijk voetbal kijken in het clubhuis is mogelijk.

Competities en toernooien kunnen weer cluboverstijgend georganiseerd worden.

Het is weer bijna normaal maar de 1,5 meter afstand houden is nog steeds aan de orde en waarschijnlijk ook het meest lastig. We vertrouwen er op dat iedereen begrijpt dat we nog even moeten volhouden.

Jack Laanen, corona coördinator Keltenwoud.

Sportcafé Proost toernooi met 107 deelnemers

Sportcafé Proost toernooi met 107 deelnemers
Blijkbaar verlangen veel Keltenwoud-leden er naar om weer lekker met en tegen elkaar te sporten. Bij de eerste de beste gelegenheid schreven 107 spelers en speelsters in: het Sportcafé Proost Toernooi. Dit onderlinge toernooi vindt vrijdag 25 en zaterdag 26 juni plaats. Er zijn 81 wedstrijden gepland, dus het aantal vrije banen is daardoor beperkt.

Vooral het onderdeel padel zit bomvol. Op vrijdag zijn vanaf 17.00 uur 2 padelbanen in gebruik door toernooispelers en tussen 20.00 en 22.00 uur geldt dat voor alle 3 padelbanen. Op zaterdag vergen de 29 padelwedstrijden van telkens 1 uur speeltijd de gehele dag alle banen.

Voor het onderdeel tennis zijn vrijdagavond vanaf 19.00 uur 4 tennisbanen bezet. Op zaterdag wisselt dit van 3 banen om 14.00 uur tot 7 banen om 17.00 uur. De categorieën zijn heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel in tennis 5-6, 6, 7 en 8 en in padel in 1e, 2e en 3e klas. Zaterdagmiddag om 6 uur verricht de toernooicommissie de prijsuitreiking.

Op toernooi.nl staan de indeling en het wedstrijdschema online. Als je nog vragen hebt, kun je mailen met: sportcafeproost@hotmail.com.

Inschrijven voor Tropical cocktail toernooi op 17 juli

Inschrijven voor Tropical cocktail toernooi op 17 juli
Na de start op 12 juni van de serie zomertoernooitjes kun je al inschrijven voor de tweede ‘aflevering’ van de recreatiecommissie: het Tropical cocktail toernooi op zaterdagmiddag 17 juli. Je kunt gratis meedoen. Aanmelden kan tot 14 juli via de website https://keltenwoud.nl/gezelligheidstoernooitjes-zomer/.

Dan is het midden in de zomer, dus tijd voor een lekkere cocktail, aldus de recreatiecommissie. Zij roepen op om gezellig een balletje te slaan onder de zomerse zon in het gezelligheidstoernooitje op 17 juli, aanvang 13.30 uur. Aan de hand van de inschrijvingen komt er een wedstrijdschema met drie dubbel-partijen van 45 minuten. “We proberen daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met samenstelling, afwisseling en niveau. Hoe meer aanmeldingen, des te beter we een leuke indeling kunnen maken!”

Het Verrassing-van-Rosalie-toernooi was op 12 juni. Hier het verslag: “Eindelijk was het zo ver, het eerste gezelligheidstoernooitje van deze zomer! Met een prachtige opkomst van 20 deelnemers hebben we afwisselende tenniswedstrijdjes kunnen spelen. Er waren zowel dubbels als mixpartijen. Het was fijn om na zo lange tijd vertrouwde gezichten weer te zien, maar ook mooi om nieuwe mensen te ontmoeten. Na sportieve inspanning heeft Rosalie ons verrast met heerlijke hapjes. Met dank aan haar gastvrijheid, oergezellige deelnemers en een warm zonnetje kijken we terug op een mooi eerste toernooitje. Gezelligheidstoernooitjes zijn een laagdrempelige manier om nieuwe leden te ontmoeten en ontspannen op elk niveau een balletje te slaan. Ook meedoen? Dat kan zaterdag 17 juli. De inschrijving staat al open.” Laat de groepsfoto een aanmoediging zijn.

Volgende zomertoernooitjes zijn het Dame Blanchetoernooi op 14 augustus en het Bitterballentoernooi op 18 september.

Zomerkamp rolstoeltennis op 2-4 juli

Zomerkamp rolstoeltennis op 2-4 juli
Vanaf vrijdagmiddag 2 juli 14.00 uur tot en met zondagmiddag 4 juli 14.00 uur is Keltenwoud gastheer voor de deelnemers van het jaarlijkse zomerkamp voor rolstoeltennissers dat de Esther Vergeer Foundation (EVF) organiseert. Weliswaar zijn de coronabeperkingen versoepeld, maar toch blijft deze kwetsbare groep kinderen uiterst waakzaam en voorzichtig. De sporters en de begeleiders van EVF en Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud willen daarom contacten met andere tennis- en padelspelers vermijden. Leden kunnen ons park gedurende het zomerkamp dan ook beperkt gebruiken.

Chris Kluijtmans, voorzitter TVK, en Gerard Monninkhof als voorzitter van SBNK en SRK roepen de leden die dan op Keltenwoud komen op om de aanwijzingen en instructies goed op te volgen. Om contact te vermijden, verblijven de deelnemers en vrijwilligers van het rolstoeltenniskamp in een zogenaamde ‘bubbel’. Het terras voor de tennishal is bestemd voor het zomerkamp. Keltenwoud-spelers kunnen terecht op het zuidterras tegenover de tennisbanen 3-4. Met uitzondering van het toilet zijn ook de binnenfaciliteiten niet toegankelijk. Wanneer je kunt spelen volgens het onderstaande overzicht en ons baanreserveringssysteem, is het dus van het grootste belang dat er geen onderlinge contacten zijn tussen deelnemers en leden. Als besturen van TVK, SBNK en SRK vragen wij onze leden dus om begrip voor de beperkingen die dit weekeinde voor onze leden gelden. Wij rekenen op jullie zodat de kinderen een ongestoord zomerkamp kunnen beleven. Bestuursleden van SRK zijn op deze dagen aanwezig voor het beantwoorden van eventuele vragen!

Hieronder het overzicht van de beschikbaarheid van tennis- en padelbanen:

vrijdag 2 juli. Tennisbuitenbanen: baan 1 en 2: van 9:00 tot 12:00 uur, baan 3 t/m 8: van 9:00 tot 18:00 uur, baan 9 & 10: van 9:00 tot 23:00 uur. Padel: baan 1 t/m 3 van 9:00 tot 23:00 uur.

Zaterdag 3 juli. Tennis buitenbanen: baan 9 & 10 van 9:00 tot 18:00 uur. Padel: baan 1 van 9:00 uur tot 13:00 uur en van 16:30 tot 18:00 uur; baan 2 & 3 van 9:00 uur tot 18:00 uur.

Zondag 4 juli. Tennisbuitenbanen: baan 9 & 10 van 9:00 tot 14:00 uur. Padel: baan 1 & 2 van 9:00 tot 10:00 en van 13:00 tot 18:00 uur. baan 3 van 9:00 tot 18:00 uur.

Op vrijdag 9 juli inloopavond padel

Op vrijdag 9 juli inloopavond padel
De padelcommissie start weer met de maandelijkse padel-inloopavond. Deze vindt in principe plaats op de eerste vrijdag van de maand tussen 20.00 en 22.00 uur. De eerste keer is het echter een weekje later, namelijk op vrijdag 9 juli.

Het kan wel eens vaker voorkomen dat de inloopavond verplaatst moet worden. Check daarom vooraf de website van Keltenwoud en kijk op het bord in de hal van ons clubhuis. Deze inloopavonden zijn bedoeld voor nieuwe leden en leden die op zoek zijn naar maatjes om mee te padellen. Maar ook niet-leden die graag eens kennismaken met padel zijn van harte welkom. Dus ken je iemand, neem hem of haar gezellig mee. Er zijn leenrackets en ballen aanwezig. Bij vragen kun je een mailtje sturen naar padelcommissie@gmail.com.

Komende evenementen:

TOSSEN:
ma: 13:30
do: 10:00

SPORTCAFÉ PROOST TOERNOOI:
25 - 26 juniZOMERKAMP ROLSTOELTENNIS:
2 - 4 juli

GEZELLIGHEIDSTOERNOOIEN:
17 juli: Tropical cocktailtoernooi
14 aug: Dame Blanchetoernooi
18 sept: Bitterballentoernooi

INLOOPAVOND PADEL:
9 juli: 20:00 - 22:00
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht.

Na slepen gewoon je handen ontsmetten.