Nieuwsflits #07 - 2021

nieuwsflits-banner-(002)
rabo

Ledenvergadering over verliezen en padel nu op 16 juni

Ledenvergadering over verliezen en padel nu op 16 juni
Bij de huidige coronabeperkingen is een algemene ledenvergadering niet mogelijk in april. Het bestuur mikt nu op woensdagavond 16 juni. Er zijn belangrijke bespreekpunten over onder meer geleden verliezen en over de padelbanen, vandaar dat het hopelijk een bijeenkomst in het clubhuis kan worden.

Vanwege de noodzaak van een goede voorbereiding van de ALV heeft ons clubbestuur afgelopen week overlegd met het bestuur van de Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud. Dit gebeurde op Keltenwoud onder strikte Corona-maatregelen. Op een goede manier discussiëren en overleggen zou digitaal te lastig zijn geworden, aldus voorzitter Chris Kluijtmans. “Na een half jaar digitaal vergaderen moesten we nu noodzakelijke bestuursbesluiten nemen.”

Agendapunten waren onder ander het uitstel van de ALV, het gedrag van leden in de coronaregels op het park, de gevolgen van de invoering van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR), de voortgang op het vraagstuk "Capaciteit Padelbanen" en de SBNK-jaarrekening. Deze jaarrekening over 2020-2021 laat door de pandemie een fors verlies zien. Dat komt vooral door de horecapacht die niet kan worden geïnd en de teruggave van de helft van de winterhuur aan de huurders door de sluiting van de tennishal. Maar ook het niet kunnen verhuren van losse binnenbanen en BTO die geen gebruik kon maken van de hal voor tennisles hebben hun sporen nagelaten.

Bij het onderzoek naar de capaciteit van de padelbanen constateren de besturen van TVK en SBNK dat we worden ingehaald door de realiteit. Padel is in Nederland geweldig aan het groeien terwijl tennis blijft dalen, zij het nog enigszins redelijk lineair. Ook bij Keltenwoud zien we dat terug met inmiddels bijna 100 padelleden (en vele tennisleden die beide sporten beoefenen of zelfs alleen nog maar padel spelen). Om onze unieke positie in de regio te behouden, bekijken we het capaciteitsvraagstuk inmiddels breder waarbij nu 4 opties worden uitgewerkt, zoals bijvoorbeeld extra banen en/of binnenbanen. Deze opties worden aan de ALV gepresenteerd. Dat doen we zeker ook omdat padel zou kunnen helpen in de exploitatie van ons park zonder dat we in de komende jaren forsere contributiestijgingen moeten doorvoeren, aldus de besturen.

Het dossier van de nieuwe wet WBTR is vrij omvangrijk en werd door de beide secretarissen behandeld. Zij gaven in de gezamenlijke bestuursvergadering vorige week een presentatie. Ook in de ALV volgt een toelichting over de mogelijke consequenties van deze wet en noodzakelijke aanpassingen in procedures en beleid. Dit jaar al worden de nodige stappen hierin gezet.

Clubbestuur wijst op naleving coronamaatregelen

Clubbestuur wijst op naleving coronamaatregelen
De besturen van TVK en SBNK spraken ook over de pandemie in relatie tot Keltenwoud. Zoals we in de gehele samenleving zien, worden de coronamaatregelen steeds minder goed nageleefd. Onze leden maken gebruik van het terras om gezellig bijeen te zijn en zelf meegenomen consumpties te nuttigen. Er komen mensen te vroeg of blijven te lang hangen na het spelen. Hoewel begrijpelijk, zijn we als Bestuur verantwoordelijk om toe te zien dat dit niet kan worden toegestaan.

Graag willen de besturen benadrukken dat we alle begrip hebben om, zeker bij lekker weer, samen buiten te zijn maar we moeten nog even streng zijn om geen sancties te krijgen of zelfs het park gesloten te zien worden. Op de website van de KNLTB kan een flyer Coronamaatregelen worden gedownload die de regels nogmaals benadrukt. Ook op ons park is te lezen wat van de spelers en speelsters verwacht wordt.

Bestuursleden, en dat zijn ook maar vrijwilligers van de club, vinden het bijzonder moeilijk om steeds maar als politieagent op te moeten treden. Zij krijgen daarbij zelfs onheuse bejegeningen naar hun hoofd. Dat is echt niet acceptabel, benadrukt voorzitter Chris Kluijtmans. Graag dus nogmaals de regels onder de aandacht: reserveer online een baan, kom niet te vroeg naar het park, ontsmet je handen, houdt onderling afstand en vertrek direct na het spelen weer. Het terras en terrasmeubilair mag niet gebruikt worden!

Inlooples rolstoeltennis op 19 mei

Inlooples rolstoeltennis op 19 mei
Vorig jaar juni vond op Keltenwoud de eerste geslaagde kennismakingsclinic rolstoeltennis plaats. Op woensdagmiddag 19 mei organiseren de Esther Vergeer Foundation en de Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud gezamenlijk een inlooples rolstoeltennis. Bedoeld voor iedereen tussen 6 en 21 jaar met een lichamelijke beperking, wel of niet rolstoelgebonden.

De clinic, die omgeven wordt met de RIVM-coronamaatregelen, is van 16.00 tot 17.00 uur. Als leden mensen kennen met kinderen met een beperking, voor wie lekker buiten tennissen in een sportrolstoel een optie kan zijn, kun je hen attenderen op deze inlooples. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor huisartsen, fysiotherapeuten en thuiszorg. Er zijn geen kosten aan verbonden. De kinderen kunnen op 19 juni dan eens zelf ervaren of deze sport iets voor hen is.

Wie zich wil aanmelden of meer informatie wil, kan mailen naar: robin@esthervergeerfoundation.nl.

50+ commissie zoekt goed doel

50+ commissie zoekt goed doel
De 50+ commissie heeft al eerder aangekondigd dat zij bij het komende 50+toernooi (2 t/m 6 augustus) een loterij wil organiseren waarvan de opbrengst naar een goed doel in de regio Bennekom gaat. Omdat er geen reacties zijn binnengekomen op ons eerdere bericht, doet de commissie nogmaals een oproep.

Binnen Keltenwoud zijn er ongetwijfeld leden die een organisatie ondersteunen of kennen die wat steun kunnen gebruiken. De 50+commissie zou graag één van deze organisaties tijdens het toernooi in het zonnetje willen zetten. Ze zijn reuze benieuwd naar jullie ideeën. Heb je een idee welk doel we dit jaar kunnen ondersteunen, mail het uiterlijk 25 april naar: 50plus@keltenwoud.nl.

Bespanservice van tennisrackets

Bespanservice van tennisrackets
Een goed racket kan de kans op blessures verkleinen. Daarbij is de juiste bespanning ook relevant. Verschillende leden laten hun racket elk jaar opnieuw bespannen, sommigen zelfs vaker. Menigeen heeft daarvoor eigen ‘adresjes’. Eerst kon dit ook bij Turgay in het clubhuis.

Sponsor Intersport Winners in Wageningen meldt dat zij een 24 uurs bespanningsdienst hebben. Na het brengen van een racket kun je die doorgaans 24 uur later weer ophalen. Zo’n nieuwe bespanning voor je racket is vanaf 20 euro verkrijgbaar. En ook daarvoor geldt de 10% Keltenwoud-ledenkorting.

Komende evenementen:

TOT NADER BERICHT:
De toss en alle interne competities afgelast.
HAL: gesloten tot nader bericht
TOILET: toegankelijk m.u.v. weekend
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht.

Na slepen gewoon je handen ontsmetten.