Nieuwsflits #09 - 2021

nieuwsflits-banner-(002)
rabo

Regionaal recreanten tennis 45/50 plussers

Regionaal recreanten tennis 45/50 plussers
Blijf je van de zomer in de buurt van Bennekom en vind je het leuk om op dinsdag overdag met een gemengd team deel te nemen aan een gezellige recreatieve tenniscompetitie met tennissers uit de regio? Dan kun je meedoen met het “Regionaal Recreanten Tennis Oost Utrecht en West Gelderland”.

De teams bestaan uit bij voorkeur 3 (minimaal 2) dames en 3 heren (ook minimaal 2). Dames kunnen meedoen als ze 45plus zijn; de leeftijdsgrens voor de heren is minimaal 50 jaar. Voor iedereen geldt een speelsterkte van maximaal 6. De speeldagen (aanvang half 10) vanaf eind juni omvatten 1 HD-, 1 DD- en 2 GD-wedstrijden van 2 sets. Gezelligheid is belangrijker dan het wedstrijdresultaat, luidt het motto van deze competitie die al 15 jaar bestaat. Deelnemers hoeven niet persé KNLTB-lid te zijn. Wil je meer weten over deze competitie, kijk dan op http://www.regiorecreantentennis.nl/.

De organisatoren willen omstreeks 10 mei de wedstrijdschema’s gaan maken, dus je hebt nog beperkte tijd om een team aan te melden. De recreatiecommissie van Keltenwoud beveelt deze activiteit van harte aan. Het aanmelden kun je doen door uiterlijk 8 mei een berichtje (met de namen, e-mailadressen en speelsterktes van de teamleden) te sturen aan Hanneke Pompe hanneke.pompe@gmail.com of haar te bellen op 0318-414076.

Uiteraard geldt ook voor deze competitie dat die alleen door kan gaan als de coronamaatregelen dit mogelijk maken.

Metamorfose chique sponsordoeken

Metamorfose chique sponsordoeken 
Afgelopen week zijn op de tennisbanen 1 en 2 de eerste nieuwe sponsoruitingen opgehangen door de sponsorcommissie en SBNK. De metamorfose van de randen van het centercourt is de start van een traject onder leiding en volgens ontwerp van architect Arnout Hasselaar die tevens lid van de sponsorcommissie van Keltenwoud is. Hiermee willen commissie en Stichting de uitstraling van ons park verbeteren.

De sponsoruitingen zijn groter, hebben een mooie donkere groene kleur en zijn van een betere kwaliteit doek. De kleurstelling past het beste in de omgeving van Keltenwoud waar veel bomen rond het park staan. Daarbij vinden de initiatiefnemers het ook een hele chique en professionele uitstraling. Op baan 1 hangt nu ook het winddoek van Heij & Van Manen Belastingadviseurs, de hoofdsponsor van de Stichting Rolstoelstoeltennis Keltenwoud.

De sponsorcommissie onder aanvoering van voorzitter Pieter Neels gaat samen met SBNK in de komende weken verder om alle banen te voorzien van nieuwe sponsordoeken. De sponsorborden op het park worden eveneens vervangen en in dezelfde kleurstelling geplaatst. Ook in de hal wordt deze uitstraling doorgevoerd, maar wel alles in fasen. Daarmee kunnen we er weer een paar jaar tegen.

Sportcafé Proost met terras

Sportcafé Proost met terras
Het clubhuis heeft eveneens een metamorfose ondergaan. Met hetzelfde interieur in een andere opstelling, een donkergrijze kleur op de kozijnen en mooi groen behang op de wand achter de TV heeft het clubhuis een chique uitstraling gekregen. Op de wand waar eerder een foto van het vroegere tennispark hing, prijkt nu pontificaal de naam Sportcafé Proost.

Er is tijdens de lockdownperiode dus hard gewerkt om ons clubhuis om te toveren tot Sportcafé Proost. Volgens horecapachter Rosalie Spaans ontstond deze naam met een grapje, omdat haar naam Roos in de naam Proost staat. “De naam bleef al snel hangen en we hebben besloten hier een logo op te laten ontwerpen. Dit logo is straks groot te zien in ons mooie clubhuis, want je mag hier nu nog niet naar binnen. We moeten nog even geduld hebben dit te presenteren. Sommige leden hebben ons gevolgd op social media. Hier hebben wij een poll gedeeld waarin 90% van de stemmers voor Hertog Jan bier koos. Hier kunnen jullie dus heerlijk van gaan genieten.”

Maar sinds woensdag 28 april is dat nog alleen op het terras. Dat heeft het team Rosalie met veel plezier geopend. Het was die dag voor menig tennis- en padellid genieten met de eerste kopjes koffie en drankjes in het mooie weer. Het terras is zo ingedeeld dat iedereen op 1,5 meter kan zitten. Er staat een desinfectiepomp om de handen te ontsmetten. Bij de tafel bij de ingang van het clubhuis worden de bestellingen opgenomen. Het is niet toegestaan om naar binnen te lopen.

Het terras is van maandag tot en met zondag geopend van 12.00-18.00 uur. Naast een drankje en hapje kun je ook lunchen. Voor deze interimperiode is een tijdelijke menukaart samengesteld. Voor hoge nood kan men het invalidentoilet gebruiken via de zijdeur aan de zuidzijde van de tennishal bij baan 3/4.

Rosalie heeft ook de bespanservice opgepakt. Mocht je hier gebruik van willen maken, dan kun je tijdens de openingstijden langskomen: “Dan zorgen wij ervoor dat er voor €17,50 snel een nieuwe bespanning op zit’.

Banen open op 5 mei

Banen open op 5 mei
Nu de avondklok afgelopen is, is het park op werkdagen weer tot 23.00 uur open. Op zaterdag en zondag tot 18.00 uur. Deze eindtijd van 6 uur ’s middags geldt ook op dinsdag 4 mei in verband met de Dodenherdenking ’s avonds. Onze tennis- en padelbanen zijn wel gewoon de hele dag open op Bevrijdingsdag woensdag 5 mei.

De coronavoorzorgsmaatregelen zijn nog steeds van kracht, dus je mag het park alleen op na een vooraf online gemaakte baanreservering, kom niet te vroeg, met maximaal 4 personen, ontsmet je handen en houdt onderling afstand. Bij coronagerelateerde klachten blijf je thuis en laat je jezelf testen.

Beestenboel….

Beestenboel….
Dit maakt onze parkbeheerder Wim Wennekes mee. “Heb je die olifant gezien bij het zwembad?” Ik kreeg onlangs van Nico de Gouw te horen dat er een vreemd wezen liep bij het zwembad. “1 april!, zei hij er achteraan.” Maar toch..... Sinds die tijd hoor ik steeds vaker rare schrapende geluiden bij Keltenwoud. Een olifant was het niet maar het leek mij eerder het geluid van een fazant.

Enige tijd geleden kreeg ik die ook te zien. Het was een hele brutale ‘aap’. Liep gewoon ’s morgens vroeg op baan 2 te paraderen. Wat ik toen niet wist was dat de fazant probeerde een vrouwtje te imponeren met zijn opsmuk. Zo te zien heeft dit het nodige effect gehad. Sinds deze week zit de hofdame die hij geschaakt heeft in onze wal te broeden. Enige voorzichtigheid dus met het ophalen van een verloren bal. Alhoewel, toen ik probeerde een leuke foto van het stel te maken kon ik ze niet verder dan op anderhalve meter naderen. Hij bleef hij pontificaal in de weg staan alsof hij mij zeggen wilde, ook bij ons is het corona dus afstand houden graag en ontsmetten! Ik mocht nog wel een portretfoto van hem maken. Toch soms een leuke beestenboel bij Keltenwoud……

Komende evenementen:

TOT NADER BERICHT:
De toss en alle interne competities afgelast.
TERRAS: 12:00 - 18:00 open
HAL: gesloten tot nader bericht
TOILET: toegankelijk m.u.v. weekend
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht.

Na slepen gewoon je handen ontsmetten.