Nieuwsflits #19 - 2021

nieuwsflits-banner-(002)
rabo

Na Dame Blanche volgt het Bitterballentoernooi

Na Dame Blanche volgt het Bitterballentoernooi

Het laatste gezelligheidstoernooitje van deze zomer komt in zicht: het Bitterballentoernooi op zaterdagmiddag 18 september. Opnieuw een goede gelegenheid om lekker te tennissen. De recreatiecommissie geeft om 13.30 uur het startsein. Schrijf je in voor woensdag 15 september; deelname is gratis.


Aan de hand van de inschrijvingen maakt de organisatie een wedstrijdschema met drie dubbel-partijen van 45 minuten. We proberen daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met samenstelling, afwisseling en niveau. Hoe meer aanmeldingen, des te beter kunnen we een leuke indeling maken! Inschrijven kan via de website https://keltenwoud.nl/gezelligheidstoernooitjes-zomer/.

Dat het er ongedwongen gezellig en onverwacht aan toe kan gaan in de zomertoernooitjes, bleek op 14 augustus. Onder de titel “Hoe ik een vakantiedag stuksloeg bij het gezelligheidstoernooi” schreef Theo Schennink -eens clubkampioen van Keltenwoud!, red.- een verslag:

“Ik hou van tennissen, gezelligheid en ijsjes, dus schreef ik me maar eens in voor het door de recreatiecommissie georganiseerde Dame Blanche toernooi. Dat was even geleden; een jaar of 25 schat ik. Maar ook toen al heette Ton Roks alle deelnemers welkom en deelde iedereen een briefje uit met het programma. Sommige dingen veranderen nooit.

Eenmaal op de baan, kon je zien welke gezelligerd er achter de koele getallen schuilging. In mijn geval was daar de confrontatie met een oude bekende: ik kon meteen aan de bak. Want het mag dan om een gezelligheidstoernooitje gaan, verliezen van Nicole Oosterveld lijkt me niet de bedoeling. Ik zag die grijns al voor me!

Overigens was de overwinning ons van harte gegund. Later die middag zou blijken waarom…

Ook bij het tweede potje was het gemoedelijkheid troef. Zie ik normaal gesproken weleens het bekende “mes tussen de tanden” bij tegenstanders, nu zag ik op die plek vooral een vriendelijke glimlach, of hier en daar zelfs een wat meewarige blik. In mijn naïviteit dacht ik nog dat dit de geest van het evenement was: het draait om plezier, en niet om resultaat. Little did I know waarom ze me lieten winnen….

Na deze tweede ronde was het tijd voor de culinaire naamgever van dit evenement: Dame Blanche! Een heerlijke traktatie op het zonovergoten terras. Roos en haar team hadden weer goed hun best gedaan. Toen alle witte dames in de buiken van de deelnemers verdwenen waren, konden we ons opmaken voor het derde potje. En weer vonden mijn tegenstanders alles best, als ik ze maar niet de poedelprijs bezorgde. De gezelligheid kon op het terras voortgezet worden.

Bij het slotwoordje bleek ik de winnaar van het Dame Blanche toernooi. De prijs was: een stukje schrijven voor de Nieuwsbrief. Een klusje dat de meeste deelnemers liever aan iemand anders overlieten. Er werd mij opeens een hoop duidelijk!

Na afloop van dit daverende Dame Blanche toernooi heb ik dan ook maar een tip:

Hoed u voor al te makkelijk verkregen overwinningen!” Was getekend, Theo Schennink.

SaveTech Padelclubkampioenschappen 2021

SaveTech Padelclubkampioenschappen 2021

Heb jij je al aangemeld voor de Keltenwoud clubkampioenschappen padel 2021? Dit evenement voor junioren en senioren vindt plaats in de week van 6 - 12 september. Inschrijven kan nog tot en met zondag 29 augustus. Dus ga snel naar toernooi.nl en meld je aan!


Bij padel draait het om dubbelspel. Beide spelers dienen zich in te schrijven. Mocht het niet lukken om een partner te vinden, schrijf je dan toch in en vermeld dat je nog op zoek bent.

Er heeft zich al een mooi aantal enthousiaste leden aangemeld, maar er is ruimte voor meer! Vooral een oproep aan de jeugd om mee te doen aan dit toernooi en potjes tegen leeftijdsgenoten te spelen. Je kunt je inschrijven in de categorie: t/m 14 en t/m 17 jaar. Bij de senioren wordt gespeeld in drie categorieën (HD, DD, GD) verdeeld over vier niveaus A, B, C, D.

Behalve padellen gaat het dit toernooi ook om gezelligheid. Daarom wordt er op vrijdag een leuke avond georganiseerd waar je tegen een kleine vergoeding aan kunt deelnemen. De details worden nog uitgewerkt. Ook Tennis Store NL zal op een aantal momenten aanwezig zijn met rackets, kleding en padelaccessoires. Bij inschrijving kun op www.toernooi.nl zoeken naar SaveTech Padelkampioenschappen 2021 – Keltenwoud Organisatie. Voor vragen of meer informatie, stuur een mailtje naar de padelcommissie: padelcommissie@gmail.com.

Doe mee aan het Keltenwoud AH Open

Doe mee aan het Keltenwoud AH Open

De toernooicommissie heeft in de afgelopen maanden honderden tennissers binnen en buiten TV Keltenwoud per e-mail en op Facebook herinnerd aan het Keltenwoud AH Open 2021. Ook hier een laatste oproep, want de inschrijving via toernooi.nl sluit op maandagavond 23 augustus.

Het toernooi wordt gehouden van maandag 30 augustus tot en met zondag 5 september.

Dit jaar heeft Albert Heijn Bennekom zich als sponsor verbonden, vandaar de toernooinaam Keltenwoud AH Open 2021. Meedoen kan een goede voorbereiding zijn op de najaarscompetitie, die medio september begint. Het thema dit jaar is grandslam: alles rondom het toernooi staat in het teken van de vier grandslams.

Woensdag waren er 115 inschrijvingen en 133 spelers en speelsters. Er wordt zoveel mogelijk in poules gespeeld. De wedstrijdleiding zorgt ervoor dat alles volgens de geldende corona richtlijnen verloopt. Als je mee wilt don, zoek dan snel een dubbel/mixpartner of ga alleen de strijd aan en schrijf je in: https://bit.ly/3jdDan0.

Winter mix competitie zoekt nog spelers

Winter mix competitie zoekt nog spelers

Karen Vermeulen-Oonk en Rianne Bogers melden dat al een mooi aantal inschrijvingen binnen is, maar dat nog meer deelnemers welkom zijn in de Winter Mix Competitie. Deze interne tenniscompetitie wordt vanaf eind september tot begin april op dinsdag- en vrijdagavond gespeeld. De inschrijving sluit op 8 september, via https://www.toernooi.nl/sport/tournament?id=00F76516-A667-4646-ACC6-911E99E1E91B.


Deelname staat open voor alle jaar- en winterleden van Keltenwoud. De deelnemers tennissen in poules van gelijke sterkte, waarschijnlijk 7 of 8 keer. De eerste wedstrijden zijn op dinsdag 28 september vanaf 19.30 uur. Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets. Bij inschrijving kun je de beschikbaarheid opgeven. Inschrijven bij voorkeur met een partner maar individueel opgeven kan ook.

Maandag, dinsdag en woensdag dagkamp

Maandag, dinsdag en woensdag dagkamp 

Op maandagochtend 23 augustus beginnen zeker 16 kinderen aan een driedaags kamp op ons tennis- en padelpark. BTO (Bennekomse Tennis Opleiding) en POE (Padel Opleiding Engelaar) organiseren dit evenement voor de tiende keer.

Het zwaartepunt van het programma is tennis en padel maar er zijn ook andere uitdagende activiteiten zoals hockey, waterspellen, voetbal, basketbal, drie op een rij in dynamische vorm, slagbal en tafeltennis. Plus zwemmen in het verwarmde water van De Vrije Slag. ’s Morgens om 9.30 uur start iedereen met de warming up. Daarna volgen tennis en padel oefeningen afgewisseld met spelvormen. Om 12.15 uur begint de lunch, die verzorgd wordt door Sportcafé Proost. Na het zwemmen is er ’s middags een spelgedeelte, om 16.15 uur gevolgd door de prijsuitreiking. De leiding van het dagkamp bestaat uit Ina van Lavieren, Sonja Datema en Remon van Lavieren. Remon, derde jaars student van de CIOS-sportopleiding in Arnhem, begeleidt de spelvormen.

Het dagkamp, voor de leeftijdsgroep 7 jaar t/m 18 jaar, duurt zowel op maandag, dinsdag als woensdag van 9.30 tot 16.30 uur. Als je nog mee wilt doen, en dat is ook op één of twee dagen mogelijk, kun je bellen met Jack Engelaar, tel. 06-20953491 of e-mailen: jack@btotennis.nl.
K O M E N D E - E V E N E M E N T E N :

TOSSEN:

ma: 13:30
do: 10:00

DAGKAMP:
23, 24 en 25 aug

KELTENWOUD OPEN:
30 aug - 5 sept

GEZELLIGHEIDSTOERNOOIEN:

18 sept: Bitterballentoernooi

INLOOPAVOND PADEL:

Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht.

Na slepen gewoon je handen ontsmetten.