Nieuwsflits #05 - 2022

nieuwsflits-banner-(002)
Rabobank logo

Oproep: met vrijwilligers kosten besparen bij uitbreiding padelbanen

Oproep: met vrijwilligers kosten besparen bij uitbreiding padelbanen

Het is zover, de uitbreiding van de padelbanen komt er aan! Hier lees je meer over wat er gaat gebeuren. Daarbij wordt ook duidelijk dat we kosten kunnen besparen als vrijwilligers komen helpen. Dus meld je aan, alle helpende handjes zijn welkom!

De bijzondere Algemene ledenvergadering (BALV), die op 22 januari plaatsvond, heeft ingestemd met de uitbreiding van de padelcapaciteit op ons park. Dit gebeurde op voorstel van de commissie van onderzoek. Dit vrijwilligersclubje is inmiddels omgezet in de Werkgroep Uitbreiding Padelcapaciteit (WUP). Op basis van het BALV-besluit heeft deze werkgroep op 7 februari afspraken gemaakt met Padelbouw Lelystad over de aanleg van twee nieuwe padelbanen. De start van de bouw is gepland in week 25; dat is de week van 20 juni. Er is een kans dat deze start vervroegd wordt naar week 20 (vanaf 16 mei). Dit is afhankelijk van het al dan niet doorgaan van een ander project waar het bedrijf Padelbouw Lelystad bij betrokken is.

Om de investering voor onze vereniging zo laag mogelijk te houden streeft de WUP-groep er naar bepaalde activiteiten zelf uit te voeren of onder eigen regie te laten doen.

1. Deze activiteiten zijn:
 • het verwijderen van het huidige kidscourt,
 • het demonteren en opslaan van de hekken, en
 • het versnijden en afvoeren van de mat uit het kidscourt.
2. Daarnaast willen we in samenwerking met een sloper de oefenmuur verwijderen. Dit is na 1 april gepland. De werkzaamheden hiervoor omvatten:
 • a-het demonteren van het hekwerk en het net,
 • b-het slopen van de oefenmuur, en
 • c-het afvoeren van beton en tegels.
3. Verder willen we in samenwerking met een grondwerker de bodem bouwrijp maken:
 • a.Leggen van stalen rijplaten vanaf de fietsenstalling tot baan 9 (om spoorvorming te voorkomen);
 • b.Verruimen van de haakse bocht in het pad bij padelbaan 1/tennisbaan 3 en het verplaatsen van de terreinverlichting (dit is noodzakelijk voor het transport van materialen voor de aanleg van de padelbanen op de locatie van het kidscourt en de oefenmuur en bij renovatie tennisbanen);
 • c.Verwijderen en na afloop van de graafwerkzaamheden terugplaatsen van hekwerk tussen de tennishal en baan 9;
 • d.Afgraven van de toekomstige vloer van de nieuwe padelbanen met circa 35 cm (in totaal circa 60 m3),
 • e.Verplaatsen van grond naar het terrein achter de tennisbanen 9 en 10 om hiermee het talud te verbreden en vlakker te maken.
Met de genoemde activiteiten 1, 2a, en 3b/c kan direct begonnen worden. De overige activiteiten zullen in de eerste weken van april uitgevoerd moeten worden.

De WUP-werkgroep en de besturen rekenen erop dat veel leden (padellers en tennissers) zich hiervoor willen inzetten. Eenieder die bereid is een bijdrage te leveren wordt gevraagd zich te melden bij Wim van der Wilden, e-mailadres: w.wilden@wxs.nl . De WUP-groep bestaat uit de voormalige commissieleden Wiljan Janssen, Jack Laanen en Dick de Beij, aangevuld met Wim van der Wilden.

https://keltenwoud.nl/wp-content/uploads/Keltenwoud-Nieuwsflits-05-1b-uitbreiding-nieuwe-padelbanen.jpg

Eindelijk weer Teamtennis en Familietoernooi

Eindelijk weer Teamtennis en Familietoernooi

Na de versoepeling van de coronamaatregelen pakt de Recreatiecommissie de draad in de jaarlijkse activiteiten weer op. Zo is het teamtennis gepland op de donderdagavonden 12 mei, 19 mei, 2 juni, 9 juni en 16 juni. En het familietoernooi op Eerste Pinksterdag 5 juni. Om alvast in de agenda te ‘blokken’.

Deze toernooien vonden voor het laatst in 2019 plaats. In het Teamtennis spelen vaste teams telkens tegen een andere tegenstander. Er wordt gespeeld in mix, dames en herendubbel. Op de immer gezellige slotavond 16 juni wordt het winnende team onder het genot van een hapje en drankje gehuldigd.

Binnenkort volgt nadere informatie, ook over het familietoernooi op zondag 5 juni.

Ook organiseert de recreatiecommissie komende zomer weer een aantal zomertoernooitjes. De serie wintertennistoernooitjes wordt op zaterdag 12 maart afgesloten met het High Tea Toernooi.

Andere data dit jaar:
 • 13 april 15.00-17.00 uur: tennis en padel pannenkoekentoernooi jeugd met vriendjes en vriendinnetjes.
 • 20-26 juni: Keltenwoud open jeugdtoernooi tennis en padel.
 • 1-5 augustus: 50 Plus toernooi.
 • 5-11 september: padel clubkampioenschappen.

Tennis- en padellessen in de zomer

Tennis- en padellessen in de zomer

Vanaf 28 maart zijn er op Keltenwoud weer nieuwe series tennis-en padellessen. Op de website van BTO en POE (www.btotennis.nl / www.poengelaar.nl) staan de verschillende mogelijkheden om in te schrijven. Dit kan tot 14 maart.

De indeling voor de BTO- en POE-trainingen wordt in de week van 21 maart naar de deelnemers gemaild. De roosters van de trainers Jack Engelaar, Sonja Datema-Ooijendijk en Ina van Lavieren komen eind maart op de websites van de tennis- en padelopleiding te staan. In vakantieperiodes is er doorgaans geen les.

Zijn er nog vragen dan kun je contact opnemen met Jack Engelaar, telefoon 06-20953491 of e-mailen naar jack@btotennis.nl of info@poengelaar.nl.

Rolstoeltennis altijd in de buurt

Rolstoeltennis altijd in de buurt

Keltenwoud was op zaterdag 19 februari gastheer voor bestuurlijke afgevaardigden van acht tennisverenigingen uit Gelderland, Overijssel en Utrecht. Samen met deze clubs en de KNLTB heeft de Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud het initiatief genomen voor de promotiecampagne “Samen rollen” om de toegankelijkheid van rolstoeltennis te verbeteren.

De samenwerking is gericht op kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met een lichamelijke beperking én voor wie valide tennissport beoefenen niet mogelijk is. De initiatiefnemers vertrouwen er op meer aandacht te kunnen genereren onder het motto “samen zijn we sterker”. “Wij weten dat veel meer mensen met een beperking blij te maken zijn met een wekelijks uur rolstoeltennis training”, zegt Sonja Datema-Ooijendijk, rolstoeltennistrainster van de Bennekomse Tennisopleiding.

De rolstoeltennisspelers van de acht verenigingen gaan daarom dit jaar vier keer uitwisselingen spelen met elkaar, waar gezelligheid en plezier op de baan bovenaan staat. Ook wordt aandacht geschonken aan de spelers, die (nog) niet toe zijn aan het spelen van het tennisspelletje. Voor hen wordt een leuk programma (clinic) verzorgd door een trainer. Iedereen die wil kennismaken met het rolstoeltennis is van harte welkom. De verenigingen leren van elkaar door hun ervaringen uit te wisselen. Gepland zijn zondag 27 maart tussen 14.00 uur en 17.00 uur bij LTC Barneveld en op zondag 8 mei (11.00-14.00 uur) bij Rapiditas in Nijmegen. Hopelijk wordt het initiatief succesvol doordat er een ‘sneeuwbaleffect’ gaat ontstaan, zodat meer mensen met een beperking de weg naar de deelnemende verenigingen in Bennekom, Barneveld, Nijmegen, Apeldoorn, Velp, Houten, Neede en Schalkhaar weten te vinden. Meedoen aan zo’n clinic kan al vanaf 5 euro. Als iemand nog geen passende sportrolstoel en/of tennisracket bezit, dan wordt daar voor gezorgd.

Aanmelden bij de Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud kan bij Sonja Datema-Ooijendijk via e-mail rolstoeltennis@keltenwoud.nl en tel.nr. 06-55112951.

SRK hoopt dat sponsoren en donateurs het rolstoeltennis willen ondersteunen. Dit kan al met relatief kleine donaties. Donateur zijn of worden kan bijvoorbeeld via een maandelijkse donatie (of per kwartaal), een donatie voor een specifiek thema zoals baanhuur, de kosten van de trainer of persoonlijk financieel ondersteunen van een rolstoeltennisser danwel een eenmalige donatie ter ondersteuning van onze activiteiten. SRK heeft een ANBI-status. SRK is blij met iedereen die het rolstoeltennis een warm hart toedraagt. Met vragen kun je mailen naar: rolstoeltennis@keltenwoud.nl.

TOSSEN:

ma: 13:30 - do: 10:00

INLOOPAVONDEN PADEL:
4 maart

GEZELLIGHEIDSTOERNOOIEN:
12 maart high tea toernooi

Pannenkoektoernooi:

13 april 15.00-17.00 uur

Keltenwoud open jeugdtoernooi tennis en padel.

20-26 juni


50 Plus toernooi.

1-5 augustus


Padel clubkampioenschappen.

5-11 september
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht, ook Padel.

Email Marketing Powered by MailPoet