Nieuwsflits #06 - 2022

nieuwsflits-banner-(002)
Rabobank logo

Klussen voor padelbanen gaat verder

Klussen voor padelbanen gaat verder

Op vrijdag 4 maart is een aantal vrijwilligers op ons park begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van twee nieuwe padelbanen. Volgens WUP-werkgroep-coördinator Wim van der Wilden is een prima start gemaakt. De resultaten hiervan zijn te zien op het nu voormalige kinderbaantje.

Voor deze inzet van helpende vrijwilligers is de coördinator en het bestuur zeer erkentelijk. Er is nog veel meer te doen en daarbij zijn nog steeds extra vrijwilligers welkom. Op vrijdagmorgen 11 maart is een tweede klusmoment gepland. Het is dan de bedoeling om de laatste palen van de kindertennisbaan te verwijderen, het hek tussen baan 9 en de hal te verwijderen en de materialen die hergebruikt kunnen worden goed op te slaan.

Daarnaast is gepland om op zaterdag 19 maart de tegels bij de kinderbaan en oefenmuur te verwijderen, zandvrij te borstelen en op te slaan (deze zullen hergebruikt worden). Voor deze inspannende klus zijn extra handen en “tegelkarren* zeer welkom. Het zou heel fijn zijn als leden bereid zijn zich hiervoor in te zetten. Je kunt je aanmelden bij Wim van der Wilden, e-mailadres: w.wilden@wxs.nl .

Nu inschrijven voor de zomercompetitie

Nu inschrijven voor de zomercompetitie

Zin om weer lekker te padellen in de zomer? In de maanden juni en juli wordt in vijf ronden de KNLTB Zomercompetitie Padel gespeeld. Tot uiterlijk 20 maart kun je jezelf of jouw team inschrijven via het registratieformulier op de website van Keltenwoud.

Voor deelname aan deze competitie betaal je een vergoeding van 60 euro per team. Keltenwoud betaalt hiervan de inschrijfkosten aan de bond en de wedstrijdballen voor de thuiswedstrijden. Er wordt gespeeld op vrijdagavond, zaterdag en zondag. Je kunt op het formulier een eerste en een tweede voorkeur aan te geven, zodat de commissie elk team kan plaatsen. De klasse waarin je speelt wordt bepaald door de KNLTB volgens het nieuwe piramide systeem. Dit gebeurt op basis van de gemiddelde speelsterkte van het team.

Voor de jeugd tot en met 17 jaar is er de open klasse op zondag. Voor meer informatie, zie de website van de KNLTB.

De speeldata zijn: vrijdag 3, 10, 17, 24 juni en 1 juli; inhaaldagen: 8, 15 en 22 juli; zaterdag 4, 11, 18, 25 juni en 2 juli; evt. inhaaldagen 9, 16 en 23 juli; zondag: 6 (Tweede Pinksterdag), 12, 19, 26 juni en 3 juli; inhaaldagen 10, 17 en 24 juli.

Steun het plan voor extra zonnepanelen

Steun het plan voor extra zonnepanelen

De Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud wil graag 100 à 150 extra zonnepanelen op het dak van de tennishal laten leggen. Dit plan is aangemeld bij de actie Clubsupport van het Rabofonds. De Rabobank heeft SBNK op 27 februari bevestigd dat de Actie Zonnepanelen genomineerd is. Elk lid van de Rabobank kan nu op dit project van de Stichting stemmen. Hoe meer stemmen, hoe hoger de kans is op een subsidiebedrag van de Rabobank Vallei en Rijn.

Er liggen nu 720 zonnepanelen op de tennishal, maar die zijn van de Coöperatie ZECK. SBNK wil nu het zuiddak verder vol leggen met zonnepanelen voor eigen gebruik, om hiermee de energiekosten te verminderen. Met ITN zijn de gesprekken hierover gaande. Het Rabofonds steunt eenmalige lokale projecten die de sociale, maatschappelijke, culturele en economische werk- en leefomgeving verbeteren en waarvan inwoners van het regionale werkgebied langdurig kunnen profiteren. Zo willen de Rabobank bijdragen aan het verbeteren van de welvaart en het welzijn in de Gelderse Vallei. De Rabo Verenigingsondersteuning werkt hieraan samen met sponsorrelaties, zoals onze Keltenwoud-vereniging, om met name de culturele, maatschappelijke en sportieve ambities van verenigingen in de regio op een duurzame manier te versterken. Zij ondersteunen sport- en cultuurverenigingen die een maatschappelijke ambitie hebben en duurzaam willen versterken. De coöperatieve bank investeert daarom elk jaar een deel van de winst (voor 2019 is een bedrag van € 200.000,- gereserveerd) in clubs en verenigingen. Dit gebeurt via de actie Rabo ClubSupport. En het mooie is, dat leden van Keltenwoud die ook lid zijn van de Rabobank, invloed hebben op de toewijzing van dat geld door op een van die projecten te stemmen. En het is belangrijk om die kans te benutten, want elke stem is geld waard. Oproep aan alle leden: stem dus op Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud.

Winnaars van het Hollywoodtoernooi

Winnaars van het Hollywoodtoernooi

Het Proosttoernooi op 25 en 26 februari is een succes geworden. Na twee eerdere toernooien was nu voor het thema Hollywood gekozen. Met 80 inschrijvingen voor padel- en/of tenniswedstrijden was de “ouderwetse” gezelligheid weer goed merkbaar. Verschillende deelnemers hadden zich als een filmster uitgedost.

De winnaars van het toernooi waren:
  • Padel 1ste klasse HD: Pieter Hendriksen en Wouter Wesseling.
  • Padel 2e klasse HD: Guido Cramwinckel en J Dijk.
  • Padel 2e klasse DD/GD: Evelien en Joppe Verhoeks.
  • Padel 3e klasse HD/GD: Erwin Hofsink en Mail Witter.
  • Tennis GD/HD 7: Oscar van Olderen en Rens van ’t Westeinde.
  • Tennis DD 7: Jolanda Kisters en Marianne van de Kleut.
  • Tennis HD/GD 6: Antonie Gosses en Evert Beukhof.
Marieke Bosman en Caro Meijboom (links op foto) wonnen de prijs voor hun imitatie van de Brits-Amerikaanse filmkomieken Stan Laurel en Oliver Hardy (‘de dikke en de dunne’, eerste helft 20e eeuw). Het team van sportcafé Proost is van plan eind mei een nieuw evenement te organiseren.

Stembureau in clubhuis op 16 maart

Stembureau in clubhuis op 16 maart

De jeugdhonkzaal van het clubhuis van Keltenwoud doet op woensdag 16 maart dienst als stembureau bij de verkiezingen van de leden van de Gemeenteraad van Ede. Tussen half 8 ’s morgens en 9 uur ’s avonds kunnen kiesgerechtigden uit de gemeente Ede hier terecht om te stemmen.

Om 21.00 uur sluit het stembureau maar blijven de deuren open zodat belangstellenden het controleren en tellen van de stembiljetten kunnen volgen. De gemeente Ede zorgt voor de inrichting, bewegwijzering en bemensing van het stembureau. Ook bij andere verkiezingen in het openbaar bestuur in de afgelopen jaren deed ‘Keltenwoud’ dienst als stembureau.

TOSSEN:

ma: 13:30 - do: 10:00

Inloopavond padel:
1 april 20-22 uur

GEZELLIGHEIDSTOERNOOIEN:
12 maart high tea toernooi

Pannenkoektoernooi:

13 april 15.00-17.00 uur

Keltenwoud open jeugdtoernooi tennis en padel.

20-26 juni


50 Plus toernooi.

1-5 augustus


Padel clubkampioenschappen.

5-11 september
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht, ook Padel.

Email Marketing Powered by MailPoet