Nieuwsflits #07 - 2022

nieuwsflits-banner-(002)
Rabobank logo

Terugblik op algemene ledenvergadering

Terugblik op algemene ledenvergadering  

Eerder dan aanvankelijk gepland begint eind april de aanleg van twee extra padelbanen op ons park. De verwachting is dat half juni de banen gereed zijn.

Het uitbreidingsplan (in het tennishal-gebouw) van Joshua van Driel werd toegelicht. Een intentieverklaring daarover is inmiddels met hem ondertekend.

De toelichting (in begrijpelijke taal) over de financiële positie van TVK en SBNK werd erg gewaardeerd door de aanwezige leden. Goed inzicht werd gegeven hoe we er financieel voor staan. De investering in nieuwe padelbanen kunnen we dragen. Er is voldoende buffer om in de toekomst tegenvallers te kunnen opvangen.

Het voorstel voor de contributies 2022/2023 per 1 april 2022 is aangenomen. Dit is de eerste stap op weg naar het gelijktrekken van de contributies voor tennis en padel. Bij tennis is een nieuwe categorie jong volwassenen (18-23 jaar) geïntroduceerd om de stap van jeugd naar senior niet al te groot te laten zijn.

De contributies per 1 april 2022 zijn als volgt.

TENNIS: jeugd t/m7 jaar: jaarlid € 55; junior 8 t/m 17 jaar: jaarlid € 90; jong volwassenen 18 t/m 23 jaar: jaarlid € 180; senior: jaarlid € 230, zomerlid € 165 en winterlid € 120.

PADEL: alleen jaarleden. Jeugd t/m 7 jaar: € 50; junior 8 t/m 17 jaar € 60; senior € 195.

Ook is de samengestelde begroting van TVK en SBNK aangenomen. Grote zorgen bestaan er over de sterk stijgende energieprijzen.

Harry Post is benoemd tot bestuurslid van TVK. Jack Laanen stopt na de najaars-ALV als penningmeester. Hij deed een dringende oproep aan leden om zich voor deze vacature aan te melden.

Winnaars herendubbel competitie; afsluiting gezelligheidstoernooien

Winnaars herendubbel competitie; afsluiting gezelligheidstoernooien

Op 10 maart is de interne HerenDubbel wintercompetitie afgesloten met de laatste wedstrijden en de prijsuitreiking in het clubhuis. Op één avond na en een inhaalronde kon het speelschema worden afgewerkt. Hierbij de einduitslag van deze donderdagavond competitie.


Poule A met 24 deelnemers:

Op de eerste plaats met 21 punten: Herman Sprik; tweede met 19 punten: Edwin Fredriks, derde met 18 punten: Karel ten Böhmer.

Poule B met 20 deelnemers:

Op de eerste plaats met 20 punten: Michiel Lamers, tweede met 17 punten en saldo van 28 games: Eric Schilp, derde met 17 punten en 26 plus-games: Tinus Spaan.

Michiel Lamers was wegens ziekte niet bij de prijsuitreiking aanwezig. Alle andere prijswinnaars en de organisatoren Geert Jansen en Teunis Jan van Eldik staan op de foto.

De competitie in het volgende winterseizoen start waarschijnlijk begin oktober in overleg met de organisatoren van de interne DD-dubbel-wintercompetitie.

Het high tea toernooi

Het high tea toernooi

Het high tea toernooi was het laatste gezelligheidstoernooitje van deze winter.

Gezellig was het zeker, maar de winter was ver te zoeken! Een strakblauwe lucht, een klein briesje en zo’n 15 graden zorgden voor perfect tennisweer.

Zoals de naam van het toernooi al aangaf, stond er na afloop een heerlijke (calorierijke) high tea klaar, met dank aan Rosalie en Jordy. Een mooie afsluiting van een geslaagd toernooi.

Door Corona zijn helaas niet alle wintertoernooitjes doorgegaan, maar dat lag zeker niet aan de recreatiecommissie. Dankjewel Trudy, Marianne, Ton, Hanneke, Titus en Nelleke. We kijken alweer uit naar het zomerseizoen!

Energiekosten fors gestegen

Energiekosten fors gestegen

Over februari is een bedrag van € 4.240 aan energiekosten betaald, exclusief nog de bedragen van Liander en Meetdiensten. Met deze bedragen als uitgangspunt gaan we naar € 50.000 energiekosten per jaar. In de begroting 2022-2023 is een bedrag van € 35.000 opgenomen, een behoorlijk tekort. We kunnen als leden proberen de energiekosten te beperken, door bijvoorbeeld:

 • Baanverlichting niet laten branden wanneer er nog voldoende buitenlicht is.
 • Wanneer banen verlicht zijn zonder dat deze bespeeld worden, kunnen de ledlampen handmatig worden uitgezet.
 • Bij sportcafé Proost kan de verlichting wellicht minder wanneer er nog voldoende buitenlicht is.
 • De thermostaat kan lager in de gangen, toiletten en kleedkamers.
De Rabobank investeert een deel van haar winst in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen. Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud is daarvoor geselecteerd. Leden van de Rabobank kunnen tot en met 31 maart meedoen aan deze actie, door de aanschaf van extra zonnepanelen kunnen de energiekosten nog meer naar beneden worden gebracht (zie ook nieuwsflits nummer 6). De procedure is als volgt:
 • Inloggen bij de Rabobank Vallei en Rijn met je bankpasje,
 • Click op ‘service’
 • Scroll door naar beneden en click op lidmaatschap,
 • Lid worden wanneer je dat nog niet bent,
 • Click op verduurzaam leefomgeving,
 • Kies gebouw (keuze is dan zwembad of Keltenwoud)
 • Stem op Keltenwoud.

Huur binnenbanen in het nieuwe winterseizoen

Huur binnenbanen in het nieuwe winterseizoen

Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud heeft de huurders van de tennishal met een seizoencontract geïnformeerd over de periode 2022 - 2023. Het nieuwe winterseizoen voor de huur van tennisbanen in de hal begint op maandag 5 september en loopt door tot en met zondag 16 april. De huidige contractanten hebben voorrang bij de indeling van voorkeururen als zij zich voor 1 april aanmelden. Uiteraard kunnen ook nieuwe belangstellenden inschrijven.

Voor het komende seizoen zijn de verhuurtarieven met 5% geïndexeerd vanwege vooral de sterk gestegen energieprijzen. De contract huur bedraagt volgend seizoen € 475 dagtarief (€450) en € 640 avondtarief (€610). Het avondtarief geldt op doordeweekse avonden van 19.00 tot 23.00 uur en het dagtarief van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 19.00 uur, plus op zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur.

Keltenwoud hoopt dat weer veel huurders in het nieuwe seizoen 30 weken lang op een vaste tijd in de hal komen tennissen. Het contractseizoen kent een onderbreking vanwege het Keltenwoud Open Eindejaarstoernooi van zaterdag 17 t/m vrijdag 31 december. Rina Weijman zorgt voor meer informatie over en de afhandeling van de huurcontracten. E-mail: rina.weijman@chello.nl of tel. (0318) 416783.

Start aanleg padelbanen

Start aanleg padelbanen

Dinsdagavond 15 maart zijn de handtekeningen gezet onder de definitieve offertes van Hooijer Renkum en Padelbouw Lelystad.

De commissie uitbreiding padel capaciteit had de aanbieders, namens Hooijer Renkum dhr. Derkjan Hooijer en namens Padelbouw Lelystad dhr. Dennis Kloosterman, uitgenodigd om het onderhandelingstraject af te sluiten door het zetten van de handtekeningen onder de uiteindelijke offertes. Onder het toeziend oog van onze voorzitter Chris Kluijtmans en mede commissielid Wim van der Wilden, tekenden namens opdrachtgever Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud Dick de Beij – penningmeester en Hans Groot Kormelink – secretaris.

Ondertussen is onder leiding van Wim van der Wilden met behulp van vrijwilligers alvast de oefenkooi afgebroken en worden gaas en buizen van het hekwerk opgeslagen voor hergebruik door ABC hekwerken; een mooie kostenbesparing.

Nog zo’n kostenbesparende klus is komende zaterdag 19 maart, dan worden de zware betontegels verplaatst naar de loopgoot achter de hal om daar tijdelijk gestapeld te dienen als fundatie voor de rijplaten.

Vrijwilligers zijn zeer welkom, ook voor de minder zware werkzaamheden. Graag melden bij Wim van der Wilden ; w.wilden@wxs.nl of 06-20368609.

TOSSEN:

ma: 13:30 - do: 10:00

Inloopavond padel:
1 april 20-22 uur

Pannenkoektoernooi:

13 april 15.00-17.00 uur

Keltenwoud open jeugdtoernooi tennis en padel.

20-26 juni


50 Plus toernooi.

1-5 augustus


Padel clubkampioenschappen.

5-11 september
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht, ook Padel.

Email Marketing Powered by MailPoet