Nieuwsflits #13 - 2022

nieuwsflits-banner-(002)
Rabobank logo

Afscheid van groundsman Wim Wennekes

Afscheid van groundsman Wim Wennekes

Deze baan als parkbeheerder annex groundsman komt als geroepen, zei Wim Wennekes in augustus 2013 in het Keltenwoud Magazine. “Ik wil dit graag tot mijn pensioen blijven doen.” En zover is het nu voor onze inmiddels 65-jarige groundsman. Na precies 9 jaar stopt Wim op 1 augustus met zijn baan bij Keltenwoud. “Toen ik erachter kwam dat ik een jaar eerder dan verwacht met pensioen kon gaan, sprong ik een gat in de lucht. Tot je 65e werken vind ik lang genoeg. En helemaal in de functie van groundsman. Dat is best zwaar werk.”

Veelzijdige werkzaamheden

Volgens Wim zijn die negen jaren voorbij gevlogen. Afkomstig uit de grafische sector heeft hij In de beginjaren veel zelf moeten uitzoeken. De Smart court tennisbanen vergden een speciale manier van vegen, borstelen, alg bestrijden en ander onderhoud. En dat is zomers weer anders dan in de natte of winterse periode. Soms moet er wel 50 kilo infill uit iedere hoek van de banen gehaald worden en dat is zwaar werk. In het begin werd de heg nog met de hand geknipt. Hij heeft gezorgd dat er met beter gereedschap, apparatuur, materialen en hulpmiddelen gewerkt kan worden.

Wim op de tractor met de aangekoppelde borstel is een vertrouwd beeld van hem op ons park. En bezig met de bladblazer, want dat is wel nodig met zo’n begroeide wal rondom onze banen. Veel andere taken waren minder zichtbaar, zoals bijvoorbeeld elke week alles op legionella controleren en maandelijks de brandmeldinstallatie. Het elektra-verbruik hield hij gedetailleerd bij met grafieken en al, zoals van de tennishal, de buitenbanen en de keuken. Wim heeft onze website opgezet evenals het baanreserveringssysteem, verstuurt de Nieuwsflitsen, heeft voor cameratoezicht gezorgd. En dat alles in een dienstverband van 32 uur, ook toen er 6 jaar geleden 3 padelbanen bij kwamen.

Wim heeft vrijwel alle werkzaamheden gedocumenteerd beschreven (deels met power point sheets) en op een beveiligde website-omgeving voor zijn opvolger opgeslagen.

Terugkijkend noemt hij zijn baan enorm enerverend, mede door de variatie aan werkzaamheden en de contacten met de beheerders van het clubhuis, leveranciers, besturen, vrijwilligers en vooral ook de leden-sporters.

Leuke dingen doen

Het vertrouwde beeld van Wim Wennekes druk in de weer op ons park gaan we dus binnenkort achter ons laten. Althans als groundsman. Wim blijft gelukkig wel bij Keltenwoud tennissen. We zijn benieuwd wat hij nog meer gaat doen met alle vrije tijd die hij krijgt.

“Ik maak me geen zorgen dat ik niks te doen heb straks. Er ligt al een blanco agenda thuis waar ik straks allemaal nieuwe leuke dingen in kan zetten. Eén van mijn hobby’s is fietsen. Ik kom van oorsprong uit Wageningen. Toen ik in Oldenzaal ging werken, fietste ik op vrijdag van Oldenzaal naar Wageningen en op zondag weer terug. Nu nog steeds maak ik veel tourritten, zeker twee keer in de week. Na mijn pensioen ga ik uiteraard vaker de wegen onveilig maken met mijn racefiets.

Verder heb ik een eigen huis met moestuin dus daar is ook het nodige aan te doen. Tennissen blijf ik zeker. We zijn met een mooie club mannen bij elkaar die samen competitie tennissen maar we gaan ook elk jaar met elkaar skiën. Hartstikke leuk dus.

En dan zijn er nog de kleinkinderen. Anita en ik hebben er samen acht. Laatst ben ik nog met twee van hen naar de Efteling geweest. Van dat uitje ben ik nu een film aan het maken, compleet met muziek van de Efteling. Leuk om straks alleen maar dingen te kunnen doen omdat ik het leuk vind.

En als ik dan echt nog tijd over heb, vind ik lezen en puzzelen ook heerlijk. En niet vergeten de hond uitlaten. Dat moet ook gebeuren. Kortom ik ga me zeker niet vervelen,” vertrouwde Wim toe aan Nico de Gouw en Andrea van Oorschot die vanwege het naderende afscheid met hem spraken.
fietsen
skie2
efteling

TOSSEN:

ma: 13:30 - do: 10:00

Inloopavond padel:

Keltenwoud open jeugdtoernooi tennis en padel: 20-26 juni

Teamtennis: 16 juni

Sangriatoernooi: 16 juli

50 Plus toernooi: 1-5 augustus

Padel clubkampioenschappen.

5-11 september
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht, ook Padel.

Email Marketing Powered by MailPoet