Nieuwsflits #16 - 2022

nieuwsflits-banner-(002)
Rabobank logo

Snel inschrijven voor 50+toernooi

Snel inschrijven voor 50+toernooi

Inschrijven kan nog tot en met vrijdag 22 juli, dus zorg snel dat je erbij bent! Tenminste, als je dit jaar je 50e verjaardag of je 50+ verjaardag viert en je nog niet aangemeld hebt. Het 50plus-toernooi begint op maandag 1 augustus en eindigt op vrijdag 5 augustus. Inschrijven op www.toernooi.nl kan via de volgende link.

Je kunt inschrijven voor tennis of padel en voor de fanatiekelingen is het zelfs mogelijk om aan beide sporten mee te doen. Deelname kost (ongeacht welke sport) 16 euro per persoon. Er wordt alleen dubbelspel gespeeld en je kunt met elkaar of individueel inschrijven. Er komen poules en de 50plus-commissie doet zijn best om iedereen op juiste sterkte in te delen.

Je kunt je ook als reservespeler opgeven door een email te sturen naar: 50plus@keltenwoud.nl.

Naast het gezellig sporten heeft het 50+ toernooi een goed doel. De opbrengst van de loterij gaat dit jaar naar Kinderdorp Bennekom. Zij willen van de opbrengst van de grote loterij een tent aanschaffen zodat bij slecht weer de activiteiten door kunnen gaan.

Elke avond is er een kleine loterij met leuke prijzen en zijn er activiteiten gepland. De laatste avond zal door Rosalie een buffet aangeboden worden. Aanmelden voor het buffet kan in de toernooiweek bij Rosalie of bij inschrijving op toernooi.nl. De kosten voor het buffet zijn 20 euro per persoon. Dat kun je op vrijdag bij Rosalie betalen. Partners en leden die niet spelen kunnen zich ook aanmelden voor het buffet. Na het buffet en de prijsuitreiking zal aan de voorzitter van Kinderdorp de cheque worden overhandigd en wordt het toernooi afgesloten met live muziek. De bijnaam is niet voor niks: het leukste toernooi van het jaar!

Wij zien jullie allemaal graag komen en mochten er nog vragen zijn dan kun je een email sturen naar: 50plus@keltenwoud.nl. Met een sportieve groet van de 50+commissie; Piet, Ludwien, Peter, Trudi, Gerard en Caro.

Winnaars geslaagd Open Padeltoernooi

Winnaars geslaagd Open Padeltoernooi

In de week van 4 tot en met 10 juli kon op het Keltenwoud park eindelijk weer een open Padel toernooi gehouden worden. Liefst 128 deelnemers uit Bennekom en omstreken streden om de felbegeerde hoofdprijzen van het SaveTech P100 GreenPower Padeltoernooi 2022.

Gelukkig waren de twee extra padelbanen net op tijd gereed en werden de verschillende schema's volgens een poulesysteem afgewerkt. Elke dag voorzag Plus Supermarkt ons van vers fruit en water en op woensdag was Intersport Winners uit Wageningen aanwezig met padelkleding, schoenen en -rackets. Op zaterdag was er een afsluiting met een fijne barbecue. De finaledag zondags werd goed bezocht en er waren heel mooie wedstrijden te zien.

In de hoogste Herendubbel categorie gingen Sven Hachmang en Rens Kamphuis (foto) er met de hoofdprijs vandoor. Het tweede geplaatste koppel versloeg in de finale Frank Dibbets en Jeroen Peters. De hoogste Damesdubbel categorie was een Keltenwouds onderonsje: Natalie van der Horst en Isa Miralles (links op de foto) versloegen Saskia van Huizen en Miranda de Weijer.

Samen met hoofdsponsor SaveTech is er met dit toernooi een basis gelegd voor een jaarlijks terugkerend event.

De finale-uitslagen:

Padel 100 A HD: Sven Hachmang/Rens Kamphuis - Frank Dibbets/Jeroen Peters 6-2 6-3.

Padel HD4/5: Thom Koppenaal/Bart Mast - John van Dooijenweert/Ronald Edel 6-2 6-1.

Padel HD6/7: Mark Drost/Robin Drost - Rodrigo Barletta/Guy Meijer 6-3 6-3.

Padel DD6/7: Natalie van der Horst-Plageman/Isa Miralles - Saskia van Huizen/Miranda de Weijer 6-1 6-1.

Padel D8/9: Gerben van de Kraats/Thomas Rekers - Arjan van Dijk/Anthon Jager 6-4 6-3.

Een overzicht van alle winnaars is te zien op: https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=0c83e5f6-ccb0-47c0-bd55-e1d25da1e03d.

https://keltenwoud.nl/wp-content/uploads/Keltenwoud-Nieuwsflits-16-2b-winnaars-padeltoernooi-foto-padelcie.jpg

Kampioenen zomercompetitie en meer padelnieuws

Kampioenen zomercompetitie en meer padelnieuws

In Nieuwsflits #14 stond dat het Keltenwoud-jeugdteam superknap kampioen werd in de KNLTB-zomercompetitie. Ook in de seniorencompetitie kunnen we inmiddels een aantal teams feliciteren met de kampioenstitel.

Vrijdagavond 5de klasse: Edward Jansen, Sonja Verlinden, Germ Sijbesma, Danny Schaeffers, Robert Swaans, Bas Velthuizen, Frank Hoeberichts.

Zaterdag 4de klasse: Rodrigo Barletta, Antonino Dell Acqua, Ghalia Al Noaimi, Arina Schrier, Guy Meijer (op de foto van links naar rechts).

Zondag 4de klasse: (foto v.l.n.r.) Lars van de Klift, Marvin Schreuder, Michael Hendriks, Arjen Wilting.

Zondag 4de klasse: Kevin van den Heuvel, Mario Jochemsen, Joppe Verhoeks, Herman Sprik, Mark van Steenbergen, Sander Laurens, Sander Adams, Arnaud Weideman, Jordy Maassen.

De padelcommissie hoopt dat iedereen leuke competitiewedstrijden heeft kunnen spelen, ondanks dat er op dit moment nog grote verschillen zijn in de speelsterkte van teams binnen een klasse. Naar verwachting zullen deze verschillen in de komende jaren steeds iets minder worden.

De aankomende padel-activiteiten op ons padelpark zijn:
  • Het Ladies Mexicoooooo! Toernooi op zaterdag 27 augustus. Hier kun je individueel tot en met 23 augustus voor inschrijven via de Keltenwoud website.
  • De clubkampioenschappen in de week van 4-11 september. Geef je individueel via toernooi.nl op, maar noem in het aanmeldingsformulier wie je padelmaatje is.
  • De najaarscompetitie. Deze gaat van start in het weekeinde van 16 september.
  • Verder kan er in het 50+-toernooi van 1-5 augustus ook padel worden gespeeld.
  • Dit kan ook in Dame Blanchetoernooi dat op zaterdag 13 augustus vanaf 13.30 uur door de recreatiecommissie samen met de padelcommissie wordt georganiseerd. Dus naast tennis kun je dan desgewenst inschrijven voor padel.
  • In het Tropical-cocktailtoernooi op zaterdag 30 juli kun je alleen tennissen. Om hieraan mee te doen kun je tot woensdag 27 juli inschrijven via het formulier op onze website (/toernooien/gezelligheidstoernooitjes). De recreatiecommissie heeft dan voldoende tijd om een goede indeling te maken.

Keltenwoud leden ontmoeten Roger Federer

Keltenwoud leden ontmoeten Roger Federer

Roger Federer heeft op 4 juli met Richard Krajicek en Esther Vergeer in Amsterdam een tennisclinic gegeven aan tien kinderen van de Esther Vergeer Foundation en de Krajicek Foundation. Federer, wereldberoemd 20-voudig grandslam-winnaar, was die dag in Nederland op uitnodiging van de Nationale Postcode Loterij. Hij was de speciale gast bij het Goed Geld Gala.

Maar liefst drie Keltenwoud leden waren bij het event aanwezig; Sonja Datema-Ooijendijk, Sanne van der Meer en Laura van den Biggelaar. Zij zijn allen nauw betrokken bij de Esther Vergeer Foundation en dus ook bij het rolstoeltennis bij Keltenwoud. Immers de Stichting Rolstoeltennis Keltenwoud is een initiatief van Keltenwoud Tennis & Padel in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation. Keltenwoud Tennis & Padel staat midden in de samenleving en biedt met rolstoeltennis de mindervalide spelers nieuwe kansen.

Over de tennisclinic met Roger Federer is meer te lezen op: https://esthervergeerfoundation.nl/2022/07/04/clinic-toptennissers-roger-federer-richard-krajicek-en-esther-vergeer-in-amsterdam/.

Op de foto staan Sonja Datema en Laura van den Biggelaar achter Roger Federer. Sanne van der Meer staat in de 2e rij tweede van links.

Heideweektennistoernooi eind augustus

Heideweektennistoernooi eind augustus

Ook dit jaar komt er weer een Sloof Optiek Heideweektennistoernooi. Het wordt gespeeld van 22 tot en met 27 augustus op de banen van de Edese Tennisclub ETC. Het is een teamtennistoernooi, waarbij gezelligheid naast samen tennissen centraal staat. Inschrijven staat open voor iedereen, maar gewoonlijk doen veel Keltenwoud-teams mee.

Een team bestaat uit minimaal 2 dames en 2 heren. Je speelt in principe drie keer tegen een ander team, per wedstrijddag zijn er een herendubbel, damesdubbel en 2 gemengd dubbels. Elke partij duurt 40 minuten zuivere speeltijd. De teamwedstrijden duren in totaal 3 uur, van 19 tot 22 uur. Op zaterdag 27 augustus worden vanaf 13.00 uur de finales gespeeld. Deelname kost 50 euro per team.

Opgeven kan tot 8 augustus via een email naar: heideweektennistoernooi@gmail.com . Svp namen, emailadressen en speelsterkte doorgeven. Meer informatie is ook via dit e-mailadres te krijgen.

https://keltenwoud.nl/wp-content/uploads/Keltenwoud-Nieuwsflits-16-5-Heideweek-tennistoernooi-poster.jpg

Marjo Gruisen in Ledenraad KNLTB

Marjo Gruisen in Ledenraad KNLTB

Marjo Gruisen is sinds juni lid van de Ledenraad van de tennis- en padelbond KNLTB. De Bennekomse Marjo is meerdere jaren tennisclubkampioen van Keltenwoud geweest en ook op landelijk en internationaal niveau staan er successen achter haar naam. Bij onze vereniging is zij al 22 jaar lid, was enkele jaren lid van de Nieuwsflits-redactie en staat regelmatig op de tennis- en/of de padelbaan. In augustus doe Marjo mee aan de Nationale TennisKampioenschappen 65+.

Hoe ben je bij de Ledenraad terecht gekomen?

Marjo: “Gezien mijn interesse voor tennis en padel, niet alleen als speler maar ook als schrijver van de Tennisscheurkalender 2021 en 2022, heb ik me meteen aangemeld toen er in januari van dit jaar een oproep verscheen in de Nieuwsbrief van de KNLTB. Volgens mij is dat vele leden ontgaan want er bleken maar weinig aanmeldingen te zijn geweest. Bij de verkiezingen In juni waren er 16 vacatures in de Ledenraad op een totaal van 29 leden. Daardoor ben ik waarschijnlijk vrij eenvoudig gekozen. De zittingstermijn is 3 jaar.”

Wat wil jij doen als lid van die Ledenraad?

“De Ledenraad toetst het gevoerde beleid van de KNLTB, stelt de jaarrekening en het jaarplan vast en geeft input voor het strategisch beleidsplan. De Ledenraad komt minimaal vier keer per jaar formeel bij elkaar om onder andere geïnformeerd te worden door het bondsbestuur over het beleid en om het gevoerde beleid te toetsen. We kunnen dus meepraten en meedenken over de toekomst van tennis en padel in Nederland. De tennis- en padelsport zijn flink in beweging. Steeds meer padelbanen worden aangelegd, terwijl tennishallen het moeilijk hebben, en de media-aandacht voor de tennissport (even?) een opleving kent door de prestaties van onze mannelijke profspelers. Dat vind ik interessant.

Bovendien, de KNLTB is bezig om de organisatie van de tennis- en padelsport anders in te in richten, ook rekening houdend met de opkomst van commerciële partijen, vooral bij padel. Dit is een interessante ontwikkeling waarvan maar weinig racketsporters op de hoogte zijn. En het kan nogal wat betekenen, zowel voor de portemonnee, het verenigingsleven en het aanbod van tennis- en padelmogelijkheden voor de leden.”

Wat heb je al meegemaakt?

“Mijn eerste vergadering als aspirant-lid (want ik mocht nog niks vragen of zeggen) was afgelopen juni in het Van de Valkhotel in Zaltbommel. Vooraf had ik stukken via de mail gekregen over o.a. de strategische visie, de jaarrekening en het jaarverslag van 2021. Dat was heel interessante informatie! Daar werd ik al blij van. Op die manier kan je beter begrijpen wat de KNLTB aan het doen is. Leuker werd het in de pauze, door de kennismaking met een aantal mensen en een paar interessante gesprekken. Maar mijn hoogtepunt was toch dat we na de vergadering voor het toernooi Libema Open in Rosmalen uitgenodigd waren. Daar mocht ik voor het eerst zelf op gras spelen. Mijn kinderdroom werd waar: zelf op een heerlijke zachte ondergrond tennissen naast de profs. Nou ja! Daarna zagen we –bezweet in onze tenniskloffie– op het center court de halve finale tussen Tim Van Rijthoven tegen Felix Auger-Alliassime: fantastisch!”

Heeft jouw 'thuisclub' hier iets aan?

“Mijn vereniging Keltenwoud zou er zeker wat aan kunnen hebben, maar dat ligt ook aan de interactie met het bestuur van de vereniging. Als we open naar elkaar zijn, kan ik vanuit mijn positie als lid van de ledenraad zaken inbrengen, al dan niet via de formele kanalen. Ik heb gesprekken gepland met een bestuurslid (Wiljan) en trainer Jack. Maar ik zal zeker ook open oor houden voor mensen die wat te vragen of zeggen hebben. Bij deze roep ik leden op mij om informatie te vragen of te geven over KNLTB-zaken. Ik sta er voor open.

Weliswaar werkt de KNLTB-Ledenraad zonder last of ruggenspraak richting de verenigingen. Maar voorafgaand aan een Ledenraadsvergadering ontvangt het secretariaat van elke vereniging een uitnodiging met daarin de agenda en vergaderstukken. Afstemming tussen bestuur en mij is dus zeker mogelijk.”

Op de foto van een aantal actieve Ledenraadsleden staat Marjo Gruisen links.

TOSSEN:

ma: 13:30 - do: 10:00
50 Plus toernooi: 1-5 augustus

Padel clubkampioenschappen.

5-11 september
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht, ook Padel.

Email Marketing Powered by MailPoet