Nieuwsflits #09 - 2022

nieuwsflits-banner-(002)
Rabobank logo

45 competitieteams van Keltenwoud

45 competitieteams van Keltenwoud

De voorjaarscompetities tennis en padel van de KNLTB zijn ongeveer halverwege. Je kunt het vooral op vrijdagavond en in het weekeinde merken op ons park. Niet minder dan 45 teams doen mee; omgerekend zeker 250 spelers oftewel ongeveer een kwart van het ledenbestand van Keltenwoud!

In de voorjaars-tenniscompetitie zijn we met 23 seniorenteams vertegenwoordigd, waaronder 1 damesteam op dinsdagochtend, 12 teams op vrijdagavond, 9 teams op zaterdag en 1 herenteam op zondag. Daarnaast nog eens 4 jeugdteams op zondag. Op het publicatiebord in de gang van de tennishal hang een schema van de tennisbanen die aan de competitieteams toegewezen zijn (zie foto).

In de padelcompetitie tellen we 18 teams, waaronder één jeugdteam. De meeste padelteams komen op vrijdagavond en zaterdag op de baan. Deze voorjaarscompetitie duurt tot medio mei met eventuele inhaaldagen eind mei.

Daarna begint de KNLTB-zomercompetitie. Gespeeld wordt in de weekenden van 3, 10, 17, 24 juni en 1 juli. Keltenwoud heeft 14 padelteams ingeschreven. De padelcommissie zoekt voor deze zomercompetitie nog leden die af en toe willen invallen als dat nodig is. Aanmelden kan via padelcommissie@keltenwoud.nl.

Juni TexStar-Hartman open jeugdtoernooi

In juni TexStar-Hartman open jeugdtoernooi

Van maandag 20 tot en met zondag 26 juni organiseert de jeugdcommissie het TexStar-Hartman Open Jeugdtoernooi 2022. Aan dit KNLTB-tennistoernooi kan alle jeugd in de categorieën 10-12 jaar Groen, 11-12 jaar junioren, 11-14 jaar junioren en 13-17 jaar junioren in enkel- en dubbelspel deelnemen. De inschrijving gaat via www.toernooi.nl en sluit op 11 juni.

De indeling binnen de leeftijdsklassen gaat naar ranking en er wordt zoveel mogelijk in poules gespeeld. Het inschrijfgeld bedraagt in het enkelspel € 10,- en in het dubbelspel € 9,- per speler. Vanwege coronabeperkingen is het toernooi, genoemd naar de sponsors TexStar promotietextiel en Hartman Tweewielers, twee jaar niet gehouden. De jeugdcommissie hoopt dat veel leden daarom juist nu meedoen. Het toernooi op de buitenbanen is bijzonder geschikt om te kijken waar je staat in je spelontwikkeling en waar je eventueel nog aan moet werken. Op de foto de winnaars van het toernooi in 2019. Voor vragen kun je terecht bij de commissie, e-mailadres: jeugdcommissie@keltenwoud.nl.

AH met Etos en Gall&Gall hoofdsponsor

sponsors

De sponsorcommissie van Keltenwoud Tennis & Padel heeft in de afgelopen twee jaar de nodige nieuwe sponsoren kunnen werven. Zo is per 1 januari 2022 Albert Heijn Bennekom, samen met Etos en Gall&Gall, gecontracteerd als nieuwe hoofdsponsor. Het hoofdsponsorschap is zichtbaar op de tennis- en padelbanen en diverse borden op het park. Voor alle leden ligt in het clubhuis een polsbandje klaar (foto).

AH Bennekom draagt sinds vorig jaar al bij aan toernooi-sponsoring van het Open Tennistoernooi en zal dit uiteraard de aankomende jaren blijven doen. Keltenwoud kan namelijk voor zeker drie jaar op de ondersteuning van AH Bennekom rekenen. De sponsorcommissie is erg verheugd met deze samenwerking. “Het is mooi om te zien dat de AH Bennekom in deze bijzondere tijden onze club wil ondersteunen. Het is een hele mooie manier om wat terug te geven aan ons dorp en met name aan onze vereniging”, aldus Dorine Koopmans, voorzitter van de sponsorcommissie.

De ondersteuning van AH heeft mede te maken met onze faciliteiten, de populariteit en uitbreiding tot 5 banen van het padelspel, het ledental van over de duizend leden en de metamorfose van ons park met een make-over van de reclame-uitingen. Door middel van uniforme kleuren is een sportieve, maar rustige en professionele uitstraling gegeven aan de sponsorpresentatie.

De huidige sponsorcommissie is in 2020 geïnstalleerd, vlak voordat Covid ook het verenigingsleven van Keltenwoud liet stagneren. De commissie bestaat uit Pieter Neels, Maarten Blok, Arnout Hasselaar en Laura van den Biggelaar als commissieleden. Dorine Koopmans is onlangs als nieuwe voorzitter toegetreden. Zij neemt deze voorzittersrol over van Pieter Neels. Ook Martijn Vlastuin van AH Bennekom is blij met de samenwerking zodat de drie winkels zich kunnen presenteren bij Keltenwoud. Kijk voor informatie over sponsormogelijkheden op www.keltenwoud.nl/sponsorpakketten.

Bouwverkeer rondom tennishal

Bouwverkeer rondom tennishal

Het voorbereidende werk voor de aanleg van de twee nieuwe padelbanen is nu echt begonnen. Langs de noord- en oostzijde van de tennishal zijn rijplaten gelegd. Daarover voert de firma Hooijer uit Renkum het puin af van de sloop van de oefenmuur. Aansluitend begint het grondwerk achter op ons park. Door de route hiervoor ‘achterom’ te doen, kunnen we nagenoeg ongestoord blijven tennissen op de banen 1 t/m 8.

Een bouwhek bij het parkeerterrein naast onze blauwe opslagcontainers markeert de tijdelijke locatie van afvalcontainers en de opslag van het zand dat nodig is voor de nieuwe banen.

Padelbouw Lelystad start eind april / begin mei met het grondwerk zoals onder andere het aanbrengen van drainage, zandbaan, lava en betonranden. In de planning is de aanleg van de waterdoorlatende vloer van celbeton eind mei en de bouw van de padelcourts in de tweede helft van juni voorzien. Nu en dan wordt er niet gewerkt in verband met uitharden van het beton en kwaliteitskeuringen.

Tweede sportruimte in tennishal

Tweede sportruimte in tennishal

Er komt een tweede sportruimte in onze tennishal. Vitaliteitscoach en personal trainer Joshua van Driel en sinds begin 2019 huurder van de sportstudio op ons park gaat uitbreiden.

Hiervoor worden in de tennishal extra binnenwanden en toegangsdeuren geplaatst. In de buitenwand aan de zuidzijde van de tennishal komen er twee ramen bij. De Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud is als opdrachtgever van deze bouwwerkzaamheden een nieuwe huurovereenkomst aangegaan met Joshua van Driel.

Flitsberichten over diverse onderwerpen

Flitsberichten over diverse onderwerpen
Krantenpublicatie. Keltenwoud is in april weer volop in de publiciteit verschenen. De weekbladen Ede Stad en het Bennekoms Nieuwsblad publiceerden op 13 april uitgebreid over de padelsport op ons park. Met name de populariteit van deze nieuwe sport, de vier Nederlandse kampioenen binnen ons ledenbestand, de uitbreiding van 3 naar 5 padelbanen en de verhouding tennis-padel kregen veel aandacht. Woordvoerders als voorzitter Chris Kluijtmans, padeltrainer Jack Engelaar, NK-jeugdspeler Floris Janssen en pr-contactpersoon Nico de Gouw werden door de journalist Eip Janssen geciteerd. Een deel van de publicatie hangt op het prikbord in de gang naar de tennishal (foto).

Radio-interview. Op 14 april had Chris Kluijtmans een interview met twee journalisten van radio Ede FM. In het programma ‘Ede in de middag’ kon onze voorzitter in een rechtstreeks uitgezonden telefoongesprek van 6 minuten de toenemende belangstelling en groei van de padelsport in het algemeen en bij Keltenwoud toelichten. Deze populariteit verklaart hij mede door de eenvoudiger start van het padelspel (onderhandse opslag) dan bij tennis en het spelen met 4 spelers in de glazen kooi. Overigens is Chris zelf een hybride speler: hij vindt zowel tennis als padel superleuk. Via de website Ede Fm radio en Uitzending gemist kun je het interview beluisteren.

Teamtennis. De recreatiecommissie meldt dat er genoeg inschrijvingen zijn om op de donderdagavonden 12 mei, 19 mei, 2, 9 en 16 juni een leuke serie teamtenniswedstrijden te houden. Het streefgetal van 40 spelers en speelsters is gehaald, zodat er op die vijf avonden van 19:00 tot 22.15 uur volop strijd op de buitenbanen zal zijn. De commissie stelt de teams samen aan de hand van de individuele inschrijvingen. Elk team bestaat uit minimaal twee dames en twee heren die één damesdubbel, één herendubbel en twee mixed dubbels spelen. Zo kan elk teamlid elke avond twee keer 45 minuten spelen. Omdat er in de praktijk altijd verhinderingen komen, kun je jezelf als reservespeler aanmelden. Je kunt dat tot 1 mei doen in het schrift in de hal van het clubhuis of via de website.

Activiteitenkalender. In het folderrek in het clubhuis ligt weer een nieuwe activiteitenkalender. Alle activiteiten op ons tennis- en padelpark in de maanden april, mei en juni staan er op, voor zover ze bij de redactie bekend zijn.

TOSSEN:

ma: 13:30 - do: 10:00

Inloopavond padel:

Keltenwoud open jeugdtoernooi tennis en padel.

20-26 juni

Teamtennis:
12 mei, 19 mei, 2, 9 en 16 juni

50 Plus toernooi.

1-5 augustus


Padel clubkampioenschappen.

5-11 september
Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht, ook Padel.

Email Marketing Powered by MailPoet