Nieuwsflits #23 - 2022

nieuwsflits-banner-(002)
Rabobank logo

Eindejaarstoernooi komt er weer aan!

Eindejaarstoernooi komt er weer aan!

Een paar jaar moesten we het missen maar dit jaar is de organisatie weer gestart. Het eindejaarstoernooi gaat weer door! Het gezelligheidstoernooi tijdens de feestdagen vindt plaats van maandag 19 december tot en met zaterdag 31 december 2022. En nog beter nieuws: de inschrijving is geopend.

In de eerste week worden er alleen avondwedstrijden ingepland. De tweede week spelen we de hele dag. Maar iedereen kan uiteraard verhinderingen aangeven. Er kan ingeschreven worden in de volgende onderdelen: DD/HD/GD 3 t/m 8 (minimale leeftijd van 16 jaar waarbij de partner ouder dan 18 moet zijn) en de 7 en 8 35+. De inschrijving staat open tot en met 11 december: Keltenwoud eindejaarstoernooi 2022 | Toernooi.nl

We gaan er weer iets moois van maken.

Padelliefhebbers:‘save the date’
1 december

Padelliefhebbers:‘save the date’ 1 december

Op donderdag 1 december tussen 18.15 en 20.00 uur is er een klein padelfeestje bij Keltenwoud. Dit ter ere van de overhandiging aan John van Lottum van het eerste exemplaar van de Padelwijzer, geschreven door Keltenwoud-lid Marjo Gruisen.

Als proftennisser stond John van Lottum in de negentiger jaren in de wereldtop. Nu is hij werkzaam in de padelwereld en speelt een aardig potje padel. Dat laatste zal hij laten zien tussen 18.15 en 19.00 uur op onze padelbanen. Samen met Natalie van der Horst-Plageman zal hij de strijd aanbinden tegen Mark Bogers en Isa Miralles. Daarna zal Marjo het eerste exemplaar van de Padelwijzer feestelijk overhandigen aan John. Chris Kluijtmans, voorzitter van Keltenwoud, zal daar ook enkele woorden over spreken.
Vervolgens is het onder het genot van een hapje en drankje voor alle aanwezigen mogelijk om de Padelwijzer tegen een gereduceerd tarief (€12,50 in plaats van €15,00) aan te schaffen. Na 1 december is het boekje te bestellen aan de bar van Keltenwoud, via www.padelwijzer.com, of via de boekhandel.

Marjo Gruisen heeft de Padelwijzer samengesteld, omdat zij op haar zoektocht naar toegankelijk materiaal over padel niet veel bruikbaars tegen kwam. Wel youtube-filmpjes over de padeltechniek, reclamemateriaal voor rackets, schoenen en kleding, en een vertaald boek over tactiek. Maar zij snapte nog steeds niet wie de topspelers en speelsters waren, waar de namen als bandeja, en bajada vandaan kwamen, wat WPT betekende, waar de sport vandaan kwam, of wat de juiste techniek en tactiek is om het spelletje te spelen. Door er veel over te lezen, ernaar te kijken, erover te praten en vooral ook door zelf te spelen, kwam zij achter een heleboel dingen. Dat vond Marjo zo leuk, dat zij dacht dat dit voor anderen ook wel interessant zou kunnen zijn. Dit werd dus de Padelwijzer, bedoeld als wegwijzer in padelland. “Bij mijn weten is dit het eerste Nederlands boek(je) dat over allerlei aspecten van padel gaat”, aldus Marjo. “Het belicht op een illustratieve manier (foto’s, filmpjes via QR-codes) de verschillende soorten padelslagen, de beroemde spelers en speelsters, waaronder ook de Nederlandse en Belgische, het eigen taaltje van padel, de verschillende soorten wedstrijdcircuits en vele leuke weetjes.Ik heb de verkoopprijs zo laag mogelijk gehouden, zodat alle echte padelliefhebbers het boekje kunnen aanschaffen. Als ik uit de kosten (voor drukwerk, ontwerp, logistiek, opslag- en verkoopkosten) kan komen, ben ik al tevreden. Maar echt blij word ik, als mensen het een toegankelijk en leuk boekje zullen vinden. Daar hoop ik op.”

Op naar de volgende Groendag

Keltenwoud-Nieuwsflits-#22-2-Klus-en -Groendag-foto-vrijwilliger

Op zaterdag 5 november is op Keltenwoud door een grote groep aan het groen gewerkt. Er is veel gewied en gesnoeid langs de paden en in de borders en dankzij het mooie weer, was de stemming opperbest.

Al het plantenafval dumpten we in een container van 6 kuub en die was na afloop tot boven de rand gevuld, wat aantoont hoe hard we met ons allen hebben gewerkt. Heel fijn dat er zoveel leden bereid waren om ook deze keer weer de handen uit de mouwen te steken voor onze club.
SBNK-bestuurslid Henk Kuipers: We organiseren meestal twee maal per jaar een Groendag als deze, om het aanzicht van Keltenwoud weer een beetje toonbaar te maken. Het is meestal 's ochtends een paar uur de schouders eronder zetten om dan na afloop gezellig met elkaar van een heerlijke lunch van Proost te genieten. De volgende Groendag zal ergens in maart of april gepland worden. Hou de Nieuwsflits in de gaten voor meer informatie. Het zou mooi zijn als er dan weer veel leden meedoen om er opnieuw een geslaagde dag van te maken. Kunnen we een volgende keer ook op jou rekenen?

Muziekmiddag in Sportcafé Proost

Muziekmiddag in Sportcafé Proost

Op zondagmiddag 27 november komen de band Freeline XL en het Duo Ginger weer optreden in Sportcafé Proost. Dat gebeurde op zondag 23 oktober voor het eerst (zie poster). Verscheidene Keltenwoud-leden hebben door de muziek en de zang samen met familie en vrienden van de band toen een leuke, gezellige middag gehad.

Volgens Rosalie Spaans bleven veel leden ook na hun padel- of tennispartijen in het clubhuis zittenvoor een hapje en een drankje, maar dan nu onder het genot van muziek van de band. Dat was eens wat anders dan een spotify-lijst, aldus Rosalie. Benny van het muziekgezelschap was eerderhaar gitaar-leraar. Zij hebben opgetreden bij het 50+ toernooi en zo kwam Rosalie hem weer tegen. Hij zocht een nieuwe locatie en gaf aan graag naar Keltenwoud te komen om wat liedjes te zingen.

Zeven kampioenteams in de Najaarscompetitie padel en wintercompetitie

Zeven kampioenteams in de Najaarscompetitie padel en wintercompetitie

Een record aantal van 22 teams begon dit jaar aan de najaarscompetitie padel. Dat vergde even wat organisatie maar wel heel erg fijn dat zoveel padellers zo actief zijn. Veel dank ook aan de niet-competitie spelers die zich hier en daar wel hebben moeten schikken in verband met de baanbezetting op vooral de vrijdagavonden.

De winnende teams zijn:

• Keltenwoud 5 vrijdag. Maik Witter, Aaron Tom, Erwin Hofsink, Arjan van Dijken, Iwan van Bilsen, Menne Dorland en Johan van Gestel
• Keltenwoud 6 vrijdag. Vincent Bus, Johan van Gestel, Matthijs Dijkman, Sven Schimmel, Aron Reek, Remco van Ark
• Keltenwoud 8 vrijdag. Linda Haan, Rianne van der Weij, Jan Willem van Dieren, Alfred Haan
• Keltenwoud 4 zaterdag. Lars van de Klift, Wilco van Veldhuizen, Corné Zandsteeg, Roy van Veldhuizen, Henry Snetselaar
• Keltenwoud 2 op zondag. Jeroen oude Egbrink, Patrick Bernardus, Freek Manni, Matthijs Jansen, Jermo van Oort
• Keltenwoud 6 zondag. Job Lugthart, Jasper van Holland, Paul Bosma en Aaron Tom.
• En natuurlijk onze jeugdkampioenen Eline Nikkelen, Raoul Jacobs, Luuk van Wijk, Glenn Oberink, Nicholas Hoksbergen en Finn Hoksbergen

Allemaal GEFELICITEERD!!

In de winter start een pilot met een interne laddercompetitie. Op dit moment hebben zich 77 koppels ingeschreven, de competitie start op 14 november. Wil je je nog opgeven? Stuur een mail naar de padelcommissie, of geef je direct op via de website (zie ook de link hiervoor in de padel-apps).

Tennis Tossen:

ma: 13:30 - do: 10:00


Wintertoernooitjes:

19 nov, 10 dec, 14 jan, 18 feb, 18 mrt

Eindejaarstoernooi 19 - 31 december

Inloopavond padel 20.00 - 22.00 uur:
2 december

Sinterklaasjeugdtoernooi 30 nov

16.00-17.30 uur

Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht, ook Padel.

Email Marketing Powered by MailPoet