Nieuwsflits #21 - 2022

nieuwsflits-banner-(002)
Rabobank logo

Wie wordt tenniskampioen 2022?

Wie wordt tenniskampioen 2022?

Van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 oktober vinden de Tennis Clubkampioenschappen Junioren & Senioren plaats. Je kunt jezelf alleen online via toernooi.nl aanmelden tot uiterlijk vrijdagavond 14 oktober. Reageer dus direct als je nog mee wilt doen.

Mocht je hulp nodig hebben bij het inschrijven dan kun je een mail aan de toernooicommissie sturen: clubkampioenschappenkeltenwoud@gmail.com.
Bij de senioren zijn er verschillende categorieën in zowel enkel- als dubbelspel. Ook de jeugd kan inschrijven voor verschillende onderdelen: groen 10-12 jaar enkel en/of dubbel, junioren 11-14 jaar (geel) enkel of dubbel, meisjes 13-17 jaar enkel en/of dubbel, en jongens 13-17 jaar enkel en/of dubbel. Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassen €9 en voor jeugd €5. Om er een sportief feest van te maken speel je bij voldoende inschrijvingen per onderdeel meerdere wedstrijden in poules.

Geef je op voor de padel laddercompetitie

Geef je op voor de padel ladder-competitie

Het wordt kouder en donkerder, een goed moment om gezellig met anderen van ongeveer gelijke speelsterkte padelwedstrijdjes te spelen. Dit winterseizoen organiseert de padelcommissie een pilot met een interne laddercompetitie voor senioren en jeugdleden in de periode vanaf 14 november tot begin maart.

In die periode zijn er ongeveer 8 rondes/wedstrijden van een uur. Ook de jeugd is van harte welkom, spelers van 12 tot 15 jaar schrijven met een volwassen partner in en geven het contact-e-mailadres van een ouder op. ‘De ladder’ staat al klaar, het enige wat je hoeft te doen is je op te geven via de app Sportconnexions. Je vult je eigen speelsterkte in, je beschikbaarheid en ook de naam van je partner (als je die al weet, kan ook later). Elke twee weken speel je een wedstrijd op een moment dat jullie goed uitkomt: je krijgt een bericht van Sportconnexions over het tijdstip wanneer jij/je partner met je tegenstanders een match hebben in beschikbaarheid. Als je die wedstrijdmail van Sportconnexions gekregen hebt, kies je samen met je tegenstanders een tijd en reserveer je zelf de baan via ons systeem. Je speelt een uur, telt het aantal games en in de Sportconnexions app registreer je de score.
Om te reserveren zijn de weekenden rustiger dan doordeweekse avonden. Je kunt trouwens ook rondes overslaan, of even pauzeren (bijv. vanwege een blessure of vakantie). Als je later wilt instromen kan dat ook, je krijgt dan een plek op de ladder waar jij en je partner het beste passen. Meld bij de padelcommissie als je hulp nodig hebt bij het zoeken van een speelpartner.

Hoe meer teams inschrijven hoe leuker het wordt, dus laat van je horen! Je mag ook twee keer inschrijven (met 2 verschillende speelpartners). Voor beginners is het ook hartstikke leuk om andere beginnende spelers te leren kennen. Heb je nog vragen? Laat het weten via: padelcommissie@gmail.com.

Karin van ’t Wout bestuurslid jeugdzaken

Karin van ’t Wout bestuurslid jeugdzaken

De algemene ledenvergadering op 5 oktober heeft Karin van ’t Wout gekozen als bestuurslid van Keltenwoud. Zij gaat zich vooral bezig houden met de jeugdzaken.

Karin is vier jaar geleden in Bennekom komen wonen. Ze werkt in het ziekenhuis in Ede als ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad. Door een schouderblessure zit tennissen er niet in, maar vrijwilligerswerk lukt haar wel. Ze wil graag actief zijn en is lid van Keltenwoud geworden mede omdat haar partner Jeroen van Wijk en hun zoon Luuk hier tennissen. Inmiddels heeft Karin de opleiding voor verenigingscompetitieleider (VCL) gevolgd.
Samen met de andere leden van de jeugdcommissie wil Karin luisteren naar wat de jeugdleden willen, meer verbinding zoeken met de trainers en een jaarplanning van activiteiten voor de jeugd op te stellen. Daarbij hoopt ze op de komst van nieuwe jeugdcommissieleden, zeker nadat een paar mensen zoals Gerrit Jacobs en Petra Ruisch gestopt zijn. Reageren kan naar: jeugdcommissie@keltenwoud.nl.

De ALV stemde bij acclamatie in met de herbenoeming van Chris Kluijtmans tot voorzitter van onze vereniging, die na de eveneens goedgekeurde staturenwijziging voortaan Tennis- en Padelvereniging Keltenwoud heet, afgekort TPVK. Ook stemden de aanwezige leden in met de andere agendapunten, zoals de jaarrekeningen van de vereniging en de Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud, de wijziging van het huishoudelijk reglement en de vaststelling van een klachtenreglement.

Om te noteren: 5 wintertoernooitjes

Om te noteren: 5 wintertoernooitjes

De recreatiecommissie heeft komend seizoen vijf wintertoernootjes gepland; vanaf november elke maand een op zaterdag. Je kunt ze alvast in je agenda noteren en je tennisracket gereed houden.

De wintertoernooitjes vinden plaats op:
19 november – Pizzatoernooi;
10 december – Glühweintoernooi;
14 januari - Grote Frietentoernooi;
18 februari – Tapastoernooi;
18 maart – High-teatoernooi.

Flower Power toernooi 11-12 november

Flower Power toernooi 11-12 november

Op 11 en 12 november is het volgende Sportcafé Proosttoernooi met zowel tennis als padel. Het thema is dit keer Flower Power! Als lid van Keltenwoud mag je een andere speler mee laten doen die geen lid is. Bijvoorbeeld een familielid, buurman/buurvrouw of collega.

Inschrijven kan tot en met 8 november via de website www.toernooi.nl. Als je dubbelpartner geen lid is van Keltenwoud vermeld je dat in de notitie bij het inschrijven. De onderdelen waar je voor kan inschrijven zijn HD, DD en GD in de niveaus 8, 7, 6 en 5 bij het tennis en HD, DD en GD in de klasse 3, 2 en 1 bij het padel. De wedstrijden zijn op vrijdagavond vanaf 18:00 uur en op zaterdag vanaf 9:00 uur.

Op zaterdagmiddag 12 november kun je jezelf onder begeleiding van Michael uitleven met graffiti en ’s avonds is er eerst een stamppotbuffet en vanaf 20:00 uur feesten in je Flower Power outfit met dj Melvin. Los opgeven is ook mogelijk voor het buffet. Dit kan t/m donderdagavond 10 november via de mail: sportcafeproost@hotmail.com.

Uitbreiding sportstudio Joshua van Driel

Uitbreiding sportstudio Joshua van Driel

Aankomende januari huurt Joshua van Driel Sport en Vitaliteit alweer 3 jaar een ruimte achter in de tennishal van Keltenwoud. In deze periode is er heel veel gebeurd, waaronder de ingebruikneming onlangs van een tweede zaal en de uitbreiding met drie trainers.

Begin 2020 moest de sportstudio noodgedwongen de deuren sluiten en volgden een tijd lang alleen online sportlessen. Uiteindelijk mocht Joshua weer groepslessen en personal trainingen geven. Doordat zijn lessen vooral gericht zijn op plezier in het sporten en de saamhorigheid bij de leden, lukte het hem toch flink te groeien en was al snel een tweede trainer nodig. In oktober 2020 heeft hij bij het Keltenwoud-bestuur een plan gepresenteerd voor een nieuwe ruimte om zo verder te groeien met de sportstudio. Helaas kwamen er meerdere lockdowns tussendoor en duurde het nog tot juli 2022 voordat deze ruimte gerealiseerd was. In de tussentijd groeide de sportstudio gezond door en ondertussen zijn er naast Joshua van Driel zelf David, Bas en Angela als de drie andere trainers werkzaam. Zij proberen de leden en klanten te motiveren, het naar de zin te maken en doelen te behalen. Dit doen ze onder andere met de lessen Bokszaktraining, HIIT, Yoga, Kracht, Boks! voor kinderen t/m 16 jaar, Core & Mobility, Bootcamp en FIT (voor Senioren en voor het herstel na blessures). Al deze lessen hebben een maximum van 12 deelnemers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en een persoonlijke aanpak lukt. Naast deze groepslessen zijn er ook individueel en in kleine groepjes personal trainingen. De tweede zaal die er nu bij is gekomen wordt vooral gebruikt voor de bokslessen en personal trainingen.

Als geboren Bennekommer vindt Joshua van Driel het ook erg belangrijk onderdeel te zijn van de Bennekomse maatschappij. Zo was hij present op de Vlegeldag, het Concours Hippique Bennekom, het Kinderdorp, de Koningsspelen en konden wij hem begroeten als sponsor van het Keltenwoud 50+ toernooi. Daarnaast organiseert Joshua elk jaar een handvol evenementen zoals bijvoorbeeld een leden BBQ, obstacle run en een koud water duik. Joshua: “Ik ben dus samen met mijn team flink actief om mensen plezier te laten beleven in het sporten en ook daar progressie mee te behalen. Daarnaast zijn we een plek van ontmoeting, waar ook regelmatig nieuwe vriendschappen ontstaan. Mocht je eens mee willen doen, om bij ons de sfeer te proeven en zodoende misschien nog beter te kunnen gaan tennissen, dan ben je natuurlijk van harte welkom om een gratis groepsles te volgen. Deze kan je boeken op www.joshuavandriel.nl.“ In de hal van ons gebouw liggen flyers met meer informatie over Sportstudio.

Tennis Tossen:

ma: 13:30 - do: 10:00

Inloopavond padel 20.00 - 22.00 uur:
4 november, 2 december

Proost Flower Powertoernooi:

11-12 november

Wintertoernooitjes:

19 nov, 10 dec, 14 jan, 18 feb, 18 mrt

Clubkampioenschappen tennis:

19 - 22 oktober

Heren Dubbel Wintertoernooi:
start 29-09

Dames Dubbel Wintertoernooi:
start 06-10

Winter Mix Competitie

start 04-10

Schild
facebook instagram 

Slepen is nog steeds verplicht, ook Padel.

Email Marketing Powered by MailPoet