In de maand juli wordt op het tennispark van Keltenwoud volop gewerkt aan de uitbreiding en verbetering van het terras en de aanleg van de 3 nieuwe padelbanen. In plaats van de border nabij de klok aan de zuidwestkant van de tennishal is een opgehoogd terras aangelegd. Daar worden enkele terrasparasols geplaatst en een kleine tribune. De tribune geeft zicht op de tennisbanen 5-6 en de padelbanen (op de locatie van de ‘vroegere’ tennisbanen 3 en 4).

Aanleg-padel-keltenwoud-foto-wim-wennekes-

Om de aanleg van de 3 padelbanen mogelijk te maken, heeft het bedrijf Tennis Totaal in de afgelopen weken onder meer de verlichting van de tennisbanen 3 en 4 en het hekwerk langs het pad verwijderd, de smashcourt-infill van de banen 3-4 afgeschraapt en de kunststofmat uitgesneden. Een deel van de smashcourtmat blijft liggen; dat zijn de stroken die straks rondom de drie padelcourts zullen liggen.

Elke padelbaan krijgt een waterdoorlatende betonvloer die op een laag grind en puin boven het lavabed van het schoongemaakte gebied wordt gestort. Op die betonvloer wordt het blauwkleurige kunstgras van de padelbanen gelegd met daaromheen komen de stalen (verlichtings)palen met glazen padelkooien.

SBNK-en-Kimberley-van-der-Veen-ondertekenen-bouwcontract-padelbanen-Keltenwoud-09.06De opdracht voor de aanleg van de padelbanen is door de Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud gegund aan Padel Products te Enschede. Als alles volgens plan verloopt, zijn de nieuwe padelbanen op 1 augustus gereed.

————

(Uit Keltenwoud Nieuwsflits 13 d.d. 26 april 2016)