Als we de weersverwachting moeten geloven wordt komend weekeinde vorst volgende week opgevolgd door temperaturen boven het vriespunt en dooi. Vriezen is geen probleem voor onze smashcourt tennisbanen, maar als het gaat dooien gaan de buitenbanen dicht en kan er buiten tijdelijk niet getennist worden. Via de apps, flitsberichten en de website proberen we dit tijdig te communiceren.

Het gevaar schuilt vanaf het weekeinde in de opdooi. Als dit conform de weersvoorspellingen inderdaad gebeurt, gaan de buitentennisbanen vanaf zondagmiddag 18 december of zeker maandagochtend 19 december voor een paar dagen dicht. De vorst moet de grond uit zijn wil er, ook na deze relatief korte maar stevige vorstperiode van een paar dagen, weer gespeeld kunnen worden.

Voor de padelbanen geldt dit niet. Zo lang er geen sneeuw op de padelbanen ligt kan er gespeeld worden. Het verschil zit hem in de fundering van de banen onder de mat. Tennisbanen hebben hun hardheid –stuit van de bal– door de harde lavalaag onder de mat. De mat van de padelbanen ligt op een waterdoorlatende betonvloer. Tijdens de periode van opdooi is de lavalaag onder de tennisbanen zacht en dan kunnen er dus, zelfs door er op te lopen, deuken ontstaan die de baan onherstelbaar beschadigen. Voor padelbanen geldt dit risico niet.

Onze Keltenwoud-website vermeldt uitvoerige informatie over de bespeelbaarheid van de buitenbanen in de winter; zie de link onderaan. In z’n algemeenheid geldt dat ’s winters gespeeld mag worden, behalve bij ijzel, dooi en sneeuw. In alle situaties beoordeelt nu de baancommissie, bestaande uit Wiljan Jansen, Jack Laanen en Dick de Beij, in samenspraak met onze parkbeheerder Erik van den Berg of het spelen op de banen tot gevaar leidt voor de tennissers en padellers. Wanneer dat zo is, maken zij dat bekend.
Ook bij een beijzelde tennisbaan of padelbaan is spelen niet toegestaan, omdat dit schadelijk is voor de baan en het te gevaarlijk is om te spelen. Op een volledig besneeuwde tennisbaan of padelbaan moeten we ook aan de kant blijven omdat de sneeuw anders in de mat wordt getrapt. Meer informatie op de website: https://keltenwoud.nl/gebruik-van-de-buitenbanen-bij-winterse-omstandigheden/

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

.
.
.

Recente berichten:

Schrijf je hier in voor onze nieuwsflits!

En krijg steeds de laatste nieuwtjes en informatie over komende evenementen.

Ja ik schrijf mij in!