De openingsdag van de WK-padelvoorronde is in een gezellige, gemoedelijke sfeer verlopen. Uiteraard zijn de spelers serieus met de voorbereiding van hun wedstrijden bezig op de padelbanen, maar het publiek geniet van de fraaie accommodatie en de zomers temperatuur. Op de stoelen, tribunes en onder het tentdoek is volop levendigheid.

Er is maar een advies aan alle Keltenwoud-leden en padelliefhebbers: kom zaterdag en/of zondag zelf kijken en de sfeer proeven. Kom als het enigszins mogelijk wel met de fiets of te voet, want de parkeerterreinen zijn snel vol. En bij dat alles: gratis entree. Wie langer wil blijven: clubhuispachter Turgay heeft een speciale WK-meunkaart samengesteld.

Op zaterdag 7 juli zijn er 4 wedstrijden en op zondag drie (zie het schema in het volgende bericht). In totaal zijn er 27 partijen te spelen. Het zou voor hen, maar vooral voor de topsporters op de padelbanen ontzettend fijn zijn als er heel veel belangstelling is. De verwachting is dat evenementen als dit toernooi een pormotie van de padelsport kunnen zijn. Padel staat voor plezier en opwinding. Bennekom en de regio kunnen nu zien dat padel een unieke racketsport met eigen cultuur en identiteit is.

Ook in de plaatselijke en regionale media (Bennekoms Nieuwsblad, Ede Stad, Edese Post, Gelderlander, Barneveldse Krant en Omroep Ede/Ede FM) is over het kwalificatietoernooi gepubliceerd. Daarnaast is vrijwel continu nieuws op de Keltenwoud-Facebookpagina te vinden. Monique van Dam plaatst daar geregeld berichten en foto’s. Zo werden de foto’s van de Nederlandse padelmannen ruim 4000 keer bekeken en de Nederlandse vrouwen bijna 6000 keer!!

Op het toernooi is ook een EHBO-ploeg van het Rode Kruis Ede aanwezig, evenals een fysiotherapeut. De ploegen logeren in hotels in de regio, zoals Reehorst, Belmonte, Van der Valk Veenendaal en Fletcher Doorwerth.