Parkbeheerder Wim Wennekes onderhoudt sinds 2013 de banen op onze accommodatie. Gezocht wordt naar vrijwilligers die Wim bij afwezigheid kunnen vervangen. Het onderhoud van de banen wordt door een team van vrijwilligers gedaan en is iets voor jonge senioren die bereid zijn met de tractor te rijden. De werkzaamheden zullen maximaal enkele ochtenden per jaar zijn.

Het vrijwilligersteam dat de banen onderhoudt en kleine klussen uitvoert, krijgt deskundige begeleiding. Voor het baanonderhoud en rijden met de tractor bijvoorbeeld wordt een training verzorgd.

Tot voor kort vervingen Bertus van der Craats en Johan van Roekel de parkbeheerder tijdens afwezigheid, maar die zijn daarmee gestopt. De besturen van de vereniging en de stichting SBNK stellen met enige nadruk dat Keltenwoud niet zonder vrijwilligers kan draaien. Het vrijwilligerswerk is noodzakelijk om de kosten van ons park met een tennishal en tennis- en padelbanen zo laag mogelijk te houden en daarmee ook de contributie te beperken.

Zo werd onlangs een metersbreed bannerframe met spandoek voor de tennishal geplaatst. Vrijwilligers maakten dit frame van steigerbuis. De jeugdcommissie wil hierin bepaalde mededelingen (“welkom”) en activiteiten aankondigen.

Ook hebben vrijwilligers eerder al de terraslampen voor de hal op een verhoging geplaatst. Deze verlichting stond er al sinds vorig jaar maar op advies van ITN zijn ze hoger gezet zodat de lasdozen vrij van de grond blijven. Aan deze en andere ‘klussen voor de club’, zoals tuinonderhoud, werken al verschillende vrijwilligers mee. Het vergt zoals gezegd een aantal ochtenden in het jaar. Als ‘klusser’ word je zeer gewaardeerd; je krijgt koffie/thee en een uitnodiging voor de jaarlijkse vrijwilligersavond.

Vrijwilligers die mee willen helpen bij klussen en baanonderhoud, kunnen zich melden bij SBNK-bestuurslid Wim van der Wilden: , tel. 06-20368609.