De Edese heidekoningin Calluna de 60e geeft op 20 augustus het officiële startsein aan de clinics op de nieuwe padelbanen bij tennisvereniging Keltenwoud in Bennekom.
De heidehoogheid wordt vergezeld door heideprinses Erica de 41e.

Het Bennekomse tennispark is na een intensieve bouwperiode verrijkt met drie kunstgras padelbanen waar de racketsport padel op gespeeld kan worden. Dit gebeurt volgens de tennisregels waarbij de vier spelers de omringende gaas- en glaswand mogen gebruiken. Padel, een mix van tennis en squash, is makkelijk te leren door jong én oud.

Keltenwoud-Nieuwsflits-padelbaan-zicht-op-tennishal-8aug2016-foto-NicodeGouw

De padelbanen op tennispark Keltenwoud in aanbouw. Ze zijn speelklaar zodra er infill (=wit zand) op  de blauwe grasmat ligt en het net de speelhelften scheidt. Rondom de padelkooien wordt nog een rode smashcourtmat gelegd. Foto Nico de Gouw

De gratis clinics op de zaterdagen 20 en 27 augustus in de Heideweek beginnen om 13.00 uur en duren tot 15.00 uur. Speciale padelrackets en ballen zijn beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich met sportschoenen bij de padelbanen melden en worden dan voor een clinic van 30 à 45 minuten in groepjes ingedeeld. De trainers van TV Keltenwoud en Padel Opleiding Engelaar verzorgen daarin een sportieve kennismaking met het spectaculaire padelspel.

Meer informatie op www.keltenwoud.nl