Inbouw ledverlichting in tennishal op 7 en 8 januari bij Keltenwoud

Om te besparen op de energiekosten laat de Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud ledlampen in de verlichtingsarmaturen plaatsen. In de tennishal gebeurt dit op maandag 7 en dinsdag 8 januari. Op beide dagen werkt ITN van 4 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags met 4 hoogwerkers en 8 medewerkers aan de ombouw. Overdag kan er dan niet getennist worden in de hal; wel ’s avonds vanaf 16.00 uur. De groepen met contracthuur wordt een alternatieve tijd aangeboden.

De ombouw naar ledverlichting is al geruime tijd bezig. In september begon een proef op baan 4 van de tennishal. SBNK peilde via enquêteformulieren de ervaring van spelers. Daaruit bleek dat 70% van de gebruikers het ledlicht prima vindt en 30% ietsje te donker. SBNK laat bij de komende ombouw op baan 4 tien procent meer licht regelen. De kostenbesparing verandert hierdoor van 60% in 50%. Bij de ombouwklus op 7 en 8 januari plaatst ITN 400 ledbuizen op de banen 1, 2 en 3. Afgesproken is dat op beide dagen wel weer na 16.00 uur getennist kan worden, waaronder het G-tennis dinsdags om 17.30 op baan 4. Uiteraard vindt SBNK de overlast voor de huurders, leden en gebruikers uiterst vervelend, maar de stichting vindt de energiebesparing die hiermee te realiseren is, heel belangrijk. Daarmee kan het tennissen bij Keltenwoud op termijn financieel aantrekkelijk gehouden worden.

SBNK heeft voor de ombouw van de verlichting subsidie ontvangen van het ministerie van Financiën in het kader van de stimuleringsregeling duurzaamheid sportaccommodaties. In het project zit ook de ombouw naar ledverlichting van de lampen in de entreehal, keuken, kantine, bestuurskamer, commissiekamer, kleedkamers, trainerskamer, toiletten, gangen en opslagruimte achter baan 4 in de hal. De terugverdientijd is 5 jaar. De elektriciteitsrekening daalt vanaf de eerste dag na de ombouw.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

.
.
.

Recente berichten:

Schrijf je hier in voor onze nieuwsflits!

En krijg steeds de laatste nieuwtjes en informatie over komende evenementen.

Ja ik schrijf mij in!