Voor meer spelplezier voert de KNLTB vanaf de voorjaarscompetitie 2020 een aantal wijzigingen door. Het gaat hier o.a. om een veranderde leeftijdsindeling en een vernieuwde junioren competitie. Lees daarom onderstaande informatie goed door voor je je opgeeft!

Inschrijven voor de najaarscompetitie 2021 kan t/m zondag 6 juni

Ook als je pas kort tennis speelt is er een competitie waaraan je mee kunt doen! Hieronder informatie over iedere competitiesoort en de speeldata

Aanpassing leeftijdsindeling

De nieuwe leeftijdsindeling zorgt voor meer duidelijkheid bij ouders en jeugdspelers, omdat het nu meer inzichtelijk is in welke kleur een kind thuishoort. Ook is het duidelijker wanneer hij/zij over kan gaan naar een volgende kleur. Daarnaast sluit deze indeling meer aan bij de internationale leeftijdsindeling. Met de nieuwe indeling leren kinderen dan ook beter tennissen en ervaren ze meer plezier.

Kia Tenniskids competitie KNLTB Junioren competitie
Rood Oranje Groen Junioren Junioren
t/m 8 jaar 8 t/m 10 jaar​ 10 t/m 12 jaar ​​ 11 t/m 14 jaar​ 13 t/m 17 jaar​

Vernieuwde KNLTB Junioren competitie

Junioren 11 t/m 14 jaar:

Huidig Vanaf 2020
10 t/m 14 jaar 11 t/m 14 jaar
Sets tot 6, met een wedstrijdtiebreak in de dubbel Sets tot 4, met een beslissend punt systeem en derde set tiebreak (tot 7) in enkel en dubbel
Jongens, meiden en gemengd Jongens en meiden spelen door elkaar en mét en tegen elkaar (4x enkel en 2x dubbel)

.

Eén van de grootste wijzigingen voor de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar is het gemengd spelen, jongens en meiden spelen door elkaar en mét en tegen elkaar. In de tabel vind je alle wijzigingen op een rij.

Voordelen

 • Aanzienlijk kortere speeldag (+/- 3 uur);
 • Kortere wachttijden tussen de partijen;
 • Blijven spelen van 2 partijen per persoon;
 • Gemengd spelen (jongens en meisjes spelen door, mét en tegen elkaar) zorgt voor meer deelnemers, wat leidt tot:
  • Kleinere niveauverschillen
  • Kortere reisafstanden
  • Makkelijker samenstellen van teams

Junioren 13 t/m 17 jaar:

Huidig Vanaf 2020
11 t/m 17 jaar 13 t/m 17 jaar
Sets tot 6, met een wedstrijdtiebreak in de dubbel Sets tot 6, met een wedstrijdtiebreak (tot 10) in enkel en dubbel
Gemengde competitie: 2JE, 2ME, 1JD en 1MD Gemengde competitie: 2JE, 2ME en 2 GD
Jongens en meiden competitie: 4E en 2D Jongens en meiden competitie: Geen wijzigingen

.

Naast het wijzigen van de leeftijd van de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar is één van de grootste wijzigingen het toevoegen van een mixpartij in de gemengde competitie. In de tabel vind je alle wijzigingen op een rij.

Voordelen

 • Blijven spelen van 2 partijen per persoon;
 • Spelen van een mixpartij in de gemengde competitie;
 • Telling sluit aan op de Open Junioren Toernooien;
 • Minder wachttijd door het spelen in 3 speelrondes.

Hieronder informatie over iedere competitiesoort en de speeldata.

Schrijf je hier in
Inschrijving sluit:
0
0
0
0
Dagen
0
0
U
0
0
Min
0
0
Sec

Dit zijn kinderen in de leeftijd t/m 8 jaar. Zij spelen op een mini-veld.

De competitie bestaat uit 8 speeldata. Er zijn thuis- en uitwedstrijden. De wedstrijden van de rode teams worden op zondagochtend gespeeld en duren maximaal 1 ½ uur. De teamgrootte kan variëren van 1 t/m 6 kinderen. Een kind hoeft niet elke keer mee te doen. De rode kinderen spelen korte wedstrijdjes, volgens een zeer informeel systeem. De kinderen spelen meerdere wedstrijdjes op zo’n competitieochtend.

De kosten voor deelname aan de Tenniskidscompetitie rood zijn 8 euro per persoon.

Dit zijn kinderen in de leeftijd  8 t/m 10 jaar. Zij spelen op een ¾ veld.

De competitie bestaat uit 8 speeldata. Er zijn thuis- en uitwedstrijden. De wedstrijden van de oranje teams worden op zondagochtend gespeeld en duren maximaal 2,5 uur. De teamgrootte kan variëren van 2 t/m 6 kids. Een kind hoeft niet elke keer mee te doen. Op een speeldag komen 3 tot 6 oranje teams bij elkaar. Deze teams spelen wedstrijden tegen elkaar. In de World Tour Oranje wordt gespeeld om 4 gewonnen games en wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij een 40-40 stand. Bij een 3-3 stand wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak).

De kosten voor deelname aan de Tenniskidscompetitie oranje zijn 8 euro per persoon.

Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de groene baan (heel veld) te spelen. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Deze competitie wordt op 6 a 7 zondagen gespeeld.

Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets tot 4 met twee games verschil. Bij 4-4 wordt een tiebreak gespeeld. De eventuele derde set bestaat alleen uit een tie-break. Inschrijfgeld per team bedraagt €60 (inclusief ballen en een consumptie per kind per thuiswedstrijd).

Vanaf 11 jaar is het mogelijk om met de juniorencompetitie mee te spelen. De voorjaarscompetitie wordt op zondag gespeeld. Voor de categorie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes sinds de voorjaarscompetitie door elkaar! Je hoeft bij inschrijving dus geen keuze meer te maken of je wel of niet gemengd wil spelen. Voor de categorie 13 t/m 17 jaar moet je wél een keuze maken of je eventueel gemengd wil spelen!

Inschrijfgeld per team bedraagt €60 (inclusief ballen en een consumptie per kind per thuiswedstrijd).

Vanaf 11 jaar is het mogelijk om met de junioren padel competitie mee te spelen. De voorjaarscompetitie wordt op zondag gespeeld. Voor de categorie 11 t/m 17 jaar spelen jongens en meisjes sinds de voorjaarscompetitie door elkaar! Je hoeft bij inschrijving dus geen keuze meer te maken of je wel of niet gemengd wil spelen.

Inschrijfgeld per team bedraagt €60 (inclusief ballen en een consumptie per kind per thuiswedstrijd).

Uitgangspunten voor het meedoen aan de competitie:

 • Opgeven kan via het aanmeldingsformulier op de website www.keltenwoud.nl
 • Het kind is jaarlid van Keltenwoud.
 • Ouders zijn in gelijke mate verantwoordelijk voor vervoer en begeleiding van de kinderen in het team. Per team wordt er een begeleider (ouder) aangewezen die zorgt dat het team compleet is, en dat vervoer en begeleiding geregeld is voor elke speeldag.
 • Opgave voor de groene of juniorencompetitie betekent dat je/uw kind alle keren kan spelen. Anders zelf een invaller regelen. Als nu al verhinderingen bekend zijn, graag doorgeven, zodat we er bij de indeling rekening mee kunnen houden.
 • In samenspraak met de trainer wordt de kleur en de samenstelling van de teams vastgesteld. We zullen proberen rekening te houden met jullie eventuele voorkeuren, maar dit lukt niet altijd, omdat we zoveel mogelijk kinderen in een geschikt team proberen te plaatsen!

Opgave kan tot en met uiterlijk  ZONDAG 6 juni 2021  via www.keltenwoud.nl 

Voor vragen kun je terecht bij Neske Pels (, 06-40412021), bij Thera Vos (, 06-36369248) of bij de trainers.