Jeugdcompetitie najaar 2018

Er zijn 4 verschillende soorten competities voor alle leeftijden en niveaus:

  • World Tour  Rood ( t/m 11 jaar )
  • World Tour Oranje (6 t/m 13 jaar )
  • Competitie Groen (8 t/m 14 jaar )
  • Competitie Geel (vanaf 10 jaar)

Ook als je pas kort tennis speelt is er een competitie waaraan je mee kunt doen! Hieronder informatie over iedere competitiesoort en de speeldata. Inschrijven kan tot en met 21 juni  via het inschrijfformulier.

World Tour Rood – zondag

Wat zijn rode kids?

Dit zijn kinderen in de leeftijd t/m 11 jaar (t/m 9 jaar is adviesleeftijd).
Zij spelen op een mini-veld. De competitie bestaat uit 7 speeldata. Er zijn thuis- en uitwedstrijden. De wedstrijden van de rode teams worden op zondagochtend gespeeld, beginnen om 9.00 uur en duren in totaal maximaal 2 uur. De teamgrootte kan variëren van 1 t/m 6 kinderen. Een kind hoeft niet elke keer mee te doen. De rode kinderen spelen korte wedstrijdjes, volgens een zeer informeel systeem. De kinderen spelen meerdere wedstrijdjes op zo’n competitieochtend.

De kosten voor deelname aan de World Tour zijn 8 euro per persoon.

World Tour Oranje (zondag)

Wat zijn oranje kids?

Oranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar (8 t/m 11 jaar is adviesleeftijd). Zij spelen op een ¾ veld.
De competitie bestaat uit 7 speeldata. Er zijn thuis- en uitwedstrijden.  De wedstrijden van de oranje teams worden op zondagochtend gespeeld en duren maximaal 3 uur. De teamgrootte kan variëren van 2 t/m 6 kids. Een kind hoeft niet elke keer mee te doen. Op een speeldag komen 3 tot 6 oranje teams bij elkaar. Deze teams spelen wedstrijden tegen elkaar. In de World Tour Oranje wordt gespeeld om 4 gewonnen games en wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij een 40-40 stand. Bij een 3-3 stand wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak).

Voor de World Tour (rood of oranje) vragen wij een vergoeding van 8 euro per kind.

Nacompetitie voor Groene kids (zondag)

Wat zijn groene kids?

Voor kinderen van 8 t/m 14 jaar (adviesleeftijd 10 t/m 12 jaar) is het mogelijk om met de groene bal op de groene baan (heel veld) te spelen. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Deze competitie wordt op 6 a 7 zondagen gespeeld.
Er wordt gespeeld om twee gewonnen sets tot 4 met twee games verschil. Bij 4-4 wordt een tiebreak gespeeld. De eventuele derde set bestaat alleen uit een tie-break.

Inschrijfgeld per team bedraagt €60 (inclusief ballen en een consumptie per kind per thuiswedstrijd).

Voorjaarscompetitie Geel (zaterdag of zondag)

Vanaf 10 jaar (vanaf geboortejaar 2008) is het mogelijk om met de gele competitie mee te spelen. De voorjaarscompetitie voor geel wordt op zaterdag of zondag gespeeld. Het is mogelijk om je in te schrijven voor een jongens, meisjes of gemengd team. Voor de zaterdag kan er alleen in 11 t/m 17 jaar gespeeld worden. Voor de zondag wordt er gespeeld in de categorieën 10 t/m 14 en 11 t/m 17 jaar. Inschrijfgeld per team bedraagt €60 (inclusief ballen en een consumptie per kind per thuiswedstrijd).

De speeldata in 2018 zijn:

Zaterdag Zondag en Groen World Tour
Dag 1 15 september 16 september 9 september
Dag 2 22 september 23 september 16 september
Dag 3 29 september 30 september 23 september
Dag 4 6 oktober 7 oktober 30 september
Dag 5 13 oktober 14 oktober 7 oktober
Dag 6 20 oktober 21 oktober
Dag 7 27 oktober 28 oktober
inhaaldagen 3 november 4 november
10 november 11 november
17 november 18 november

Uitgangspunten voor het meedoen aan de competitie:

  • Opgeven kan via het aanmeldingsformulier op de website www.keltenwoud.nl
  • Het kind is jaarlid van Keltenwoud.
  • Ouders zijn in gelijke mate verantwoordelijk voor vervoer en begeleiding van de kinderen in het team. Per team wordt er een begeleider (ouder) aangewezen die zorgt dat het team compleet is, en dat vervoer en begeleiding geregeld is voor elke speeldag.
  • Opgave voor de groene of gele competitie betekent dat je/uw kind alle keren kan spelen. Anders zelf een invaller regelen. Als nu al verhinderingen bekend zijn, graag doorgeven, zodat we er bij de indeling rekening mee kunnen houden.
  • Omdat de leeftijdsgrenzen door de KNLTB met ingang van dit jaar opgerekt zijn worden in samenspraak met de trainer de kleur en de samenstelling van de teams vastgesteld.

Opgave kan tot en met uiterlijk  donderdag 21 juni 2018  via www.keltenwoud.nl

Voor vragen kun je terecht bij Rianne Bogers (, 0318-417556), Neske Pels (, 06-40412021) of bij de trainers.