Deze week is padel troef op ons tennis- en padelpark: de kwalificatiewedstrijden met 1 Afrikaans en 3 Europese landen om het deelnamerecht aan de Wereldkampioenschappen padel eind oktober in Paraguay. Vanaf donderdagmiddag 5 juli 12:00 uur tot zondagmiddag spelen vrijwel continu internationaals op onze drie padelbanen. In plaats van zelf te padellen, kun je komen kijken en genieten.

Wie speelt en traint wanneer? Download het programma in PDF

Op vrijdag twee wedstrijden

Donderdag arriveren de landenteams en gaan afwisselend trainen; zoals ’s middags de 8 Nederlanders en ’s avonds Duitsland. Ook vrijdagochtend wordt getraind door heren- en damesteams. Na de officiële openingsceremonie vrijdagmiddag 6 juli (15:00-16:00 uur) begint om 16:30 uur de eerste wedstrijd: Duitsland-Senegal. Om 17:00 uur start de wedstrijd Nederland-Zwitserland. Net als in alle wedstrijden spelen de teams achter elkaar in wisselende koppels 3 partijen om 2 gewonnen sets. Om 18:30 uur begint het 2e duel van de interlandwedstrijd Nederland-Zwitserland en om 20:00 uur de derde en laatste partij.

Op zaterdag 7 juli 4 wedstrijden

Zaterdag komen alle 7 landen op de baan. ’s Morgens spelen de damesteams van Duitsland en Nederland tegen elkaar; de begintijden van hun duels zijn 10:00, 11:30 en 13:00 uur. Het Nederlandse team heeft zaterdag een hele zware dag want vanaf 16:00 uur ontmoeten zij Zwitserland. De aanvangstijden van de 2e en 3e partij zijn 17:30 en 19:00 uur. Als onze dames beide interlands winnen, zijn ze verzekerd van deelname aan het WK in het najaar.

Bij de heren ontmoeten Duitsland en Zwitserland elkaar op 7 juli tussen 15:30 en 20:00 uur en Senegal en Nederland tussen 16:00 en 20:30 uur.

Op zondag 8 juli 3 wedstrijden

Voor het Nederlandse herenteam is het duel tegen Duitsland komende zondag naar verwachting cruciaal. De Duitsers beginnen als favoriet aan de kwalificatiereeks, maar coach Pjotr van Dalfsen hoopt dat onze landgenoten kunnen stunten. Deze interland begint om 10.00 uur. De 2e partij Duitsland – Nederland begint om 11:30 uur en het slotduel van het 3e koppel start om 13:00 uur.

Tegelijkertijd spelen op een andere padelbaan de heren van Senegal en Zwitserland tegen elkaar en op de derde padelbaan de damesteams van Duitsland en Zwitserland.

FIP, NPB en landenteams te gast op Keltenwoud-padelbanen

De WK-kwalificaties worden georganiseerd door de Nederlandse Padelbond NPB in opdracht van de Internationale Padel Federatie (FIP). De NPB vindt dat Keltenwoud een “uitstekende locatie” is en ervaring heeft opgedaan met de organisatie van het finaleweekend in de NPB-voorjaarscompetitie vorig jaar. De besturen van onze vereniging en SBNK zijn er uiteraard trots op dat Keltenwoud gastheer mag zijn van deze internationale WK-kwalificatiestrijd. Wethouder sport Peter de Pater van de gemeente Ede geeft vrijdagmiddag in de officiële openingsceremonie na de ploegenpresentatie het startsein.

Daarna breekt het padel’geweld’ los en kunnen we 27 spannende partijen verwachten. De spelers van het Nederlands padelteam zijn Bram Meijer (TEZ Enschede), Uriël Maarsen (La Playa, Rijswijk), Peter Bruijsten en Berend Boers van Quick Padel (Oldenzaal), Marcel Bogaart en Wouter van de Ridder (La Playa), Sido Nijholt (TV Joure) en Jim Kwakkel (TEZ Enschede). In het nationale damesteam spelen Kim van Ginkel van LTC Barneveld, Milou Ettekoven van Racketcentrum Houten, Cynthia Dekker (Padel Apeldoorn), Tess van Dinteren (TPC Maaspoort Den Bosch), Violet Hendriks van Victoria Rotterdam, Marcella Koek, Sabine Schuttelaar en Gabriella van der Willige, allen van La Playa in Rijswijk. Hun coach is David Mallenco; Ewan Watson is chef de Mission van de Nederlandse delegatie.

Een organisatiecomité bij Keltenwoud is al maanden bezig om alles in goede banen te leiden. Het zou voor hen, maar vooral voor de topsporters op de padelbanen ontzettend fijn zijn als er heel veel belangstelling is. De verwachting is dat evenementen als dit toernooi een pormotie van de padelsport kunnen zijn. Norberto Nesi, voorzitter NPB: “Padel staat voor plezier en opwinding. Dat helpt ons aan nieuwe spelers en sponsoren. We willen een optimaal klimaat creëren voor verdere ontwikkeling van de padelsport”. Daar sluiten we bij Keltenwoud graag bij aan: “We willen de regio en Nederland laten zien waar padel voor staat: unieke racketsport met eigen cultuur en identiteit”.