De buitengewone algemene ledenvergadering op 21 april heeft groen licht gegeven voor het bestuursvoorstel om drie padelbanen op het Keltenwoud-tennispark aan te leggen.

Na een introductie door voorzitter Chris Kluijtmans, een uitvoerige toelichting door het bestuurslid technische zaken Wiljan Janssen en een uitgebreide vragenronde was een stemming nodig om tot een besluit te komen. 38 Van de aanwezige leden stemden voor en 7 personen stemden tegen het voorstel. Verschillende tegenstanders hadden liever een andere locatie voor de padelbanen gewild dan de tennisbanen 3 en 4. De werkgroep  Padelbanen heeft alle mogelijke locaties nauwkeurig bekeken, maar de banen 3-4 zijn het meest geschikt, onder meer vanwege beperking van de bouwkosten (maximaal 100.000 euro) en de uitbreiding en verhoging van het zuidterras naast de tennishal. Dit kan leiden tot meer kijkplezier voor zowel de nieuwe padelbanen als de tennisbanen 5 en 6.

In mei worden afspraken met een padelbouwer gemaakt, waarna de aanleg van de padelkooien (20×10 meter) en -banen mogelijk al in juli kan plaatsvinden. Na realisering kunnen alle Keltenwoud-leden deze nieuwe racketsport gaan spelen.

Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Net als bij tennis mag de bal 1x de oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn. Het padelspel is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel gebruik je een ander racket (een padel). Een padelracket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon. Er komen clinics en padellessen.

Niet-leden kunnen de padelbanen los huren à 20 euro per uur. Wie alleen Keltenwoud-padellid wil worden (zonder tennisfaciliteit), betaalt tot 1 april 2017 een contributie van omgerekend 12 euro per maand (senioren). Voor een jeugdlid 8-18 jaar is het introductietarief 75 euro op jaarbasis, voor een jeugdlid tot en met 7 jaar slechts € 50. Na een evaluatie begin volgend jaar worden in de voorjaarsledenvergadering de tarieven 2017-2018 vastgesteld.

Meer informatie over de padelsport is te lezen op de website keltenwoud.nl via Vereniging/Archief – Nieuwsflits archief – Nieuwsflits 5 d.d. 25.02.2016 en in het clubblad Keltenwoud Magazine van maart 2016 (ook digitaal beschikbaar op onze website).

—————

(Uit Keltenwoud Nieuwsflits 11 d.d. 8 april 2016)