De ombouw naar ledverlichting in de tennishal is op maandagmorgen 7 januari al om half 5 gestart. Met liefst 9 medewerkers begon ITN Ede aan de klus waarvoor tot dinsdagmiddag 8 januari tijd gereserveerd is. Het karwei gaf op beide werkdagen geen belemmering voor het tennissen in de hal vanaf 16.00 uur.

De al aanwezige ledverlichting op baan 4 van de tennishal kreeg 10% meer lichtsterkte omdat een aantal leden het daar iets te donker vond. De lampen op de andere banen 3, 2 en 1 hebben diezelfde weerstand gekregen zodat de lichtsterkte in de gehele tennishal gelijk is. En dat is op het niveau van de ‘oude’ tl-lampen. Hierdoor ontstaat besparing van circa 50% op de energiekosten in de hal. In totaal gaat het om zo’n 400 ledlampen. Bij het werk is gebruik gemakt van hoogwerkers. Andere ruimten in de tennishal worden na de ombouw van de halverlichting afgewerkt.

Uiteraard vindt SBNK de overlast voor de huurders, leden en gebruikers vervelend, maar de stichting vindt de energiebesparing heel belangrijk. Daarmee kan het tennissen bij Keltenwoud op termijn financieel aantrekkelijk gehouden worden.