Op iedere woensdagmiddag is er vanaf begin dit jaar een groep asielzoekers vanuit het AZC uit Wageningen bij Keltenwoud op bezoek. Dit is voor deze mensen een mogelijkheid tot bewegen, lachen en kennismaken met padel (en soms ook tennis).

De afgelopen weken konden we iedere woensdagmiddag zo’n 16 asielzoekers uit het AZC verwelkomen. Padelrackets en ballen worden door Keltenwoud ter beschikking gesteld.  Een groepje Keltenwoud-vrijwilligers begeleidt de nieuwelingen bij het onder de knie krijgen van de eerste kneepjes van de sport padel. Gelukkig is padel gemakkelijk onder de knie te krijgen. Hierdoor kan er al gauw een partijtje worden gespeeld op de padelbanen.  En dan komt het enthousiasme je al gauw in allerlei talen tegemoet.

Het bestuur van Keltenwoud ziet het als maatschappelijke verantwoordelijkheid om haar tennis- en padelpark voor zoveel mogelijk mensen open te stellen. Niet voor niks hebben we ook een hellingsbaan en automatische te openen deuren, zodat rolstoelers gemakkelijker binnen kunnen komen. Ook jeugd is zeer welkom en daardoor houden we de kosten voor een jeugdlidmaatschap zo laag mogelijk.