De eerste padelwedstrijden van de WK-kwalificatie waren Duitsland – Senegal en Nederland tegen Zwitserland. Volgens verwachting won het Duitse padelteam met 3-0 van het Afrikaanse team. Ook de Nederlandse mannen deden het uitstekend door eveneens met 3-0 van de Zwitsers te winnen.

Alle drie de Duitse duo’s speelden een bekeken wedstrijd waarin techniek en tactiek elkaar in hoog tempo afwisselden. Ze wonnen elke dubbel in twee sets. Soms waren de smashes zo hard dat de bal over de kooiwand buiten de baan vloog.

Nederland en Duitsland winnen eerste wedstrijd

Hetzelfde presteerde de Nederlanders. De spelers Bram Meijer, Jim Kwakkel (allebei van TEZ Enschede), Peter Bruijsten, Berend Boers (beiden van Quick Padel Oldenzaal), Uriël Maarsen, Marcel Bogaart, Wouter van de Ridder (allen van La Playa Rijswijk) en Sido Nijholt (TV Joure) lieten hun Zwitserse tegenstanders met goed spel merken wie momenteel het sterkste is. Coach Pjotr van Dalfsen kan tevreden zijn.

Zaterdagmiddag ontmoeten de Duitsers Zwitserland en speelt Nederland padelwedstrijden tegen Senegal. Als ook deze wedstrijd in het voordeel van de eerstgenoemde landen eindigt, wordt het duel Duitsland – Nederland op zondagochtend cruciaal. De winnaar van het kwalificatietoernooi mag in oktober meedoen aan het WK in Paraguay. De ploeg die als tweede eindigt, kan mogelijk alsnog een kwalificatie afdwingen door later deze zomer in het Belgische Gent in een herkansingspoule met andere ‘nummers twee’ te kampen.

Nederland en Duitsland winnen eerste wedstrijd

De damesteams komen zaterdag voor het eerst in actie. Nederland speelt om 10:00 uur en 16:00 uur haar twee padelwedstrijden (Senegal heeft geen damesteam). In het nationale damesteam spelen Kim van Ginkel van LTC Barneveld, Milou Ettekoven van Racketcentrum Houten, Cynthia Dekker (Padel Apeldoorn), Tess van Dinteren (TPC Maaspoort Den Bosch), Violet Hendriks van Victoria Rotterdam, Marcella Koek, Sabine Schuttelaar en Gabriella van der Willige, allen van La Playa in Rijswijk. Hun coach is David Mallenco; Ewan Watson is chef de Mission van de Nederlandse delegatie.