Het mocht niet zo zijn… Zowel het Nederlandse damesteam als de padelmannen wonnen op de eerste toernooidagen beide wedstrijden. De padeldames verdienden daarmee hun toegangsbewijs voor de wereldkampioenschappen padel eind oktober in Paraguay. De Nederlandse heren waren daar ook op gebrand, maar het sterke Duitsland was spelbreker. In een zinderend duel zondagmiddag 8 juli op de padelbanen van Keltenwoud werd het 2-1 voor de oosterburen.  

Nederlands padelteam in laatste duel afgetroefd

Meer dan 200 belangstellenden zagen een goede start van het Nederlandse team. Uriël Maarsen en Bram Meijer wonnen het eerste dubbelspel met duidelijke cijfers: 6-1, 6-3. In het tweede dubbelspel was de tiebreak in de eerste set het keerpunt. Na een 3-0 voorsprong moesten Peter Bruijsten en Berend Boers de tiebreak toch met 5-7 aan het Duitse duo laten. Daardoor ging de eerste set met 6-7 verloren. Duitsland rook zijn kans en won de tweede set met 6-2. De tussenstand in de wedstrijd was daardoor 1-1. Ondanks luide aanmoedigingen vanuit het publieke dolven Marcel Bogaart en Wouter van de Ridder in het derde dubbelspel echter met twee keer 3-6 het onderspit. Duitsland kreeg daarmee van de Bennekomse organisatie het zelfgemaakte “WK-ticket” vanuit de Europa/Afrika-poule mee naar huis.

Nederlands padelteam in laatste duel afgetroefd

Herkansing voor padelteam

Nederland speelde vrijdagavond de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Zwitserland in dezelfde opstelling als zondag tegen Duitsland. De dubbelspelen eindigden toen in 6-0  6-1, 6-1  6-2 en 6-3  7-5. Ook Senegal werd met 3-0 geklopt. In de eerste dubbels eindigden alle vier de sets zelfs in 6-0. In de derde set moesten Sido Nijholt en Jim Kwakkel drie games aan de moedig strijdende maar wel kansloze Senegalezen laten: 6-1 6-2.

Door de tweede plaats in de padeldriedaagse in Bennekom mogen de Nederlandse mannen wel meedoen aan een herkansingsronde in augustus in Gent. Daar komen ook de ‘nummers 2’ naar toe vanuit andere kwalificatiepoules zoals Finland en mogelijk ook Mexico of Amerika. Coach Pjotr van Dalfsen heeft goede hoop dat het in België alsnog lukt deelname aan het padel-WK in het najaar af te dwingen.

De herenteams van Zwitserland en Senegal waren niet bestand tegen de Duitse en Nederlandse ploeg. In hun onderlinge duel zondag versloegen de Zwitsers de Afrikanen met 3-0 maar in het derde dubbelspel wist Senegal zowaar een set met 6-3 te winnen…! Daar waren ze heel blij mee.

Teamsamenstelling overzicht van de Nederlandse Padelbond