Zoals gezegd lieten de Oranjevrouwen geen twijfel bestaan wie momenteel de sterkste ploeg van deze Europese kwalificatiepoule heeft. Op zaterdag 7 juli klopten de Nederlandse padeldames zowel Duitsland als Zwitserland met 3-0.

Nederlandse padeldames winnen kwalificatie

Coach David Mallenco stelde in beide duels dezelfde damesdubbels op: Milou Ettekoven (van Racketcentrum Houten) en Marcella Koek (La Play, Rijswijk), Sabine Schuttelaar en Gabriella van der Willige (beiden La Playa), Tess van Dinteren (TPC Maaspoort, Den Bosch) en Cynthia Dekker (Padel Apeldoorn). Zij klopten de Duitse vrouwen glorieus met 6-2 6-1 en 4 keer 6-0. Tegen Zwitserland ging het moeilijker: 6-3 7-5, (na tiebreak) 7-6  en 6-3, en 6-2 6-0. Kim van Ginkel (LTC Barneveld) en Violet Hendriks (Victoria Rotterdam) hoefden niet in actie te komen.

Nederlandse padeldames winnen kwalificatie

De inzet van de slotwedstrijd in de damespoule zondag was de tweede plaats. Zwitserland won daarin met 3-0 van de Duitse dames en door deze zege mag Zwitsersland in de herkansing in Gent proberen alsnog WK-deelname te halen.