Op donderdag 1 december tussen 18.15 en 20.00 uur is er een klein padelfeestje bij Keltenwoud. Dit ter ere van de overhandiging aan John van Lottum van het eerste exemplaar van de Padelwijzer, geschreven door Keltenwoud-lid Marjo Gruisen.

Als proftennisser stond John van Lottum in de negentiger jaren in de wereldtop. Nu is hij werkzaam in de padelwereld en speelt een aardig potje padel. Dat laatste zal hij laten zien tussen 18.15 en 19.00 uur op onze padelbanen. Samen met Natalie van der Horst-Plageman zal hij de strijd aanbinden tegen Mark Bogers en Isa Miralles. Daarna zal Marjo het eerste exemplaar van de Padelwijzer feestelijk overhandigen aan John. Chris Kluijtmans, voorzitter van Keltenwoud, zal daar ook enkele woorden over spreken.
Vervolgens is het onder het genot van een hapje en drankje voor alle aanwezigen mogelijk om de Padelwijzer tegen een gereduceerd tarief (€12,50 in plaats van €15,00) aan te schaffen. Na 1 december is het boekje te bestellen aan de bar van Keltenwoud, via www.padelwijzer.com, of via de boekhandel.
Marjo Gruisen heeft de Padelwijzer samengesteld, omdat zij op haar zoektocht naar toegankelijk materiaal over padel niet veel bruikbaars tegen kwam. Wel youtube-filmpjes over de padeltechniek, reclamemateriaal voor rackets, schoenen en kleding, en een vertaald boek over tactiek. Maar zij snapte nog steeds niet wie de topspelers en speelsters waren, waar de namen als bandeja, en bajada vandaan kwamen, wat WPT betekende, waar de sport vandaan kwam, of wat de juiste techniek en tactiek is om het spelletje te spelen. Door er veel over te lezen, ernaar te kijken, erover te praten en vooral ook door zelf te spelen, kwam zij achter een heleboel dingen. Dat vond Marjo zo leuk, dat zij dacht dat dit voor anderen ook wel interessant zou kunnen zijn. Dit werd dus de Padelwijzer, bedoeld als wegwijzer in padelland. “Bij mijn weten is dit het eerste Nederlands boek(je) dat over allerlei aspecten van padel gaat”, aldus Marjo. “Het belicht op een illustratieve manier (foto’s, filmpjes via QR-codes) de verschillende soorten padelslagen, de beroemde spelers en speelsters, waaronder ook de Nederlandse en Belgische, het eigen taaltje van padel, de verschillende soorten wedstrijdcircuits en vele leuke weetjes.Ik heb de verkoopprijs zo laag mogelijk gehouden, zodat alle echte padelliefhebbers het boekje kunnen aanschaffen. Als ik uit de kosten (voor drukwerk, ontwerp, logistiek, opslag- en verkoopkosten) kan komen, ben ik al tevreden. Maar echt blij word ik, als mensen het een toegankelijk en leuk boekje zullen vinden. Daar hoop ik op.”

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

.
.
.

Recente berichten:

Schrijf je hier in voor onze nieuwsflits!

En krijg steeds de laatste nieuwtjes en informatie over komende evenementen.

Ja ik schrijf mij in!