Startsein heidekoningin: zaterdag opnieuw padelclinics Keltenwoud

Heidekoningin Calluna 60e heeft zaterdagmiddag 20 augustus 2016 het officiële startsein gegeven voor de eerste padelclinics van tennisvereniging Keltenwoud. Zij knipte het lint door bij de met ballonnen versierde ingang van de gloednieuwe padelbanen op het Bennekomse tennispark. Calluna had daarbij assistentie van Heideprinses Erica 41e en Keltenwoud-voorzitter Chris Kluijtmans.

Keltenwoud-20.8

De openingshandeling werd door de deelnemers aan de clinics en de besturen van de tennisvereniging en de Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud bijzonder gewaardeerd. De Edese heidehoogheden, die op de padelbaan ook nog enkele ballen sloegen, ontvingen bij hun vertrek een sporthanddoek met opdruk ‘Keltenwoud Gezellig’ en een waardebon voor een uur padelles.

Het andere hoogtepunt op de zonnige namiddag was de deelname van zo’n 60 belangstellenden aan de padelclinics. De meesten kwamen van buiten Bennekom zoals Ede, Wageningen, Veenendaal, Renkum, Doorwerth, Heveadorp en Arnhem.

Opnieuw clinics op 27 augustus

Op zaterdag 27 augustus kunnen andere belangstellenden een sportieve kennismaking met het spectaculaire padelspel beleven tijdens de tweede serie gratis clinics op de Bennekomse padelbanen. Deze  beginnen om 13.00 uur en duren tot 15.00 uur. Speciale padelrackets en ballen zijn beschikbaar. Belangstellenden (op sportschoenen!) worden bij de padelbanen ingedeeld en hebben onder begeleiding van de padeltrainers van Padel Opleiding Engelaar en TV Keltenwoud 20 à 30 minuten les- en speeltijd. Als daar gelegenheid voor is, mag men een tweede keer meedoen.

Padel is een mix van tennis en squash volgens de spelregels en telling van het tennisspel. De vier spelers op de kunstgras-padelbaan mogen daarbij de omringende gaas- en glaswand gebruiken.

Er is zaterdagmiddag volop informatie over de padelsport bij Keltenwoud aanwezig evenals inschrijfformulieren voor 5 kennismakingslessen en padeltraining. Degenen die lid worden van Keltenwoud (tennis- of padelafdeling) kunnen onbeperkt padel spelen. De padelbaan huren voor een los uur kost 20 euro en dat is inclusief het gebruik van 4 leen-padelrackets en padelballen.

Adres: Tennispark Keltenwoud, Langschoterweg 9, 6721 MR Bennekom, tel. (0318) 430610.

Meer informatie: www.keltenwoud.nl en www.poengelaar.nl

Keltenwoud-202
De heidekoningin Calluna 60e knipt het lint door van de nieuwe padelbanen van Keltenwoud.

Keltenwoud-padel-30
De heidehoogheden Calluna en Erica spelen na de starthandeling een balletje op de padelbanen in Bennekom. Foto Nico de Gouw

Keltenwoud-28
Clinics op alle padelbanen van Keltenwoud. Foto: Nico de Gouw

————–

Noot voor de redactie:

De bijgevoegde foto’s, gemaakt op zaterdagmiddag 20 augustus 2016, zijn vrij van copyright te gebruiken (graag met naamsvermelding: Foto Nico de Gouw).

Voor meer informatie over de padelbanen, de clinics en de tennisvereniging Keltenwoud:

Nico de Gouw, tel. 0648 587 924, e-mail .