30 april was het dan echt zo ver. Turgay gaf zijn sleutels van de horecaruimtes weer terug aan de Stichting Beheer Nieuw Keltenwoud.

Gerard Monninkhof, voorzitter van de SBNK, nam de sleutels in ontvangst. Daarna overhandigde hij met een kort woord van dank een bos bloemen aan pachter Turgay. Na bijna 10 jaar treedt Turgay terug. Hij gaat terug naar zijn moederland Turkije. Daar wil hij zo snel mogelijk een nieuw bestaan opbouwen. De huidige coronavirus-crisis verhindert hem daar niet aan; alleen moet hij wachten totdat Turkije de grenzen weer openmaakt. Ondertussen vermaakt hij zich thuis in Veenendaal met koken voor de familie (zoon en dochter wonen tijdelijk weer bij hem), met mountainbiken (waarbij hij ook weer eens zijn ribben heeft gekneusd), scooteren door de omgeving, etc. Daarbij zijn wat coronakilootjes ingeslopen. Maar zijn goede humeur is hij zeker niet kwijt.

Hij bedankt alle Keltenwouders alvast voor de vaak warme contacten. En hij belooft dat er nog een afscheidsfeestje zal komen voordat hij definitief naar Turkije afzwaait. In de volgende Nieuwsflits staat een interview met Turgay.