Bij de prijsuitreiking op 4 augustus reikte Dirk Meijer namens de 50plus-commissie drie ‘nieuwe awards’ uit aan spelers en speelsters, die zich tijdens het 50plus toernooi opvallend in hun categorie hebben onderscheiden. De ludiek bedoelde prijzen waren de Leny Verhaegh award, de Belofte award en de Eigen Stijl award.

Voor de 3 categorieën waren telkens 2 deelnemers genomineerd. Denise Wouters ontving de Leny Verhaegh award. Deze prijs werd aan haar uitgereikt vanwege het verdedigend spelen waarbij de aanvallende speler/speelster ‘tegen een muur oploopt’ en voortdurend elke bal terugkrijgt. De andere genomineerd speelster was Nicole Oosterveld.

De Belofte Award werd uitgereikt aan de speelster/speler, die nog een prille 50plusser is en voor min of meer de eerste keer meedoet aan dit toernooi èn daarnaast zichtbaar talentvol is. De prijs kan stimuleren om zijn of haar talenten verder te ontwikkelen, aldus de jury. Van de twee genomineerden kreeg Edward Jansen de voorkeur boven Marleen van der Deijl-Erz.

De Eigen Stijl Award ging naar Henk Kuipers. Hij was volgens het ‘jury-rapport’ de deelnemer “die opvalt door zowel goed spel als een eigen, opvallende motoriek, waarin hij een zeer persoonlijke en herkenbare stijl van tennis heeft ontwikkeld”. De andere genomineerde in deze categorie was Cees Bastiaansen. Op de foto toont Henk Kuipers de attentie die hij ontving van de commissieleden Dirk Meijer (links) en Henk Krikke.

Naast tennis en padel waren er in de toernooiweek ’s avonds ook nevenactiviteiten zoals bijvoorbeeld proeverijen van Vlaamse friet, Belgische bier, kaasbuffet en wijn. Op vrijdagavond kon men speeddaten over familiezaken met een notaris van de hoofdsponsor VPVA. Het toernooi werd traditioneel afgesloten met een uitgebreid Turks buffet, verzorgd door Turgay Urganci, gevolgd door muziek van de combo van de BIG Band Bennekom.

Tijdens de afsluitende prijsuitreiking maakten Henk Krikke en Dirk Meijer bekend dat zij de 50plus commissie verlaten. De ‘blijvende’ commissieleden Trudie Schellekens, Harmien Alkema, Annette Rijsemus en Jan van Andel zien vol belangstelling uit naar enkele nieuwe vrijwilligers voor dit altijd weer gezellige toernooi. Suggesties? Mail naar .

Vrijwilligers bij Keltenwoud:

Bij de toernooiafsluiting bedankte Hanneke Pompe namens het bestuur en de deelnemers de belangeloze inzet van de vrijwilligers in de commissie en bij andere activiteiten. Zo sprak zij over het klusteam Keltenwoud dat regelmatig werkzaamheden op het tennis- en padelpark uitvoert. In de afgelopen maanden is bijvoorbeeld het volgende kluswerk uitgevoerd: aanleggen verlichting in de containers door Wim van der Wilden en Dick de Beij; aanleggen en verbeteren terrasverlichting door Herman van Beek, Wim van der Wilden en Dick de Beij; tribunes bouwen voor internationale Padel-event: Edward Jansen, Jan Klok, Herman van Beek, Wim van der Wilden en Dick de Beij; 42 bovenhekken van de padelbanen vervangen: Gerard Monninkhof, Erik Keij, Wim van der Wilden en Dick de Beij;

zonnedoeken boven tribunes aanbrengen: Dick de Beij; net spannen tussen de masten naast de tennisbaan: Wim Wennekes, Wim van der Wilden en Dick de Beij; opvang onderhoud tennisbanen tijdens vakantie van de parkbeheerder: Gerard Monninkhof, Jack Laanen, Erik Keij, Wim van der Wilden en Dick de Beij. Nieuw toegetreden tot het klusteam is Jos van Kroonenburg. Daarnaast zijn er bij Keltenwoud ook tuinklussers actief. Er zijn nog meer vrijwilligers voor Klusteam, Tuingroep en andere commissies welkom. Het is namelijk de bedoeling dat we het klusteam uitbreiden tot een poule van vrijwilligers die, wanneer er een klus is, kunnen worden opgeroepen. Het gaat om hooguit een paar keer per jaar. Binnen een vereniging met zoveel pensionado’s die fysiek in goede conditie zijn –zie hoe er door deze groep leden wordt getennist-zou dat mogelijk moeten zijn, is de verwachting. Immers, door met vrijwilligers de klussen op te knappen -zodat niet voor ieder wissewasje een monteur gebeld hoeft te worden- besparen we als Keltenwoud op de kosten en houden we de contributie betaalbaar en ons mooie park in topconditie. Vrijwilligers die mee willen helpen bij klussen en baanonderhoud, kunnen zich melden bij SBNK-bestuurslid Wim van der Wilden: , tel. 06-20368609.