Een hartelijk applaus voor elke speler en speelster  die voorgesteld werd, het maken van een teamfoto voor de tennishal en het plaatsen van de vlaggen van Nederland, Duitsland, Senegal en Zwitserland in een vlaggenstandaard. Zomaar enkele hoogtepunten van de openingsceremonie van het kwalificatietoernooi voor het WK-padel dat vrijdagmiddag 6 juli bij Keltenwoud begonnen is.

Vlaggen en applaus voor spelers in openingsceremonie padel

In zijn openingstoespraak -alles was in de voertaal Engels- verwelkomde Keltenwoud-voorzitter Chris Kluijtmans op hartelijke, joviale wijze de buitenlandse gasten. Met name noemde hij de spelers en speelsters uit Senegal, Zwitserland, Duitsland en uiteraard ook Nederland. Net als de voorzitters en begeleiders van de landenteams, de officials van de internationale padelorganisatie FIP en de Nederlandse Padelbond. FIP-topman Daniël Partti uit Italië memoreerde dat er nieuwe landen zijn waar de padelsport enorm in opkomst is; hij wenste iedereen een sportieve strijd en veel succes. Net als de FIP-official roemde Chris Kluijtmans de inzet van de vele vrijwilligers bij Keltenwoud die zo’n evenement als deze WK-voorronde organiseren. Dit gebeurt met veel inzet en passie door een team onder leiding van penningmeester Jack Laanen.

Vlaggen en applaus voor spelers in openingsceremonie padel

Wethouder sport Peter de Pater van Ede opende het sportevenement door een bel te luiden. Ook hij zei trots te zijn dat zo’n sportactiviteit binnen de gemeentegrenzen plaatsvindt. Samen met zijn ambtenaar sportzaken Zwartkruis was hij voor het eerst getuige van het padelspel op het Bennekomse tennis- en padelpark. Hij was onder de indruk van het snelle en attractieve spel van de topspelers. Hij nam de uitnodiging mee nog eens zelf te komen spelen, zo mogelijk samen met het gehele college van B en W.