Het dertigste 50 plus toernooi, ook wel het sportcultureel erfgoed van Keltenwoud genoemd, gaat maandag 30 juli van start. In de week tot en met 4 augustus komen 143 deelnemers in actie, twee meer dan vorig jaar. 5 Koppels spelen padel, de meeste 50plussers gaan tennissen. Daarnaast is er veel aandacht voor het goede doel.

Maandag 30 juli om 16.00 opent de 50plus commissie het toernooi. Iedereen mag daar bij aanwezig zijn; de commissie zal spelers en belangstellenden welkom heten. We hijsen de toernooivlag en smullen van een startgebakje met een 30-jaar-vlaggetje. Het goede doel van de toernooiweek wordt onder de aandacht gebracht. Marjo Gruisen en Gerard Monninkhof maken ons allen attent op de start van een duurzaamheidsactie om tennisballen langer goed te houden: de ballsaver.

Zoals gezegd, hebben 5 koppels ingeschreven om te padellen. 79 Koppels gaan tennissen, waarvan 21 in gemengd dubbel GD 8/9. Ook GD categorie 5-7 telt veel deelnemers: 14 dubbels. In alle categorieën zijn poules gevormd van 4 of 5 koppels zodat iedereen minimaal 3 wedstrijden speelt. De poule-indeling en wedstrijdschema’s zijn te zien op www.toernooi.nl en op het raam van de clubhuiszaal rechts van de ingang. Van maandag tot en met vrijdag beginnen de wedstrijden telkens om 16,30, 18.00, 19.30 en 21.00 uur, meestal op 7 tennisbanen tegelijk. Op de slotdag 4 augustus zijn de aanvangstijden 10.30 en 12.00 uur. We sluiten de week af met een mooie feestavond met een buffet en live muziek.

Naast spelplezier is er in het programma plaats voor verwennerij: dinsdagavond Belgische biertjes en Vlaamse friet. Woensdag is er de traditionele welzijnsavond waarop je -met een kleine bijdrage voor het goede doel- kunt inschrijven voor een korte geestelijke en/of lichamelijke opfrisser. Op donderdag is er een kaastafel en zijn de Heeren van de Wijn er. Vrijdagavond is er weer ruimte voor een advies over familiezaken van VPVA, de hoofdsponsor van ons toernooi.

Graag nog even aandacht voor het goede doel van het 50plus toernooi: De Aad Zwaan Foundation die rolstoeltennissers en g-tennissers ondersteunt. Hierbij doen we opnieuw een oproep om boeken, lp’s, cd’s, dvd’s en eenvoudige sieraden mee te nemen naar de club, die andere deelnemers voor een gering bedrag kunnen kopen. U kunt ze in de dozen leggen in de zaal van het clubhuis (rechts na de ingang). We hopen op een mooi bedrag.

Verder ook uw aandacht voor sporten in de warmte. De weersvoorspelling geeft voor de week van 30 juli temperaturen aan van 26 tot 30 graden. De commissie zal zorgen voor emmers met water en sponsen. Ook staan op elk speelveld twee parasols. Naast de grote parasols op het terras, wordt er een “open” tent door het bestuur van de SBNK ter beschikking gesteld. Een uitkomst voor mensen die niet graag in de zon zitten of een forse regenbui willen mijden. De tent staat op het terras tegenover de padelbanen. U kunt ook zelf voorzorgsmaatregelen nemen: “smeren”, een natte handdoek in de nek tijdens de pauzes, langere pauzes of gewoon minder hard en minder gek. Mocht de temperatuur aanleiding zijn tot extra maatregelen dan zal de commissie daarover informeren. Meer tips om te sporten bij warm weer kunt u vinden op www.sportzorg.nl.

Heeft u vragen of suggesties: