De toegangspoort naar Keltenwoud is overdag wel dicht, maar niet steeds op slot. Onze parkbeheerder Wim Wennekes is namelijk op zijn post. Vol passie werkt hij ‘gewoon’ door. “Omdat niemand mij voor de voeten loopt” gaat dat nu zelfs makkelijker.

Wim is al 6,5 jaar in dienst van Keltenwoud. Zo’n lange, gedwongen parksluiting als nu vanwege het coronavirus is ook nieuw voor hem. Maar het werk aan het park houdt nooit op: “zodra ik klaar ben met de banen kan ik weer van voor af aan beginnen. Door de weersinvloeden slibt het door alg, mos, stuifmeel en zulk soort zooi anders weer dicht”. Dit betekent elke week de banen borstelen. Met een zware driehoeksveger achter de trekker kan hij eerst de smash court baan diepvegen, dan kan hij de korrels terug vegen met de rubber mat en het lichte vegen is het slot (foto). De padelbanen vragen om handwerk want daar kan de tractor niet op. Met dat onderhoud inclusief de ruimte rond de padelbanen is hij wel een hele dag bezig. Bij het bekijken van ons park is de conclusie dat alles er nu perfect bij ligt. Zo zijn er nieuwe borstels geplaatst om de voeten te vegen voor het naar binnen gaan van clubhuis, kleedkamers en toiletten.

Wim heeft de tennishal extra opgeschoond, ook de wat hogere wanden. Binnenkort huurt hij enkele dagen een machine om de granulaatvloer flink te zuigen.

Daarnaast is hij bezig met een grondige aanpassing van het afhangsysteem. Daarover binnenkort meer nieuws.

Wie het clubhuis belt, krijgt niet de horecapachter aan de lijn, maar Wim vanwege de doorgeschakelde telefoon. Dat zijn nu veelal zakelijke telefoontjes, want de leden en huurders weten wel dat het park gesloten is.